Łańcuchy - Dyskusja Ogólna (Wybór, Wymiana, Modele, Itp.)
#202 Gosc_Zawisza_*
Napisano 12 październik 2007 - 09:40
Świetny łańcuch, ogolnie mowiłm ze do wierconych lańuchów nie wrocę po tym co w mtb na wyscigu stało mi sie z pozłacanym KNC SL 9 ( 250 g ) ale zobaczymy jak w szosie.
Pozatym wippermann to wippermann a nie jakis szajs
ps. mam jaeszcze jeden taki lanuch connec 1011 nowke na spzredaz jak ktoś chetny
Napisano 12 październik 2007 - 10:06
Pozatym wippermann to wippermann a nie jakis szajs
jaki?
horny: jarek pewnie smieje sie z tego, ze chcesz lancuch chorusa ;-)
jakbys napisal "lancuch z grupy chorus" to juz by sie nie smial.
chodzi o to, ze w campie nie ma czegos takiego jak lancuch veloce, centaur, chorus czy record.
wszystkie modele sa recordami. jedne sa "zwykle" inne maja wiercone blaszki, a jeszcze inne maja dodatkowo puste piny.
Napisano 12 październik 2007 - 10:24
Myślałem, że grupy w campie to są odpowiedniki shimano np.Pozostaję przy campie, ... tym razem chorus
veloce - tiagra
centaur - 105
chorus - ultegra
rekord - DA
Doświadczenia i wiedzy w tej materii nie mam żadnej, jak widać :-P
pozdrawiam horny
Napisano 12 październik 2007 - 10:50
Chodzi mi tylko o to, że skoro popularnie mówi się że jeżdżę na łańcuchu Ultegry, to myślałem że powiedzenie: mam łańcuch chorusa, veloce też jest poprawne.
jarek, chyba coś mota i nie bardzo wiem co.
... może sam wytłumaczy o co mu chodziło ? :-P
pozdro horny
Napisano 12 październik 2007 - 11:28
chyba dołącze do szczęśliwych użytkowników łańcuchów campy albo wippermana....
Napisano 12 październik 2007 - 12:55
Napisano 12 październik 2007 - 13:38
Sprawdziłem na stronie Campy i to oznaczenie faktycznie jest jakieś dziwaczne
Xenon, Mirage i Veloce mają łańcuch Veloce Xenon, Mirage, Veloce
Centaur i Chorus mają łańcuch Chorusa Centaur, Chorus
A Record ma łańcuch Recorda Record
Nie wiem kto ma racje, a już zupełnie nie wiem z czego śmiał się Jarek
Ktoś coś wie na temat tych łańcuchów?
pozdro:-)
Napisano 12 październik 2007 - 18:58
Napisano 12 październik 2007 - 20:28
To prawda....z biegiem czasu zaczyna doceniac wyższość coraz wyższych grup
Pierwsze były badziewne koła, których dobrego imienia broniłem, do czasu aż wyrwałem kołnierz piasty. Następna była licha rama, uszkodzona podczas wyścigu, fajansiarskie szprychy, które też trzeba było szybko wymieniać. Teraz najchetniej kupiłbym rower z najwyższej półki, ale niestety,... "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :-P
Jak przyjechałem z Kołobrzegu i umyłem moje BH, to z jednej strony płakać się chciało w jakim był stanie, a z drugiej cieszyłem się, że nie jest to sprzęt warty 20000zł,... byłoby chyba jeszcze bardziej przykro. Na maratonach sprzęt dostaje w d... tak samo jak kolarz, albo więcej :-?
pozdro horny
Napisano 12 październik 2007 - 22:09
.. a tak poza tym są trzy grupy REKORD,,,CHORUS I cała reszta ,,,-JAREK..
oj chyba nie.
na opakowaniu zwyklego lancucha od grupy veloce wyraznie zaznaczone jest C10, record.
tak samo w przypadku innych wyzszych modeli. C10 ultra narrow etc i wszedzie zaznaczony record.
chyyyyyyba, ze polscy importerzy campy nie sprowadzaja innych lancuchow jak record ;-)
#217 Gosc_Jelitek_*
Napisano 11 luty 2008 - 19:51
Później zginasz łańcuch o tak ___[*]___
miejsce oznaczone gwiazką to spinka. Jak mocniej dociśniesz [ i ] to powinno się ruszyć.