Zależy od stanu na magazynie i pory roku. Ja czekałem niecały miesiąc, ale na przykład kolega zamawiał w zimie i czekał dokładnie 3 dni.
Canyon Ultimate Cf Sl 9.0 (2015)
Napisano 26 sierpień 2016 - 11:52
Mieliście kiedyś "problem" z odklejaniem się naklejek z kół Mavic Ksyrium Elite WTS w Canyon'ach?
Wygląda to strasznie i trzeba zerwać. Zastanawiam się czy jest sens do nich pisać w tej sprawie. Rower ma 5 mieisęcy a naklejek już praktycznie nie ma.
Widziałem w Chinach naklejki za 18 $.
W Polsce jakieś 250 zł :-)
Napisano 26 sierpień 2016 - 19:37
Moje się trzymają choć z jednej strony z przodu jest krecha przez wszystkie trzy. Tyle, że to chyba coś musiało zahaczyć (klocek hamulcowy?) podczas jazdy. Poza tym naklejki się trzymają.
Za to jeśli już mowa o Ksyriumach to w moim pojawił się ostatnio "Mavic death squeal" choć po przeserwisowaniu tylnej piasty jest póki co cisza...
Napisano 22 październik 2016 - 13:35
Nastąpiły długo wyczekiwane zmiany. W sumie to z zakupem kół miałem czekać do wiosny ale tydzień temu przedni Ksyrium został rozjechany przez samochód więc postanowiłem już teraz kupić koła. Półtora roku oszczędzania i kalkulowania mi wystarczyło
Udało się upolować całkiem fajne koła - Vision Metron 40 w dobrej cenie. Ich mankamentem jest brak naklejek oraz brak zacisków ale przyznam, że mi to zupełnie nie przeszkadza. A nawet jest lepiej bo wydaje mi się, że do tego roweru całe czarne obręcze pasują świetnie, a zaciski to detal
Koła kupiłem razem z szytkami - Tufo Elite Pulse, z przodu 22mm, z tyłu 26mm. Czekam aż przeschnie żeby przetestować, w sumie to jeszcze nigdy nie miałem okazji jeździć na karbonowych kołach i szytkach.
Wagowo to trudno mi teraz wiele powiedzieć - katalogowo koła ważą coś około 1350g ale ja ich zważyć nie miałem jak - bo szytki były już przyklejone. Tak czy siak waga kół z szytkami i zaciskami wynosi 2058g, natomiast Ksyriumy wraz z oponami, dętkami i zaciskami ważą 2456g więc odchudziłem rower o 398g. Całość waży teraz około 7,3kg ale będę to jeszcze ważył dokładniej to wtedy podam
Na koniec fotki
IMG_3267-Edit-2Small by Piotr K, on Flickr
IMG_3272-EditSharpenSmall by Piotr K, on Flickr
Dodam jako ciekawostkę, że tak głośnego bębenka to jeszcze nie słyszałem Jakoś nigdy mnie to nie jarało ale przyznam, że strasznie przyjemnie "cyka".
Specyfikacja (23.10.2016), w nawiasach waga realna części:
Waga realna z pedałami, koszykami, uchwytem licznika oraz czujnikami (prędkość + kadencja): 7,34kg
- puchaty, qusiu7, impa i 4 innych osób lubią to
Napisano 22 październik 2016 - 14:25
Soul Kozaków w takim razie nie słyszałeś.
Bardzo fajnie się prezentuje. Generalnie nie jestem fanem tego malowania, ale za to koła robią robotę. Planujesz powrót do białej owijki?
Napisano 22 październik 2016 - 15:23
Bardzo fajne - bez naklejek wyglądają równie dobrze - dyskretnie robią robotę
Pamiętaj o wymianie klocków hamulcowych na przystosowane do obręczy (żółte swissstopy to to czego powinieneś szukać)
Napisano 22 październik 2016 - 15:27
Te Visiony kupione ze znanego portalu aukcyjnego???
Bo gdzieś chyba je już widziałem.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Napisano 22 październik 2016 - 16:24
Ładnie się prezentują. Tylko jedna uwaga - Vision nie zaleca do tych kół szytek węższych niż 23 mm.
Napisano 22 październik 2016 - 16:33
Sirkozi - Tak, biała owijka już kupiona ale jakoś żal mi ją zakładać na zimę
Palli - O klockach pamiętałem, na początek niestety poleciałem po taniości i wziąłem jakieś tanie clarksy do karbonu ale swisssy wjadą na wiosnę.
Renton - Tak, ze znanego portalu
Moody - dzięki za informacje, o tym nie wiedziałem.
Pierwsze 37km zrobione. Bardzo przyjemnie się jedzie. Mam wrażenie, że koła wybierają więcej nierówności w drodze niż ksyriumy ale za to trochę lepiej je tłumią.
Szum na gładkim asfalcie jest świetny
Zdjęcia z trasy:
- BraWo i lupus lubią to
Napisano 27 październik 2016 - 03:46
Napisano 27 październik 2016 - 08:02
@piotrkol91 czyżby ścierał się mat z widelca i główki ramy?
Napisano 27 październik 2016 - 09:27
mrfreeze - torba to BBB BSB-14 Race Pack
ratek - akurat w tamtym dniu całą ramę wypolerowałem emulsją ochronną od Canyona, która dodaje lekki połysk. Ale tak, na przykład boki górnej rury są całkowicie pozbawione matu - często podczas jazdy zahaczam ją spodenkami i po tych dwudziestu kilku tysiącach kilometrów polerka (połysk) się zrobiła w tym miejscu zacna Widać to dobrze na poniższych zdjęciach
Górna rura błyszczy:
Dolna rura (jak i reszta) ciągle matowa
- lupus lubi to
Napisano 27 październik 2016 - 10:13
^dzięki za odpowiedz
Napisano 27 październik 2016 - 12:39
Ale jak stosujesz gloss, to i mat zacznie się świecić
Napisano 28 październik 2016 - 06:59
dętka, łatki, łyżki x2, dozownik + 2 naboje, multitool...wejdzie to?
Napisano 28 październik 2016 - 09:58
U mnie wchodzi:
Dętka, łatki, klej, 2 łyżki, 3 imbusy, dowód, drobne, spinka do łańcucha.
Tyle, że na styk i niewiele więcej da się wcisnąć. Nie wiem czy da radę zmieścić razem łyżki, multitoola i dozownik... Łyżki zajmują sporo miejsca w moim przypadku bo są długie i musiałem je włożyć na skos. (mam takie niebieskie ParkTool)
Napisano 28 październik 2016 - 10:03
Nie wiedzieć czemu nie wyświetlają się zdjęcia. Widać tylko te z połyskiem ramy, a wcześniejsze są niewidoczne. Wrzucisz jeszcze raz?
Napisano 28 październik 2016 - 10:56
Może warto przeskoczyć na Flickr? 1TB na zdjęcia za darmo, a dodatkowo możliwość generowania miniatur z gotowym kodem BBCode - szybko i bezproblemowo.
A pozostając w temacie - poza samym nabłyszczaniem są jeszcze jakieś plusy płynące ze stosowania tego wosku? Jak z jego wydajnością?