Spodenki dzisiaj dotarły ale nie użyję ich na sobotę bo są dla mnie lekko zbyt ciasne a ja zdecydowanie wolę ciuchy luźne. Kupiłem rozmiar L przy wymiarach 176 wzr, 91 pas, 100 biodra czyli na granicy pomiędzy L a XL. Czekam więc na XL bo L nieco ciśnie mnie na udach, w tym miejscu jak dla mnie są zbyt obcisłe włącznie z zakończeniem nogawki, ale jak ktoś woli nieco ciasno to powinien być raczej zadowolony z przymiarki. Spodenki na szerokości brzucha i pasa są dopasowane idealnie, tam mi nic nie przeszkadza.
Pielucha mogłaby być ok. 1-2 cm przesunięta do tyłu (możliwe że na rowerze ułoży się spoko i przesunięcie byłoby niepotrzebne). Ogólnie wyglądają ok, choć za bardzo się święcą, osobiście bym wołał odcień matowy a nie święcący. Szelki są spoko, jak zauważył kolega powyżej, fajnie rozciągliwe.
Rozmiar XL Najlepszych Bibsów Świata też zwróciłem, bo tutaj pielucha zdecydowanie jak dla mnie była wszyta o 1-2 cm za bardzo do przodu (to bym może jeszcze przebolał i po kilku wyjazdach najwyżej wysłał do przeszycia) oraz miałem pecha bo tylny szef łączący lewą stronę z prawą przebiegający po grzbiecie najpierw skierowany był w stronę w lewą by na górze zawrócić na prawo przez co powstało zgrubienie w miejscu gdzie gatki akurat są najbardziej napięte na plecach i ja to odczuwałem siedząc na krześle. W trasie może by to nie przeszkadzało albo dokuczało jeszcze bardziej, nie chciałem ryzykować. W rozmiarze L tego nie było, widocznie tutaj coś się źle ułożyło. Trudno. Może lepiej szyć tak jak większość by łączenia przebiegały na dolnych partiach a plecy szły poziomo.
Zamówiłem potem Attiq Race Pro i niestety ale rozmiar L był minimalnie zbyt mały. Zadzwoniłem i zapytałem czy gatki się rozciągną, miła Pani powiedziała że nie powinny. Pielucha leżała idealnie. Chciałem nawet zamówić nowe ale z czarnymi mankietami bo materiał Attiqa pasuje mi najbardziej, tyle że czas oczekiwania to koniec lipca.
Potem kupiłem Luxe rozmiar M i L. Szelki w M są zdecydowanie zbyt ciasne a według tabeli rozmiarów są do 200 cm wzrostu (ja mam 176). W rozmiarze L są odczuwalne ale mam nadzieję że się rozciągną. Pieluchy leżą w dobrych miejscach. Niestety ale nogawki w jednych i drugich są bardzo długie, sięgają prawie do kolan. Zwróciłem M, zostawiłem L choć w tym rozmiarze ściągacz podczas stania w jednym miejscu jest minimalnie luźny bo przy kolanie noga się zwęża (przy podniesieniu nogi ściągacz się naciąga, luz jest wtedy z tyłu ale tam akurat na nodze jest wtedy wgłębienie). Jak się z biegiem czasu rozciągną i na dole zrobią chorągiewki to je najwyżej obetnę o połowę.