Jakie Kupić Opony?
Started By
deschek
, 03 lip 2006 13:56
4760 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lipiec 2009 - 12:35
Ja mam pytanie odnośnie rozmiaru opon. Jeżdżę na 20tkach i zacząłem się zastanawiać nad 23 na tył, gdyż sporo jeżdżę po mieście (to nie bez znaczenia bo mieszkam we Wrocławiu, a tu są chyba najgorsze drogi dla szosówek) . Można stosować dwa różne rozmiary na przód i tył?
Napisano 06 lipiec 2009 - 17:23
Jak to dobrze odwiedzać forum. Pełny przegląd sytuacji. W sobotę odbyłem wycieczkę po sklepach rowerowych w okolicy, w poszukiwaniu opon. Oni mają ceny z kosmosu, dla tych co nie mają internetu. Np widziałem Conti GP4000 za 179zł/szt. Dziś zamówiłem 2 szt. GP4000S po 118 zł/szt. :-D . Czekam na przesyłkę.
Napisano 08 lipiec 2009 - 08:39
Schwalbe dało ciała z tymi Ultremo R i bezpłatnie wymieniają opony z takimi uszkodzeniami - wystarczy wysłać zdjęcie. Coś jak akcja usuwania usterek w samochodach. Czytajcie poprzednie posty.
Ja do górala chciałem kupić Smart Sam - nie słyszałem, żeby takie rzeczy działy sie ze wszystkimi Schwalbe.
Ja do górala chciałem kupić Smart Sam - nie słyszałem, żeby takie rzeczy działy sie ze wszystkimi Schwalbe.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 08 lipiec 2009 - 09:31
Panikujecie jak panienki przed matura.
Każdej firmie zdarzy sie że jakaś partia może być wadliwa, wazne aby firma dawała info od razu na ten temat.
Jesli ma ktoś wadliwy produkt, a firma wymienia to nie ma problemu.
W shimano wadliwe były zapinki do kół, pękały - też była wadliwa seria .
Aparaty Cannona takze miały wade matrycy, no nie ma ideału.
Mma Schwalbe Stelvio i mase ludzi jeżdzi na innych Schwalbe.
Wazne jest dokładny obglad opony .
Każdej firmie zdarzy sie że jakaś partia może być wadliwa, wazne aby firma dawała info od razu na ten temat.
Jesli ma ktoś wadliwy produkt, a firma wymienia to nie ma problemu.
W shimano wadliwe były zapinki do kół, pękały - też była wadliwa seria .
Aparaty Cannona takze miały wade matrycy, no nie ma ideału.
Mma Schwalbe Stelvio i mase ludzi jeżdzi na innych Schwalbe.
Wazne jest dokładny obglad opony .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 08 lipiec 2009 - 09:40
Gówno prawda za przeproszeniem a nie wadliwa seria.
Schwalbe twierdzi, że usterka ujawnia się na początku użytkowania opony, ja natomiast na swojej zrobiłem ponad 2k km, aż tu nagle ujawniła się wada. Schwalbe z przodu zdejmuje i zostawiam na trenażer bo to jest zwyczajna żenada. Powinni testować daną partię po produkcji. Żałuje że sprzedałem conti 4000s i kupiłem zamiast nich ultremo r. Na dodatek co chwilę pruły się na bocznych ściankach jakieś nitki.
Schwalbe twierdzi, że usterka ujawnia się na początku użytkowania opony, ja natomiast na swojej zrobiłem ponad 2k km, aż tu nagle ujawniła się wada. Schwalbe z przodu zdejmuje i zostawiam na trenażer bo to jest zwyczajna żenada. Powinni testować daną partię po produkcji. Żałuje że sprzedałem conti 4000s i kupiłem zamiast nich ultremo r. Na dodatek co chwilę pruły się na bocznych ściankach jakieś nitki.
Napisano 08 lipiec 2009 - 17:07
Właśnie oglądałem Marcina Sapę w ucieczce na etapie TdF, gdy przyniesiono przesyłkę z oponkami Conti GP 4000S. Najszybsza transakcja jaką miałem . Kupiłem dn. 6.07 (poniedziałek) o godz. 10.00, o 16.00 przelałem pieniądze, a dzisiaj już je mam - środa godz. 17.30. Założę je jutro (dokupię z tej okazji nowe dętki), a wypróbuje jak będę zdrowy, bo jestem strasznie zasmarkany (w lato !!!!). Wszystko przez klimę w biurze.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 09 lipiec 2009 - 08:14
jarabl, widzę ze ja i emer wykupiliśmi tą partię wystawioną na aukcję.
Daję ci link na inną aukcję tego sprzedającego:
http://www.allegro.p...00_23_nowa.html
zadzwoń lub napisz pytanie, może jeszcze ma na stanie, tylko nie zdążył wystawić na sprzedaż.
Daję ci link na inną aukcję tego sprzedającego:
http://www.allegro.p...00_23_nowa.html
zadzwoń lub napisz pytanie, może jeszcze ma na stanie, tylko nie zdążył wystawić na sprzedaż.