witam,
w jakim/gdzie w sklepie stacjonarnym mogę fizycznie przymierzyć/kupić, dobrej/bardzo dobrej jakości spodenki rowerowe (nie budżetówki)?
mam na myśli miasta - Dębica/Rzeszów/Tarnów,
dzięki za pomoc i podpowiedzi.
Napisano 09 sierpień 2017 - 12:35
A po co kupować drożej w stacjonarnym, gdy
aktualnie w wielu sklepach internetowych są spore przeceny np. Castelli Mondiale można nabyć za 50 % regularnej ceny.
tak wiem,
ale cały czas problemem pozostaje dobór odpowiedniego rozmiaru...do tej pory jeździłem w spodenkach 4f, decydując się już na konkretne spodenki z w miarę przyzwoitą wkładką (200- 300/500zł) kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać, Zamówić 2 rozmiary i potem jeden zwrócić?
Napisano 09 sierpień 2017 - 12:47
Tak. Albo odsyłać na wymianę. Minus - ewentualnie dłuższy czas do kupna właściwego rozmiaru, ale raczej nie będziesz zaczynał od XS, przejść przez wszystkie rozmiary, żeby skończyć na XXL
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 sierpień 2017 - 14:53
tak wiem,
ale cały czas problemem pozostaje dobór odpowiedniego rozmiaru...do tej pory jeździłem w spodenkach 4f, decydując się już na konkretne spodenki z w miarę przyzwoitą wkładką (200- 300/500zł) kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać, Zamówić 2 rozmiary i potem jeden zwrócić?
W każdym sensownym sklepie internetowym, a już na pewno na Wyspach, jak podasz swoje wymiary to pomogą Ci dobrać najlepszy rozmiar.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 10 sierpień 2017 - 07:41
Choć nie polecam tego sklepu, to w decathlonie możesz sobie zamówić ciuchy z przesyłką GRATIS. Także zamawiasz tańsze, droższe, większe, mniejsze, na spokojnie w domu oglądasz, a na koniec BEZ PROBLEMU oddajesz wszystko co Ci nie pasuje (albo wszystko i kupujesz gdzie indziej ; ).
Napisano 10 sierpień 2017 - 07:55
Rozumiem, że gdy budżet jest niski, Decathlon może być koniecznością, ale generalnie -przynajmniej z rzeczy, które ja oglądałem-
wszystko jest -najoględniej się wyrażając- bardzo kiepskie.
Do tego część rzeczy jest skrajne nieprzemyślana. Przykład ? Zimowe spodnie, reklamowane jako przeznaczone na bardzo niskie temperatury, z membraną z przodu, ale kończącą się nad kolanami (!!!). Uda są zasłonięte membraną, kolana już nie.
Projektował to chyba jakiś idiota.
Napisano 10 sierpień 2017 - 09:34
Z Decathlonu mam bardzo dużo ciuchów z serii 900 i Aerofit i uważam że są super, szczególnie w relacji do ceny (ale obiektywnie też) - niestety zazwyczaj nie można ich obejrzeć na żywo. Niższe rzeczywiście nie urywają, a te spodenki zimowe faktycznie nieprzemyślane, ale nie ma co wrzucać wszystkiego do jednego worka. Zresztą FDJ jeździ w ciuchach z serii Aerofit tylko w innym malowaniu.
To moje trzy grosze.
Napisano 13 sierpień 2017 - 09:36
Ludkowie kochani pytanie o spodenki bez wkładki. Co prawda nie długie szosowe wyprawy tylko wypady do 50km na MTB (po terenie to może sporo). Nie mam rozeznania w MTB.
Znam człowieka, który uważa, że siodełko powinno być tak dopasowane, że wkładka (w spodenkach) jest przy takich trasach na góralu zbędna.
O co kaman? Czy to jakaś hipsterska moda, czy zwyczajnie mnie wkręca. Osobiście nie wyobrażam sobie 100km na szosie bez pampersa.
Napisano 13 sierpień 2017 - 09:48
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 13 sierpień 2017 - 11:51
Jeżeli jemu jest wygodnie, to widocznie jest - tylko pozazdrościć
E tam, znam takich, którzy twierdzą, że im w jeansach wygodnie. I oczywiście w majtkach, bo bez nich to ocierają się o ekshibicjonizm. Nawet w spodenkach kolarskich majtki obowiązkowo. Czy jest im wygodnie? Tak twierdzą, aczkolwiek jak dla mnie bzdury plotą.
Tak więc twierdzenia, że w MTB tyłek ma być tak dopasowany do siodełka, że tworzy jedność i wkładka nie jest potrzebna, wkładam między bajki. Zauważ jak bardzo różni się przemieszczanie tyłka w stosunku do siodełka w MTB i szosie - w tej ostatniej w stosunku do pierwszego tyłek można uważać za prawie nieruchomy w stosunku do siodełka. Przy jeździe terenowej nie ma już tak dobrze, ciało pracuje cały czas, tyłek przemieszcza się, przesuwa, unosi, podlega większym wstrząsom. To właśnie w terenie bardziej przydają się wkładki z większą amortyzacją, zresztą widać dość dokładnie po ofertach lepszych producentów, że na MTB/CX wkładki są inne niż do szosy. Zresztą przejedź się po technicznie wymagających ścieżkach i sam ocenisz
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750