Skocz do zawartości

Zdjęcie

Używany Rower Lapierre Bądź Motobecane

rower szosowy lapierre motobe

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 zielak19922

zielak19922
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 czerwiec 2015 - 08:28

Witam. Od jakiegoś czasu chciałbym spróbować swoich sił na szosie. Interesują mnie 2 rowery szosowe, a mianowicie http://olx.pl/oferta...67-ID9lKFf.html bądź http://olx.pl/oferta...67-IDaksNw.html 

Co o nich sądzicie drodzy szosowicze oraz czy warto kupić, któryś z nich w tej cenie. Mam 185cm wzrostu.

Z góry wielkie dzięki za pomoc

#2 RiverZG

RiverZG
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 28 czerwiec 2015 - 09:02

Oba rowery raczej dla pasjonatów stylu retro, jeden z nich to single speed wiec w pewnym sensie rower o określonej specyfice zupełnie inny od pierwszego. Kupno roweru który kulał się 15 lat i więcej to zawsze loteria dużo elementów może być zużyte i trzeba być gotowym na dodatkowe wydatki.

Druga sprawa to co na tym rowerze będziesz robił (trenował, jeździł do pracy/szkoły, ...) bez tych informacji trudno doradzać

#3 zielak19922

zielak19922
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 czerwiec 2015 - 09:10

Raczej ta druga opcja. Rower mi potrzebny do jeżdżenia do pracy, ale również chciałbym go używać rekreacyjnie

#4 zielak19922

zielak19922
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 czerwiec 2015 - 19:36

No dobra ale single speed jest lepszy dla początkującego czy jednak z biegami? A tak w ogóle jak oceniacie osprzęt obu rowerów?

#5 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwiec 2015 - 20:09

Jak również do niedzielnych przejażdżek to jakieś biegi się przydadzą. Jeśli płasko to ok byłaby 1 tarcza z przodu i kilka biegów z tyłu.

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#6 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2015 - 21:18

Ten Lapierre chyba ciekawszy, to już prawie zabytek. Biegi jakieś muszą być. Nawet biorąc tylko pod uwagę wartość części, Lapierre wypada korzystniej. W Motobecane nie ma nawet tylnego hamulca (może to ostre koło?), więc osprzęt ciężko ocenić. 

#7 RiverZG

RiverZG
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 28 czerwiec 2015 - 22:15

W mojej opinii żaden z tych rowerów nie jest dobry dla początkującego, potrzebujesz sprawnego i wygodnego sprzętu, przy tych które podesłałeś będziesz więcej grzebał niż jeździł. Naprawa też będzie kłopotliwa ze względu na części których ze świecą szukać. Lampierre jest ok ale dla kogoś kto pasjonuje się starymi szosami i widzi w tym większą zajawkę niz w samej jeździe.

Poszukaj czegoś młodszego, spokojnie w przedziale do 1000 pln mozna coś ustrzelić.

Dodaj odpowiedź