Jump to content

Photo

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 replies to this topic

#101 Perttu

Perttu
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBiałystok

Posted 16 July 2013 - 08:38

Na forum były opinie o spodniach Danielo, wg niektórych osób wkładka jest po prostu przeciętna. Sam mam spodnie Proline od Vitesse, ale nie mają więcej niż 2 tygodnie więc trudno coś powiedzieć na temat trwałości - jednak są bardzo wygodne.
Radon RPS 2009 (Shimano 105 5600/Ultegra 6700) + Garmin Edge 500

#102 mat777

mat777
  • Użytkownik
  • 274 posts
  • SkądRzeszów

Posted 16 July 2013 - 09:45

Również jak LoveBeer, mam jeden komplecik od Quest i bardzo sobie chwalę. Tylko jest takie "ale", że podobno tylko ciuchy na zamówienie robią w takiej dobrej jakości, a reszta sprzedawana cały czas jest nieco mierna.

#103 Norgal

Norgal
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • Skądłódź

Posted 16 July 2013 - 09:54

Ma może ktoś doświadczenie z ciuchami z tych firm:
Vidioni http://www.vidioni.pl/
Attiq http://attiq.pl/

#104 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Posted 16 July 2013 - 10:09

A może takie? http://allegro.pl/or...3402394582.html

Sportful to znana firma. Cena też zachęcająca.

Jak szukasz coś porządnego to nawet nie patrz na polskie marki i chińskie podróbki. Kup raz, a porządnie.

BTW. Jakie spodenki masz do tej pory?

#105 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 16 July 2013 - 10:15

Ma może ktoś doświadczenie z ciuchami z tych firm:
Vidioni http://www.vidioni.pl/
Attiq http://attiq.pl/

Mam spodenki Vidioni z wkładką HT bodajże i ....przeciętnie ,mocno przeciętnie zarówno jeśli chodzi o jakość wkładki jak i o szycie. Na krótki trening "wkoło komina" mogą być , ale juz na maraton bym ich nie włożył. Jakość adekwatna do ceny - 115 PLN za spodenki z żelową wkładką to w stosunku do renomowanych producentów niewiele. Przekonałem się już niejednokrotnie ,że za dobry ,trwały ciuch trzeba zapłacić i tyle; a użytkowanie spodenek Vidioni tylko mnie w tym przeświadczeniu utwierdza.

#106 Norgal

Norgal
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • Skądłódź

Posted 17 July 2013 - 08:06

Może się ktoś wypowiedzieć o strojach TOP PRINT z Łodzi.

#107 rytro

rytro
  • Użytkownik
  • 45 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 July 2013 - 08:51

Nie wiem czy dobrze sprawdzam, ale spodenki u quesa kosztują 120zł-ta róźnica w cenie pomiędzy questem a vitesse lub danilo musi wynikać z czegoś jeszcze niż tylko z marży :P

Tak jak mówię mam do wydania ok. 250 zł i chcę przede wszystkim wygodne spodenki...

Co do strojów teamowych to myślałem o tym, ale to się deaktualizuje a ja tak nie chce :P

#108 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 184 posts

Posted 17 July 2013 - 09:46

Co do strojów teamowych to myślałem o tym, ale to się deaktualizuje a ja tak nie chce :P

Wygoda ważniejsza :)

Ja jeszcze nigdy się nie spotkałem z komentowaniem tego, że ktoś ma nie aktualne ciuchy teamowe. Na ogórkach i ustawkach częściej 'hejtują' podróbki, czy to ciuchów czy innych rzeczy.

#109 rytro

rytro
  • Użytkownik
  • 45 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 July 2013 - 11:34

Ale to mam rozumieć, że jak kupie na allegro oryginalne spodenki (zakladajac ze beda oryginalne) to beda dokladnie takie same co ma Kwiatkowski?

#110 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 July 2013 - 11:40

Nie bo na allegro sprzedają repliki.

#111 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 17 July 2013 - 12:00

Ale to mam rozumieć, że jak kupie na allegro oryginalne spodenki (zakladajac ze beda oryginalne) to beda dokladnie takie same co ma Kwiatkowski?

:mrgreen: Nie ,nie będą takie same , ciuchy zawodnicze to jest inna półka cenowa , np. Castelli w które ubiera się m.in GARMIN-SHARP to koszt rzędu 600-700 pln - mowa o samych spodenkach oczywiście :-D

#112 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 184 posts

Posted 17 July 2013 - 12:16

Jesteście w błędzie. Ja sam sprzedaje ciuchy Saxo Banku, marki Sportful i są one identyczne jak ma Contador czy inni zawodnicy. To nie są repliki!

Tutaj link allegro

#113 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 17 July 2013 - 13:05

Jesteście w błędzie. Ja sam sprzedaje ciuchy Saxo Banku, marki Sportful i są one identyczne jak ma Contador czy inni zawodnicy. To nie są repliki!

Tutaj link allegro

Tak ,tak.... :mrgreen: te same ,rozbierałeś Contadora i wiesz... :mrgreen: reklama chyba w innym dziale...to że są tej samej firmy to nie oznacza ,że są TAKIE SAME.

#114 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 184 posts

Posted 17 July 2013 - 13:46

Tutaj link allegro

Tak ,tak.... :mrgreen: te same ,rozbierałeś Contadora i wiesz... :mrgreen: reklama chyba w innym dziale...to że są tej samej firmy to nie oznacza ,że są TAKIE SAME.

Akurat te są TAKIE SAME, nazwa to Sportful BodyFit Pro Race Bibshort wkładka BodyFit. Nie wiem jaką wkładkę używa Alberto ale poczytaj sobie na stronie Sportful.it o wkładkach i materiałach.

Aha. To nie jest reklama, napisałem, że wprowadzacie w błąd użytkownika. Co prawda 90% ciuchów teamowych na Allegro to podróbki, ale nie moje. Nie wierzysz Twoja sprawa, mam je z takiego źródła, że jestem pewnien tych spodenek.

#115 rytro

rytro
  • Użytkownik
  • 45 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 July 2013 - 22:38

No to sie zdecydujcie panowie czy Contador jexdzi w gaciak za 250zl czy za 600 :D

#116 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 17 July 2013 - 22:50

Ja bym celował w Vitesse - dla mnie obecnie nie mają godnego konkurenta (Castelli wypadają słabiej przy o wiele wyższej cenie). Top print - w sumie taki polski chinczyk - stroje tanie ale jakość wkładek i materiałów pozostawia wiele do życzenia. Vidioni dobre spodenki za niską cenę ale wkładkę HD Ergo brać tylko gdy jeździ się naprawdę dłuuuugie dystanse, Pro w zupełności wystarczy. Ostatnio u któregoś z polskich dystrybutorów przewinęły mi się ciuchy Santini - bardzo trwałe choć wkładka żelowa mi średnio pasuje, za to taka cieniutka z coolmaxu (tecno comfort chyba) bardzo mi pasowała.

#117 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 184 posts

Posted 18 July 2013 - 08:39

No to sie zdecydujcie panowie czy Contador jexdzi w gaciak za 250zl czy za 600 :D

Takie spodenki w sklepie nowe i bieżący rocznik kosztują ponad 110-130 euro. Ja sprzedaje je za 225, ponieważ nie są idealnie nowe(opis na allegro), nie są aktualne, chce je sprzedać a za 500zł nikt w Polsce raczej nie kupi.

Ale to wasza sprawa co myslicie. Ja wiem co sprzedaje.

rytro, sprawdź PW

#118 rytro

rytro
  • Użytkownik
  • 45 posts
  • Skądwarszawa

Posted 20 July 2013 - 12:36

A ktoś może jeździł w spodenkach Bontragera?

http://bontrager.com/model/09450

W sklepie niedaleko mają obniżkę 20% i zastanawiam sie czy warto. Jakies opinie?

#119 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 21 July 2013 - 21:23

Czy ktos z Was uzywal spodenek Nalini Corniola/Hazard lub innych modeli z wkladką z mikrofibry PTN9 (zdaje sie) i ma porownanie do innych spodni/wkladek?
Chce zakupic druga pare spodni, z tym ze nie wiem czy w podobnej cenie (230zl), moze troche wyzszej, jest cos wyraznie lepszego...?

#120 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 21 July 2013 - 22:50

Czy ktos z Was uzywal spodenek Nalini Corniola/Hazard lub innych modeli z wkladką z mikrofibry PTN9

Ech, już myślałem, że Nalini wprowadziło nowe wkładki, a to ich stare poczciwe irchowe pieluchy.

http://www.nalini.co...elli-IT.asp?t=1

Może powiem tak. Te wkładki są dosyć cienkie, ale zaskakująco wygodne. Dobrze wyczuwa się rower przez siodełko. Nie powodują otarć. Ale dość słabo nadają się na długie dystanse ... bo są cienkie właśnie.

Drugą ich wadą jest ich słaba trwałość. Po sezonie intensywnego używanie i prania, są już sflaczałe, a ircha sztywnieje i może ocierać. No to ostatnie może pomógłby krem do tyłka :mrgreen: (do wkładek).

Może trochę dziwić, że tak uznany producent odzieży kolarskiej nie zastąpi tych irchowych wkładek bardziej nowoczesnymi, np. żelowymi itp.

Jakość spodenek (poza wkładkami) - bardzo dobra. Materiał i szycie - bez uwag.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

Reply to this topic