Jump to content

Photo

B'twin Alur 700

• Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 06 July 2015 - 20:55

Nooo w końcu po prawie tygodniu spędzonym na tym co jak i za ile... zdecydowałem się na B'TWIN ALUR 700.... cena sklepowa 3500, ja wyrwalem na wyprzedaży za 2999 :)

czy żałuje czy nie, sam nie wiem czas pokaże, może i wolałbym jakiegoś treka, albo coś, ale niech będzie jak jest, pierwszy rower,, do tego kupiłem koszulke za 25zl i spodenk za 30zl z B'TWIN 300 :) okulary za 19zl, wsio w decathlon... a i plecak taki żarówiasty malutki za 15zl chyba, na dokumenty czy cos ;)

hmmm pedały są pod spd więc chyba jutro z rana po buty pojade, i jakieś focenie lepsze bedzie, a narazie mozecie zobaczyc tylko tyle co na zdjęciu poniżej.

8300297000_1436212454.jpg

• Kolunio likes this

#2 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2,090 posts
  • SkądKraków

Posted 06 July 2015 - 21:10

koszulke za 25zl i spodenk za 30zl z B'TWIN 300 :)

Oj, na tym nie można oszczędzać. Zamiast się cieszyć nowym rowerem będziesz się martwił bólem tyłka :(

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#3 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 06 July 2015 - 21:13

spoko, dorobie sie to sobie sprawie może jakiś pro zestaw bgż / ccc polkowice, albo discovery ;)

#4 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 posts
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Posted 06 July 2015 - 21:26

Plecak średnie rozwiązanie, koszulka ma kieszenie, a na sprzęt serwisowy to polecam torebkę pod siodłową.

• impa likes this

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#5 bartek.F

bartek.F
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 06 July 2015 - 21:33

Zdjęcie rowerka w tym bagażniku nie jest zbyt korzystne. Czekam na sesję w lepszej scenerii. Zdaj również relację jakie masz wrażenia po pierwszych jazdach.

#6 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Posted 07 July 2015 - 07:40

spoko, dorobie sie to sobie sprawie może jakiś pro zestaw bgż / ccc polkowice, albo discovery ;)

Mnie zawsze bawi, kiedy widzę, jak "prywatne" osoby jeżdżą w teamowych strojach... Skrajna naiwność, reklamować coś za darmo i jeszcze uważać, że to podnosi prestiż :)))

#7 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 07 July 2015 - 07:51

Wiem wszystko o czym wyzej napisales, ale mimo wszystko dalej uwazam ze fajnie by bylo miec jakis rozpoznawalny stroj

#8 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 posts

Posted 07 July 2015 - 07:51

Za darmo się nie reklamuje, za team'owe stroje (te oryginalne) płaci się kupę kasy. To, że Ciebie bawi jazda w takich strojach - spoko, ale to nie znaczy, że ktoś nie może sobie w takim śmigać. Nie wiem co w tym dziwnego, że ktoś jest kibicem drużyny i chce to pokazać. Równie dobrze można stwierdzić, że dzieci biegające w koszulkach Barcelony czy Realu są śmieszne, a o dorosłych kibicach z szalikami i koszulkami ukochanego klubu nie wspominając.
Sorry za oft. Czekam na fotki bajka z trasy :)
  • PAVULONIX and sirkozi like this

#9 Prz

Prz
  • Użytkownik
  • 233 posts

Posted 07 July 2015 - 07:58

Bez przesady, nie porównujmy klubów piłkarskich o wieloletniej tradycji do drużyn kolarskich, z których część wymienionych już od kilku lat nie istnieje ;)

Zamiast przepłacać za loga sponsorów, lepiej skupić się na jakości ciuchów. Jak już któryś z przedmówców wspomniał, koszulki zasadniczo różnią się tylko krojem i odprowadzaniem potu, ale spodenki to obok butów najważniejsza część garderoby i muszą być dobre, zwłaszcza na szosówce (z wygodną wkładką). Seria 300 z deca to mega nieporozumienie, wkładka gorsza niż w lidlowych ciuchach (miałem kiedyś i to, i to). Jak chcesz tanim kosztem się dobrze zaopatrzyć, to w sklepie internetowym deca są teraz spodenki z porządną, żelową wkładką za 130 zł: http://www.decathlon...id_8327990.html

Mam ten sam model sprzed 2 lat i jestem bardzo zadowolony, moje też kupiłem na wyprzedaży za 100 zł.

• lubelaczek likes this

#10 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 07 July 2015 - 09:53

fajne ogrodniczki hyhy ;)

#11 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,143 posts
  • SkądRzeszów

Posted 07 July 2015 - 10:04

Czekaj, czekaj, zęby zgubisz to i trawę polubisz ;)
Zwłaszcza jak te spodenki, które kupiłeś zaczną Ci na brzuch po kilkunastu kilometrach wjeżdżać. Szelki to wygoda i ochrona nerek.

Trzepak 

"MAMIL"

#12 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 07 July 2015 - 12:34

Dodam jeszcze coś od siebie, jako że pracuję w branży optycznej i temat okularów jest mi szczególnie bliski. Okulary za 19zł to zupełne nieporozumienie, nie mówię że muszą kosztować od razu 600 ale takie lepiej już jeżdzić bez niż w takich za parę groszy. Zakładam że taki produkt nie posiada żadnej ochrony UV, więc używając go oszukujesz oko, na źrenicę trafia mniej światła, więc ta się rozszerza, dostaje natomiast identyczną dawkę szkodliwego promieniowania jak bez okularów, przez co ich noszenie jest bardziej szkodliwe dla wzroku niż nie noszenia żadnych okularów.

Dodam jeszcze coś od siebie, jako że pracuję w branży optycznej i temat okularów jest mi szczególnie bliski. Okulary za 19zł to zupełne nieporozumienie, nie mówię że muszą kosztować od razu 600 ale lepiej już jeździć bez okularów niż w takich za parę groszy. Zakładam że taki produkt nie posiada żadnej ochrony UV, więc używając go oszukujesz oko, na źrenicę trafia mniej światła, więc ta się rozszerza, dostaje natomiast identyczną dawkę szkodliwego promieniowania jak bez okularów, przez co ich noszenie jest bardziej szkodliwe dla wzroku niż nie noszenia żadnych okularów.

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#13 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,143 posts
  • SkądRzeszów

Posted 07 July 2015 - 12:56

Dlaczego z góry zakładasz, że okulary z Deca, zapewne chodziło o te http://www.decathlon...id_8118521.html, nie mają ochrony UV?

Trzepak 

"MAMIL"

#14 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 posts

Posted 07 July 2015 - 13:14

No dokładnie, coś wątpię, aby decathlon chciał oszukiwać na tak oczywistej rzeczy. 
Okulary z deka wcale nie są złe. 

A większą krzywdę od dawki promieniowania można nam jednak zrobić robal wpadający w oko przy 50 km/h ale to tylko moje przemyślenia.

michal87sc dzisiaj ładna pogoda, warto wyjść na rower i porobić zdjęcia :)

#15 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 07 July 2015 - 14:07

no chcialem chcialem, bylem w decathlonie kupilem buty za 150zl, przychodze do domu odcinam gumową część pod którą znajduje sie gwint na bloki i co!!?? miejsce tylko na 2 śrubki kolo siebie...... buty oddalem, kase zabralem, zjezdzilem 2 inne decathlony, ale nigdzie indziej nie mają butów do 250zł w roz. 46/47  Jak już jakieś są to wszystko do górala.....

w WELTOUR w DG, Buty gosciu ma od 400zl : a nie stac mnie bo to jeszcze buty, bidon, rękawice, może licznik....

Nic, szukam na allegro w okolicy czegos narazie.

#16 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 posts

Posted 07 July 2015 - 14:32

Nieopatrznie kupiłeś buty MTB, które są pod bloki SPD (powinieneś szukać pod SPD-SL).

Dobra rada - nie kupuj butów na siłę. Lepiej kup bidon lub dwa, pompkę (lub dwie - podłogową i małą w trasę), łyżki, zapasową dętkę lub dwie, a na buty odkładaj pieniądze i znajdź taki model który będzie pasował do twojej stopy, a nie do chwilowego stanu portfela).

#17 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 07 July 2015 - 14:35

tyle ze z tymi pedałami za bardzo nie pojezdze w zwyklych butach :/, a chcialbym zacząć, a jak kasa bedzie na dobre buty to sobie je kupie bez wzgledu na to czy teraz kupie jakies tanie czy nie ;)

Ok znalazlem w zabrzu jakies no name (OZON) za 109zl, jade odebrac to wieczorem moze zrobie chociaz z 10km ;)

Wrzuce fotki jakby co, elo.

#18 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 07 July 2015 - 17:12

Do tego, żeby pojeździć na rowerze wystarczą pedały za 20 zł z Decathlona. Ja ostatnio znalazłem takie: http://allegro.pl/ac...16_Pedały-16444W zasadzie jest to produkt VP897. Po wyjęciu odblasków ważą 220 g komplet, mają bardzo niski profil i posiadają nawet gumową uszczelkę.

#19 michal87sc

michal87sc
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądBĘDZIN

Posted 07 July 2015 - 19:49

Tak, tylko po co kupowalem rower z pedalami pod BLOKI...?? Zeby je zdemontowac?? ;)

Zrobilem wieczorem rundke tylko 12km ale na fotki braklo sił i chęci...

Jak pierwsze wrazenia?? Mieszane... z gorki sam sie rozpedza nawet najmniejszej jakby mial silnik... po plaskim idzie lekko, pod gore no coz... tutaj nie oszukamy Fizyki trzeba mocno krecic... Ogolnie uwazam ze jednak trzeba bylo chyba XL/60 Brac... zobaczymy jutro jeszcze.

hmmm Do tego stopnia jestem zmieszany ze jestem w stanie za 2700 pogonić (przyjmijmy że dalej to nówka)

I kupić jakiegoś XL/60

ps: moja trasa: https://goo.gl/maps/UV67H

#20 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 posts

Posted 07 July 2015 - 21:16

Kolego, po prostu kondycji nie masz jak w 45 minut robisz 12 km :)

Nad tym trzeba popracować, systematyczność i tyle. A co do pozycji to poczytaj sobie jak powinno się dobrze ustawić pozycję i będzie dobrze.