Skocz do zawartości

Zdjęcie

Siodełka Szosowe

jakie wybrać

1880 odpowiedzi w tym temacie

#161 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 kwiecień 2008 - 17:17

Selle Italia XR XC Transam za 100zł w decathlonieo takim myśle. Miał już może ktoś takie??

#162 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2008 - 20:17

A ja jeżdze na fizik arione i chwale poprostu poezja :-D

#163 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 23 kwiecień 2008 - 07:02

A ja wlaśnie jestem o krok od sprzedazy swojego Arione'a! Normalnie nie da sie na tym jeździć, nie wiem dlaczego! Teraz ujeżdżami Selle Italia gel flow (tańszy model - C2) i jest znacznie lepiej.

#164 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 23 kwiecień 2008 - 22:28

A ja dziś dostałem SI Flite GF, jak narazie zrobiłem na nim zaledwie 30km, ale roznice czuc wyraznie ;)

#165 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 23 kwiecień 2008 - 23:08

andy,

to siodelko jest kapitalne i mysle, ze bedziesz z niego bardzo zadowolony nawet przy dluzszych trasach.

#166 roni

roni
  • Użytkownik
  • 112 postów
  • SkądGostyń

Napisano 24 kwiecień 2008 - 14:50

andy,
a jakie dokładnie siodełko kupiłeś ?,
proszę daj linka, bo jest ich kilka od 185 zł. do 305 zł.

#167 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 24 kwiecień 2008 - 17:30

http://allegro.pl/it...g_xtrabike.html

#168 roni

roni
  • Użytkownik
  • 112 postów
  • SkądGostyń

Napisano 24 kwiecień 2008 - 20:28

ja od ubieghłego roku ujeżdżam Selle Italia SLK http://www.allegro.p...d_xtrabike.html
i jest dla mnie troche za twarde

ma ktoś doświadczenie w jeździe na SLK i na inych, bardziej miękkich siodełkach ?

prosze o opinie

[ Dodano: 2008-04-24, 22:05 ]
a może SI SLR ?
podobno jest bardziej miękkie

#169 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Napisano 25 kwiecień 2008 - 05:39

Czesc,

ja jezdze od 8 tys km na slg gel flow - jestem zadowolony, siodlo wygodne, lekkie, nastepne tez bedzie slr

zaryzykowalem i bralem w ciemnoe, ale nie mialem jak przetestowac..... a przejazdzka kilkuminutowa u kolegi to dla mnie nie testy

Przemek

#170 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 25 kwiecień 2008 - 20:59

Witam
Wiadomo, że odpowiednio dobrane siodło to połowa sukcesu, druga połowa to spodenki z dobrą wkładką. Dzisiaj sprawdziłem spodenki Campagnolo z serii Raytech i powiem Wam, że po 80 km ( dzisiejszy trening ) mój tyłek miał się bardzo dobrze.
Z czystym sumieniem polecam te spodenki.
Pozdrawiam Brać Szosową.

#171 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 02 maj 2008 - 12:23

witam . chcialem zmienic wysluzonego skn na fizika ariane .widze ze jest tyle zdan , a nie chce wydac kasy na kolejny mebel . jezeli ma to znaczenie to waze 73kg przy 180wz. prosze o podpowiedz

#172 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 02 maj 2008 - 12:33

Jak chcesz wygodne siodło to kupa Selle italia flite GF ostatnio przejechałem na nim maraton ponad 5h i w ogóle zapomniałem o tyłku, zero bólu i jakiegokolwiek uwierania ;)

#173 Gosc_pawel.wkk_*

Gosc_pawel.wkk_*
  • Gość

Napisano 02 maj 2008 - 16:25

Witam, pękł mi pręt w SLK, to było dobre siodło, ale jednocześnie kolejne tej firmy, które kończy w ten sposób mimo odpowiedniej sztycy i wysunięcia mieszczącego się w podziałce.

Dużo dobrych opinii czytałem o Arione, można dostać na allegro, ale zależy mi na jego szybkim kupnie, chciałbym je też wcześniej obejrzeć.
Kto w Warszawie handluje Fizikiem?

P

#174 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 03 maj 2008 - 06:02

@ndy a co powiesz na flite z otworem went / haha nie wiem jak to nazwac/ , czy moze byc wygodniejsze ?

#175 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 03 maj 2008 - 08:42

Jak chcesz wygodne siodło to kupa Selle italia flite GF ostatnio przejechałem na nim maraton ponad 5h i w ogóle zapomniałem o tyłku, zero bólu i jakiegokolwiek uwierania ;)

A nie mówiłem? ;-)

vmax: Flite Gel Flow jest właśnie z "otworem wentylacyjnym".
Flite Genuine Flow jest bez "otworu wentylacyjnego" ;-)
Jest też wersja classic oraz kit carbonio.

#176 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 03 maj 2008 - 09:48

dzieki za rade .na karbonie chyba odpada calkiem , cena wymieta pewnie. a nawiasem niezla naboja z otworu went wyszla :lol: pozdrawiam kolegow z szosy . i czekam na pogode , u nas deszcz a tu wolne padaczka!!!

[ Dodano: 2008-05-03, 10:50 ]
tzn wymiata :-P

#177 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maj 2008 - 19:43

stałem się szczęśliwym posiadaczem siodła tune, kiedy je montowałem miałem szczere obawy, czy aby goły karbon zaprzyjaźni sie z moim tyłkiem :lol: zrobiłem na nim dziś pierwszą jazdę i co tu dużo mówić, rewelacja :-P kształt siodła jest genialny, tył który idzie ku górze nie pozwala uciekać do tyłu czterem literom, nawet przy mocnym depnięciu :-o

#178 Gosc_jacekz_*

Gosc_jacekz_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2008 - 19:54

Mam slr kit karbonio i prawdę mówiąc też poza skorupą z dziurą pośrodku niewiele tam jest.
Wydaje mi się, że podstawa to kształt siodła+dobry pampers.

#179 Muniek

Muniek
  • Użytkownik
  • 350 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 13 maj 2008 - 20:28

Takie pytanie dotyczące może nie tyle siodła co jego ustawienia - czy zdarzyło się komuś z was że podczas jazdy 4 litery przemieszczały się na przód siodła? Mi się w miarę dobrze jeździ na moim, ale tylko wtedy kiedy co chwila przesuwam się do tyłu... Próbowałem podnieść przód siodła - aktualnie mam lekko podniesiony i dzieje się identycznie, jak próbuję bardziej to akurat ten problem znika, ale zawartość spodenek zamiast leżeć na siodle to jest po lewej albo po prawej, więc takie coś absolutnie mi nie odpowiada. Próbowałbym dać je jeszcze bardziej do tyłu, ale sztycę mam już na max wysuniętą i nie miałbym czym nadrobić straty... Czy nowe siodło jest jedynym sensownym rozwiązaniem, czy ktoś jest mi w stanie zaproponować jakąś zmianę ustawienia tego? Bo nie widzę specjalnie więcej możliwości.

#180 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 13 maj 2008 - 20:36

Ja sobie kupiłem Selle Italia x2, wygląda super i równie dobrze sie jeździ. Dałem za niego 80zł nówka :-D

Dodaj odpowiedź