No widziałem właśnie na zdjęciach u ludzi na nogach i to nic, co mnie jakoś specjalnie razi.
Reasumując muszę zamówić i samemu się przekonać . Dzięki.
Martom czymś zawiódł czy po prostu lubisz testować?
Napisano 10 maj 2020 - 20:00
Napisano 10 maj 2020 - 20:10
Napisano 10 maj 2020 - 21:02
To ja znowu mam porównanie Martoma do Rogelli (trzy różne modele spodenek), Decathlona i X-Tiger. Martom, jak u Bzyka, najlepiej, potem o dziwo X-Tiger z Aliexpress... Teraz czekam na dostawę BCM Nowatex do porównania. Na droższe typu Eroe czy Castelli jeszcze się nie skusiłem. I nie wiem czy warto?
Bielsko-Biała Cycling
Napisano 10 maj 2020 - 21:16
Do Rogelli trudno porównywać, bo jest to producent bardzo nierówny. Miałem ich produkty tragiczne, ale i chyba mój "najulubieńszy" komplet Uscio, który jest z LaFontem i materiały oraz wykonanie chyba lepsze od Martomów, a mam ich kilka. Ale Martoma i tak uważam za producenta o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości.
X-Tigera kupiłem na trenażer i też mnie pozytywnie zaskoczył mimo jakiejś dziko kolorowej wkładki
Napisano 10 maj 2020 - 21:23
To ja znowu mam porównanie Martoma do Rogelli (trzy różne modele spodenek), Decathlona i X-Tiger. Martom, jak u Bzyka, najlepiej, potem o dziwo X-Tiger z Aliexpress... Teraz czekam na dostawę BCM Nowatex do porównania. Na droższe typu Eroe czy Castelli jeszcze się nie skusiłem. I nie wiem czy warto?
Eroe swojego czasu, i nie wiem czy dalej, można było kupić 20% taniej pisząc maila do Przemka. To 40 zł więcej, niż za Martomy 573. Ale dla mojego tyłka tamta wkładka jest znacznie gorsza i szybko mnie boli tyłek. Niemniej kilka osób uważa wręcz przeciwnie.
Napisano 11 maj 2020 - 12:44
Ja ze spodenkami mam taki problem, że po godzinie jazdy się ugniatają i czuję jak lepią się do tyłka. A jak sobie poprawię to mam wrażenie że wkładka jest jakaś ubita i czuję jakbym siedział na desce. :/
Chyba wezmę najlepsze bibsy świata na test Może siądą.
Napisano 14 maj 2020 - 12:33
Ja ze spodenkami mam taki problem, że po godzinie jazdy się ugniatają i czuję jak lepią się do tyłka.
Wg mojej wiedzy, to tak ma być. Mają być jak przyklejone, że ciężko naciągnąć chwytając palcami. Jak wkładka odstaje i jest luźna, to znaczy, że rozmiar za duży, albo źle dopasowane. To też najkrótsza droga, żeby nabawić się obtarć :/
Napisano 14 maj 2020 - 12:53
Wg mojej wiedzy, to tak ma być. Mają być jak przyklejone, że ciężko naciągnąć chwytając palcami. Jak wkładka odstaje i jest luźna, to znaczy, że rozmiar za duży, albo źle dopasowane. To też najkrótsza droga, żeby nabawić się obtarć :/
To w takim razie nie potrafię w tym jeździć, bo się wiercę. Ta ubijająca się wkładka powoduje, że długo nie jestem w stanie wysiedzieć na tyłku i zaraz czuję ból. Ehh. Jednak trzeba zainwestować w Najlepsze Bibsy. Zobaczymy co to zmieni.
Napisano 14 maj 2020 - 12:54
Mam identyczne zdanie. Mimo, że rozmiar dobrałem prawidłowo to w moim przypadku np spodenki Eroe nie do końca się sprawdzaja. Materiałowi, z któego sa wykonane brak jakielkowiek kompresji. Wkładka przez to nie przylega mocno do ciała i w przypadku zmiany pozycji na siodełku etc nieraz muszę ją poprawiać, bo nie "podąża" za tyłkiem. Sama wkładka jest genialna i bardzo wygodna jednak materiał spodenek i krój nie przypadły mi do gustu.
Od kilku dni testuję Endura Pro SL. W ramach testów zaliczyłem trasę 300km i jest na prawdę bardzo dobrze. Niestety Endura (a raczej chińskie szwaczki na ich usługach) do tej pory nie opanowali techniki płaskich szwów. Przez to dłuższej jeździe na ciele mam odbita anatomię szwów spodenek Poza tym same pozytywne odczucia. Na duży plus gwarancja komfortu, dzięki której w ciągu 90 dni można zwrócić spodenki jesli nie podpasują. Gdyby nie to to bym ich nie nabył, bo do najtańszych nie należą. Myślę, że zostaną ze mna, bo ofiaruja świetny komfort, co jest istotne przy pokonywaniu długich dystansów.
Napisano 14 maj 2020 - 13:22
Od kilku dni testuję Endura Pro SL. W ramach testów zaliczyłem trasę 300km i jest na prawdę bardzo dobrze.
Widzisz...chyba po Twoich rekomendacjach, bo już kiedyś chyba je chwaliłeś, ja też kupiłem te Endury na Black Friday za niecałe 300 zł. I niestety musiałem oddać jeszcze jako nowe, bo o ile nogawki i szelki pasowały super, to wkładka odstawała od d... na kilometr To samo jest w spodenkach Vezuvio od BCM i też już ktoś o tym problemie wspominał
Napisano 14 maj 2020 - 13:26
Widzisz...chyba po Twoich rekomendacjach, bo już kiedyś chyba je chwaliłeś, ja też kupiłem te Endury na Black Friday za niecałe 300 zł. I niestety musiałem oddać jeszcze jako nowe, bo o ile nogawki i szelki pasowały super, to wkładka odstawała od d... na kilometr To samo jest w spodenkach Vezuvio od BCM i też już ktoś o tym problemie wspominał
Akurat te Pro SL to zupełnie nowy model niż ten oferowany dotychczas. Jak jednak wiadomo każdy tyłek jest inny i trze=ba przekonać się często na własnej skórze. Stąd z zadowoleniem przyjąłem możliwość zwortu w ciągu 90 dni. Wygląda jednak na to, że nie będzie potrzeby. Kolejny sprawdzian, tym raz 600km już w czerwcu.
Napisano 17 maj 2020 - 08:35