Z mojego rozeznania wygląda to tak, Luxa, Atout to w praktyce RASO. Głównie wkładka Dr. Pad. To co mnie drażni to gigantyczny napis, jakaś moda przyszła, że zamiast zrobić dyskretną wszywkę z logo, tak jak to mam w Vitesse, to walą gigantyczny napis na nogawki i nad tyłkiem co wygląda okropnie. To skutecznie mnie zniechęca do zakupu.
Z firm szyjących samodzielnie jest zdaje się More, Verge i Vitesse.
Też uważam, że wkładka czerwona od Vitesse jest naprawdę dobra, dlatego chciałbym kupić Vitesse Ultimate w zależności od tego czy wkładka Ultimate jakością faktycznie przewyższa czerwoną Pro. W Ultimate są zastosowane chyba lepsze materiały niż w spodenkach Pro.
Dlatego fajnie jakby udało się ruszyć temat zamówienia grupowego u Vitesse przez kogoś wprawionego w tej tematyce. Wyżej wrzuciłem zdjęcie ich spodenek. Każdy byłby na pewno zadowolony a widzę, że jest trochę osób lubiących minimalizm w dodatku faktycznie Vitesse ma dobre wkładki.
Dzisiaj znowu pewnie zamiast spodenek Castelli ubiorę te od Vitesse
Spodenki Rowerowe - Letnie
Napisano 07 kwiecień 2019 - 12:19
Napisano 07 kwiecień 2019 - 16:38
Z firm szyjących samodzielnie jest zdaje się More, Verge i Vitesse.
Też uważam, że wkładka czerwona od Vitesse jest naprawdę dobra, dlatego chciałbym kupić Vitesse Ultimate w zależności od tego czy wkładka Ultimate jakością faktycznie przewyższa czerwoną Pro. W Ultimate są zastosowane chyba lepsze materiały niż w spodenkach Pro.
Mam spodenki Pro i Ultimate. Wkładka niby różni się kolorem, ale wydaje mi się, że to jest praktycznie to samo. Pod względem materiałów też nie widzę większej różnicy. Największa różnica jest na ściągaczu - Pro mają typowy podgumowany pasek-ściągacz, w Ultimate nie ma w ogóle dodatkowego paska, tylko na końcu materiału jest wklejony od spodu silikon.
Napisano 11 kwiecień 2019 - 02:12
Panowie jakie macie zdanie o Danielo w kwestii spodenek. Do tej pory raziło mnie ich wzornictwo i razi nadal bo jak pisałem krajowe firmy mają gigantyczny problem z jakością projektów graficznych ale ostatnio rzuciłem okiem i mają w ofercie spodenki minimalistyczne, w zasadzie jest w nich tylko dyskretna wszywka z napisem Danielo, która nie świeci na całą okolicę. Jak wypadają ich spodenki jakościowo? materiały, szycia, dopasowanie, wkładka itd.
Napisano 11 kwiecień 2019 - 07:33
Nie wiem jak jest w bierzącym roku, ale mam dwa modele. Jeden bardzo stary, więc nie ma o czym mówić (choć bardzo dobre i trwałe) i drugie nieco nowsze. Nie ma siędo czego przyczepić. Również wytrzymałe, ale lajkra taka "zwykła" nie jak np. w spodenkach Santini czy jeszcze inna w Martombike. Szycie i dopasowanie dobre, wkładka Dolomiti, taka zielona-morska jak np. w spodenkach Kallisto na Allegro, które nawiasem mówiąc też są bardzo dobre i cena atrakcyjna. Niestety zostały same końcówki, ale gdybyś się wstrzelił z rozmiarówką, to polecam. Z wkładką Poron chyba jeszcze lepsze
Napisano 11 kwiecień 2019 - 08:13
Nie wiem jak jest w bierzącym roku, ale mam dwa modele. Jeden bardzo stary, więc nie ma o czym mówić (choć bardzo dobre i trwałe) i drugie nieco nowsze. Nie ma siędo czego przyczepić. Również wytrzymałe, ale lajkra taka "zwykła" nie jak np. w spodenkach Santini czy jeszcze inna w Martombike. Szycie i dopasowanie dobre, wkładka Dolomiti, taka zielona-morska jak np. w spodenkach Kallisto na Allegro, które nawiasem mówiąc też są bardzo dobre i cena atrakcyjna. Niestety zostały same końcówki, ale gdybyś się wstrzelił z rozmiarówką, to polecam. Z wkładką Poron chyba jeszcze lepsze
Potwierdzam, mam dwie pary spodenek kallisto od Huzara ze zwykłą zieloną wkładką i jak za taką cenę to naprawdę rewelacyjny produkt
Wkładka może nie jest jakaś mega super, ale na treningi do 4h spokojnie daje radę, nic więcej mi nie potrzeba.
Napisano 18 maj 2019 - 20:05
Ta wkładka jest dość specyficzna, tzn. wąska i u mnie kości kulszowe "trafiają" na granicy tej grubszej części.
W bokserkach z wkładką, których kupiłem 2 szt. była za bardzo do tyłu i niestety siedziałem już na tej wąskiej części. Odesłałem do przeszycia obydwie pary.
Napisano 23 maj 2019 - 18:10
Teraz jest sezon wiec ciezko kupic cos w dobrej cenie.Macie jakieś namiary na promocyjne ceny spodenek z górnej półki np. Assos, Rapha. Żona mi skasowała w pralce topowe spodenki POC’a i szukam sensownej alternatywy. Z góry zaznaczę, że Castelli mam i szukam czegoś lepszego.
Assos ma factory outlet:
https://www.swissiconic.com/
Rapha ma na stronie archive sale, mozna kupic, polecam dolozyc i kupic wersje Pro - super wygodna wkladka.
Co do Castelli to wkladka Kiss jest taka sobie ale Progetto X2 air robi robote
Napisano 23 maj 2019 - 19:17
Niestety bo w tych cenach to nie ma nic co moznaby porownac do T cento i Campionissimo.
Oba modele sa super. Ja po zakupie T cento, jak trafilem na ten outlet, to od razu kupilem Campionissimo.
Nie mialem w rekach ani na tylku najnowszych gaci Pro 2 Raphy. Mam od nich Pro dwa modele do tylu. Bardzo przyzwoite portki. Niemniej jakby mi polozono na stole gacie do wyboru, bez zadnych zastanowien bralbym ww Assosy.
Rapha bedzie miala, jak zawsze letnia wyprzedaz. Nie wszystko jest w wyprzedazy, male szanse zeby np czarne gatki w niej byly. Raczej z dodatkowymi, zalegajacymi kolorami.
Szukaj po necie, moze ktos jeszcze bedzie mial interesujaca cie rozmiarowke Assosa. Mam na mysli modele z poprzedniej kolekcji, dlatego takie obnizki
Napisano 23 maj 2019 - 19:22
W outlecie Assos nie ma mojego rozmiaru, a archive sale u Rapha to są byłe wyprzedaże. Castelli z Progetto X2 mam 3 pary ale tak jak pisałem szukam czegoś z półki wyżej. Nie uważam spodenek Castelli za złe ale są lepsze Dzięki za odzew 🤜
Archive nie jest „była” tylko normalnie mozna kupic oczywiscie rozmiarowka okrojona ale pare tygodni temu kupilem pro bib w kolorze czarno bialym