Ja bym zostawił. Źle dobrane siodełko to niewątpliwie sidełko!
Napisano 21 kwiecień 2016 - 09:53
(Znów licze na wyrozumiałość Admin a)Ti ja tu licze chociaż na lekką miękkość, a tu straszna deska przyszła. Mam już obawy co do niego, przetestuje napewo ale już szukam kolejnego. Co mozecie powiedziec na temat siodła ergon SR3 ? Ktoś wie jaką ma szer w wersji M ?
Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
Podobno 145mm http://www.bikecente...sowe-biale.html
http://www.bikecente...owe-czarne.html
Napisano 21 kwiecień 2016 - 11:35
Napisano 22 kwiecień 2016 - 21:19
Napisano 23 kwiecień 2016 - 09:58
Napisano 24 kwiecień 2016 - 08:40
Ja jezdze na siodelku za jakies 30zl i 4-5h jazdy na nim nie sprawia problemu. Do tego spodenki z Lidla za kolejne 30zl. Kase mam tylko nie widze sensu zakupu koszulki za 200zl czy siodelka za 500zl. Nie wiem czy starsze pokolenia, ktore calymi dniami za mlodu jezdzily na skladakach Wigry z plastikowym siodelkiem w zwyklych spodenlach mialy twardsze tylki niz obecne pokolenie gotowe wydac na siodelko i spodenki rownowartosc minimalnej pensji czy moze fakt, ze za komuny marketing nie istnial a pranie mozgu odbywalo sie w innym obszarze niz kreowanie potrzeb zakupowych.
Napisano 24 kwiecień 2016 - 09:10
Spokojnie polecam San Marco Concor Carbon FX http://allegro.pl/sa...6144503345.html
- Lukeskywalker lubi to
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:05
Kase mam tylko nie widze sensu zakupu koszulki za 200zl czy siodelka za 500zl.
Niestety, ale nic na to nie poradzimy. Takie są ceny, gdy ktoś chce pojeździć aktywnie.
Co roku startują zapisy na odzież na forum i zobacz co możesz kupić i w jakiej cenie.
Postępu nie zatrzymamy. Jak sobie wyciągnę z szafy klubową koszulkę z przed 20 lat, to niestety ale różnica jest zauważalna nawet dla laika. O wkładce w spodenkach już nie wspominając.
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:13
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:23
Jasne ze postepu nie zatrzymamy. Przepraszam ze zacytuje niepopularne haslo "kazdemu wedlug jego potrzeb". Ja nie mam potrzeby kupowac drogiego siodelka Ty z kolei masz. Dlaczego Ty taka potrzebe masz a ja nie to juz inna sprawa i faktycznie niepotrzebnie o tym pisalem. Rozejdzmy sie wiec w pokoju kazdy do swoich zajec. I noech ten cholerny wiatr przestanie wiac bo na rower isc nie mozna
OK.
A wracając do modelu, który podałem, to w nowej szacie (malowaniu) kosztuje nie 350zł, tylko pewnie 700zł. Dlatego wydaje mi się to rozsądnym zakupem .
Napisano 24 kwiecień 2016 - 17:40
Witam,
Posiadam tribana 500 siodełko, które w nim jest jak dla mnie jest nie wygodne po kilku km czuje ból w kroczu tam gdzie prostata.
Dodam, że jeżdżę oczywiście w spodenkach z wkładką.
Siodełko obecne mam takie http://www.decathlon...id_8325242.html
Poszukuję takiego do max 150zł.
Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:15
Takie są ceny. Ceny są różne. Za 50 z też można kupić wygodne i przyzwoite siodełko. Problem nie jest w cenie, tylko w tyłku, bo to niego trzeba dopasować siodło. A nie ma absolutnie zadnej gwarancji, że za 1 tys będzie dla Ciebie lepsze niż to za 50z. pozdr
Napisano 24 kwiecień 2016 - 19:24
Mam na zbyciu Selle Italia X1, przebieg 300km. Jeżeli ktoś by chciał do testów to mogę wysłać, jak nie podejdzie to odeśle, a jak przypadnie do gustu to chętnie przygarnę jakiś zestaw ferrero, albo merci w zamian. ;-)
---
Już zarezerwowane.
Załączone pliki
Napisano 29 kwiecień 2016 - 20:08
Doradzi ktoś z jakim typem siodełka powinienem się zaprzyjaźnić?
Mam obecnie Fizik Ardea 135 mm. Z testu w salonie specialized wyszło mi 120mm rozstawu guzów kulszowych więc z rachunku siodełko 142 mm powinienem dosiadać. To już wiem.
Pytanie: jak ma się siodełko płaskie do takiego w kształcie fali(właśnie w takim kształcie mam siodełko)? Jakie są różnice w użytkowaniu takich typów kształtów?
Wrzucam zdjęcie siodełka. Największy ból na siodełku czuję w okolicach literek "i" do "k" - uczucie jakbym się wrzynał tkankami miękkimi.
http://ysroad-funaba...es/P3032362.JPG
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 29 kwiecień 2016 - 20:56
Napisano 29 kwiecień 2016 - 21:33
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 30 kwiecień 2016 - 04:54
Doradzi ktoś z jakim typem siodełka powinienem się zaprzyjaźnić?
Mam obecnie Fizik Ardea 135 mm. Z testu w salonie specialized wyszło mi 120mm rozstawu guzów kulszowych więc z rachunku siodełko 142 mm powinienem dosiadać. To już wiem.
Pytanie: jak ma się siodełko płaskie do takiego w kształcie fali(właśnie w takim kształcie mam siodełko)? Jakie są różnice w użytkowaniu takich typów kształtów?
Wrzucam zdjęcie siodełka. Największy ból na siodełku czuję w okolicach literek "i" do "k" - uczucie jakbym się wrzynał tkankami miękkimi.
Na początek zrób sobie test Fizik: wąż, kameleon, byk. Chyba 3/4 amatorów mieści się w przedziale kameleona. Mnie brakuje jakieś 7cm do węża.
Lekka fala przeważnie dla kameleonów. Płaskie siodła dla węży.
Najważniejsza sprawa - pręty montujemy równolegle do podłoża. Jak minimalnie podniosłeś siodełko do góry, to może odcinek I-K Cię uciskać.
Napisano 30 kwiecień 2016 - 11:55
Najważniejsza sprawa - pręty montujemy równolegle do podłoża. Jak minimalnie podniosłeś siodełko do góry, to może odcinek I-K Cię uciskać.
Nie wiem skąd się wzięła ta najczęściej powtarzana bzdura jeśli chodzi o ustawianie siodełek fizika. Siodełko ustawia się w poziomie patrząc na jego płaską część (w arione jest łatwiej). Np w aliante mniej więcej od połowy albo mniej (na tej wyniosłości z przodu). Jeśli ktoś ma inne preferencje to oczywiscie może sobie troche obnizyć nos siodła, ale raczej nie drastycznie. Jeśli musi bardzo pochylić nosek do dołu, to znaczy że ma złe siodło . Ustawianie prętów równolegle do podłoża to jakies nieporozumienie.