Skocz do zawartości

Zdjęcie

Siodełka Szosowe

jakie wybrać

1880 odpowiedzi w tym temacie

#121 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 25 marzec 2008 - 22:10

chociaż jeszcze wiele przede mną - mam na myśli jazdę na stojąco , czy bez trzymanki etc.

jazda bez trzymanki to luz, ale z tym na stojąco to ostrożnie, jak mnie w tył wyrzuciło to mam piękną czarną krechę na szafie xD

#122 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 26 marzec 2008 - 09:57

u mnie nie ma ściany w pokoju która nie nosiłaby śladów opon :-D

#123 winkomandor

winkomandor
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądszczawno zdroj

Napisano 27 marzec 2008 - 22:31

witam wszystkich :)
mam do wydania ze 35/40 zl na siodelko + przesylka ogolnie jezdze MTB a szosowke buduje sobie dla przyjemnosci :) i nie wiem co mam kupic... :/ na allegro znalazlem 2 siodelka ktore mnie w miare zainteresowaly ale nie wiem czy sie nadaja...

http://allegro.pl/it...bur_sensor.html

http://allegro.pl/it...a_polecam_.html
(czerwone)

prosze o pomoc i pozdrawiam :)

#124 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2008 - 09:28

winkomandor brał bym to SELLE BASSANO wygląda na wygodne jak na tą cene, no i jest selle. Jak nie zarezykujesz to sie nie przekonasz ale powinno być dobre 8-) powodzonka

#125 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 28 marzec 2008 - 09:57

Ja zamierzam kupic san marco skn za 60zł, wygląda fajnie, ale czy jest wygodne nie wiem :-/ , co wy o tym siodle myslicie ??

#126 Gosc_Kaczan_*

Gosc_Kaczan_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2008 - 11:16

jazda bez trzymanki to luz, ale z tym na stojąco to ostrożnie, jak mnie w tył wyrzuciło to mam piękną czarną krechę na szafie xD

To ja miałem tesz takie przeżycie.
Tylko, że ja jadąc koło PKP Wa-wa Wschodnia dmuchnęło mnie :oops: z boku. Wyłożyłem się przez kierkę na lewy nadgarstek.
Straty:
-musiałem kupić nowe rogi (to była Miejska Merida) jednego rogu nie chcieli sprzedać. :cry:
- stłuczony nadgarstek (znowu od strony wewnętrznej) :mrgreen:
- i najgorsze: dwóch młokosóf miało niezły ubaw (się im nie dziwie)
- przez koło 3 miechy miałem stresa, którego ciężko wyleczyć. :-/

Wniosek:
Stójka dobra, ale bałdzo ryzykowna
:evil:

#127 aragorn2111

aragorn2111
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marzec 2008 - 14:59

Kaczan ale oni o rolce rozmawiają, a jazda bez trzymanki na żywca, a na rolce to dwie różne rzeczy :P

#128 slawek

slawek
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądpabianice

Napisano 28 marzec 2008 - 18:31

własnie dzisiaj przetestowałem moje nowe siodełko REWER-K.
dystans 42km, po 30km zapomniałem że mam tyłek póżniej troche czułem.
ale w porównaniu ze starym FIZIK jest kolosalna róznica.
czy siodełko musi byc zamocowane na srodku uchwytu

Załączone pliki

• Załączony plik  818_1.jpg   10,04 KB   1765 Ilość pobrań

#129 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 28 marzec 2008 - 18:54

dałeś za to cudo blisko 5 stów ? :shock:

#130 slawek

slawek
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądpabianice

Napisano 28 marzec 2008 - 19:09

to prawda ale jażdzic z bolacym tyłkiem i czekać aż zrobi sie zelówka to jak dla mnie za duża pokuta.
POLECAM szczeże

#131 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 28 marzec 2008 - 19:37

Ja zamierzam kupic san marco skn za 60zł, wygląda fajnie, ale czy jest wygodne nie wiem :-/ , co wy o tym siodle myslicie ??

Ja sobie ostatnio kupiłem SKN-a i powiem ze nawet nie musiałem sie do niego przyzwyczajac. I ogólnie nie narzekam na wygode w sumie to juz zapomniałem ze dokonałem zmiany siodełka.

#132 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2008 - 19:37

o SKN są dwie odmienne opinie. Ja nie znosze tego siodełka. Powoduje mnie odparzenia i otarcia, a do tego nigdy nie mogę go dobrze ustawić.

#133 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 28 marzec 2008 - 19:42

Ja sobie ostatnio kupiłem SKN-a i powiem ze nawet nie musiałem sie do niego przyzwyczajac. I- ogólnie nie narzekam na wygode w sumie to juz zapomniałem ze dokonałem zmiany siodełka.

#134 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 28 marzec 2008 - 20:37

mialem skn- dla mnie kicha. ale to sprawa bardzo indywidualna. dla jednego to samo siodelko cud-miod, dla innego dance makabre. pozdr

#135 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 28 marzec 2008 - 20:39

Dzięki za info ;-) mam teraz bontranger-a race ale jest za miękki :-? nie wiecie za ile można je opylić?? bo za bardzo nie mam kasy na nowe :-P .
Pozdro

#136 aragorn2111

aragorn2111
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marzec 2008 - 20:51

Dzisiaj zamontowałem wspomnianego SKN'a, dam znać jak w moim przypadku się spisuje, bo jutro szykuje się piękna pogoda :]

#137 Gosc_alberto_*

Gosc_alberto_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2008 - 21:00

gazela93, podrzuć mi na pv fotki tego siodła i cenę za jaką chciałbyś je pchnąć ;) może bym je wziął :D

#138 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 28 marzec 2008 - 21:12

Tak dokładnie to mam Bontrager Race Basic Lux :-> .

#139 zas3k

zas3k
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądLublin / Poronin

Napisano 30 marzec 2008 - 17:50

Ja sobie ostatnio kupiłem SKN-a i powiem ze nawet nie musiałem sie do niego przyzwyczajac. I- ogólnie nie narzekam na wygode w sumie to juz zapomniałem ze dokonałem zmiany siodełka.

Ja z San Marco przetestowałem wiekszosc modeli jako ze pracowalem z dobrymsklepierowerowym, takze testowe siodeleczka objezdzilem wszystkie, ale mimo ze wygladaly pieknie, to zadne nie dawalo takiego komfortu jak stary rolls [ale nie duo, ktore velo ma w ofercie]tez od san marco, teraz zamierzam kupic sobie nowe do 2giego roweru. wazy ciut ponad 300 g ale po 150 km zero dolegliwosci poza zmeczeniem, polecam szczerze

#140 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 30 marzec 2008 - 19:30

Ja z San Marco przetestowałem wiekszosc modeli jako ze pracowalem z dobrymsklepierowerowym, takze testowe siodeleczka objezdzilem wszystkie, ale mimo ze wygladaly pieknie, to zadne nie dawalo takiego komfortu jak stary rolls [ale nie duo, ktore velo ma w ofercie]tez od san marco, teraz zamierzam kupic sobie nowe do 2giego roweru. wazy ciut ponad 300 g ale po 150 km zero dolegliwosci poza zmeczeniem, polecam szczerze

Powiem szczerze ze własnie przed skn miałem własnie rollsa. Ale sie rozwarstwiło i musiałem zmienic. Prawda bardzo wygodne ale na skn mam tosamo. A jak ktos chce miec bardzo wygodnie to niech sobie kanape zamontuje :-D
a tak apropo najszybsza kanapa na swiecie ponoc 147km/h wyciaga :roll:

Dodaj odpowiedź