Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Cannondale] Cannondale Caad10

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Durden

Durden
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 14 maj 2015 - 20:50

Witam zastanawiam się nad kupnem roweru dodame, że jestem amatorem dopiero bede zaczynał, przeszukałem wiele tematów, widzialem sporo rowerów i myśle nad zakupem Cannondale CAAD10 105  jest on na ramie aluminiowej podobno najbardziej wytrzymalej, do karbonu nie jestem przekonany, chodzi o jego kruchość, czy jest sens pakowania 6500zł w ten rower czy moze znalazłbym coś innego ze sportową geometrią? 

#2 rock

rock
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • SkądSouthend on Sea

Napisano 14 maj 2015 - 21:45

Mam ten rower od 6 tygodni. Wcześniej jeździłem na aluminiowej Orbea Aqua na osprzęcie Sora byłem zadowolony . Ale może dlatego że nie jeździłem wcześniej na niczym innym w podobnej klasie. Gdy przesiadłem się na CAAD 10 padłem z wrażenie waży tyle samo co mojego Szefa Pinarello Fp Due. Jeździłem tym Pinarello geometrię ma inną ale na okrążenie dookoła Dzielnicy dało się zrobić. Kosztował dwa razy tyle co CAAD czułem wibracje deczko lżej niż na Orbea ale Caad był w tym lepszy. Do tego dochodzi jeszcze uginają się pod moimi 90kg niemiłosiernie płakał i wył pode mna bo okrążenie cały czas w blokach. Cóż kwestia gustu. Koła? Hmm na początku bałem się tych 16 i 20 szprychy. Nie oszczędzam ich skoki przez śpiących policjantów czasami mocne nierówności na drodze, staram się je scentrować. I nic jak zaklęte. 11 rządowa 105 precyzyjna i w miarę cicha. Sądzę że popełniłem błąd przy zakupie a to.dlatego że nie kupiłem na Ultegrze :-(

#3 Durden

Durden
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 14 maj 2015 - 21:50

Z tego co czytam to zajebista rama CAAD10 jak wazylem rower na 105 waga 8.50  dodatkowo to pancerniak podobno nie do zarycia i dobry do rozbudowy nie ma obaw, ze cos peknie.   W CAAD10 na 105  boli mnie jedno to koła Shimano RS11   miałem nadzieje na jakieś Maviki, ale można potraktowac to tak, ze te koła będa jako zapas a Maviki jakieś dokupie.  A co ze szczękami masz Tektro czy 105 bo widziałem model Caad10 na szczekach 105?? 

#4 rock

rock
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • SkądSouthend on Sea

Napisano 14 maj 2015 - 22:01

Posiadam szczeki 105-ki. Naprawdę te koła mnie zaskoczyły. Waga kół nie powala 2kg z zaciskami, oponami i detkami próbuje je pogiąć i nie idzie. Kręcą się spoko. Czego więcej chcieć. Więcej kilometrów? Tylko i wyłącznie?

#5 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 15 maj 2015 - 06:56

Wy rozumiecie co do siebie piszecie?! Jestem pod wrażeniem...

• kaczor lubi to

#6 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maj 2015 - 07:55

Waga kół nie powala 2kg z zaciskami, oponami i detkami

2kg? 2kg to wazy zestaw lekkich kół.
Koła o których piszesz z oponami dętkami i zaciskami bedą ważyć raczej min 2,5kg.

#7 Durden

Durden
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 15 maj 2015 - 09:09

A co powiecie o korbach FSA ktore tam sa jak one się mają do korb shimano?

#8 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 15 maj 2015 - 10:55

Guzik prawda. CAAD10 jest za bardzo wylajtowany, wytrzymuje 2 sezony mocnej jazdy, jak upuścisz na niego imbusa/maly klucz to wgnieciesz rure na amen( widzialem wiele fotek) . Kup cos solidniejszego, szczegolnie jak duzo wazysz.

#9 Durden

Durden
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 15 maj 2015 - 13:07

65kg a gdzieś to ty widział takie fotki? Ja widziałem filmik jak ktos uderzal ta rama o kosz, rzucal z góry i tylko wgiecie. Więc daj jakiś argument mocniejszy niż wpisz na forum.....

Dodaj odpowiedź