1880 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 marzec 2008 - 20:21
Pojeździłem trochę na moim nowym Fizik Arione i jest dobre. Wczoraj 3 godziny w siodle (85 km) i dzisiaj wsiadłem i ok było - na moim poprzednim siodełku było gorzej. A to dopiero 8 jazda w tym roku (6 w tym miesiącu). Także jestem zadowolony. Mam białą wersję. Przez środek idzie pasek z zamszu (taki szary bardziej) i na nim pupa się nie suwa, natomiast boki są z białego ( bardzo białego) microtexu i są "śliskie" co jest naprawdę dużym plusem - nie obcierają nóg i spodenek. Poza tym microtex bardzo dobrze się czyści, także siodełko jest nadal idealnie białe. Jak dla mnie bardzo wporzo siodło. :-)
#142 Gosc_alberto_*
Napisano 05 kwiecień 2008 - 23:31
#146 Gosc_koasdff_*
Napisano 07 kwiecień 2008 - 16:19
Witam, wiecie moze czy jest jakis dystrybutor SELLE SMP na polske? Sklepy internetowe i allegro maja tylko pojedyncze sztuki modeli z wyzszej polki(500zl+), podczas gdy nizsze modele trekingowe TRK i TRK-EXTRA, czyli te ktore mnie niby interesuja kosztuja w UK okolo 100-150zl.
#149 Gosc_alberto_*
Napisano 09 kwiecień 2008 - 18:59
właśnie przyszło białe siodło ritchey'a. póki co miałem czas tylko je przykręcić, w sobotę pierwsza jazda wygląda świetnie (dla mnie bardzo podobnie do slr'a), materiał z jakiego jest wykonane też wydaję się być dobrej jakości.
ale - wygląda jak wygląda, czas ocenić komfort jazdy na nim
ale - wygląda jak wygląda, czas ocenić komfort jazdy na nim
#151 Gosc_@ndy_*
Napisano 19 kwiecień 2008 - 16:28
Kurde mam problem, nie mam zupełnie pojęcia jakie siodło wybrać, wiem, że musi być wygodne i koniecznie z dziurą, w grę wchodzi SLR GF i FLITE GF.
I cytat z innego forum
"Do tego siodełko jest pierwszego gatunku z gwarancją (nie to co praktycznie wszystkie selle italia na allegro)"
Rzeczywiście coś w tym musi być, bo ceny są sporo niższe niż w sklepach.
I cytat z innego forum
"Do tego siodełko jest pierwszego gatunku z gwarancją (nie to co praktycznie wszystkie selle italia na allegro)"
Rzeczywiście coś w tym musi być, bo ceny są sporo niższe niż w sklepach.
Napisano 20 kwiecień 2008 - 11:55
polecam kupowanie uzywanych filte (rozne warianty) - ceny praktycznie od 30pln (nawet ze zniszczonym poszyciem sprawdza sie)
czasem mozna trafic na legendy typu rolls czy concor (oba san marco) - bardzo polecane, a concor light to cale 200g! (dosc krotkie siodlo)
co do przyzwyczajania sie do siodel, to ja troche nie rozumiem - PO CO sie katowac? jesli nie lezy, to znaczy ze nie pasuje do mnie..
Smialo moge odradzic:
- San Marco Race Gel(mtb) - jest za twarde na czubku, ktory i tak jest zbyt krotki:/
- Velo Comp~2000r(szosa) - jest za miekkie i potrafi obcierac, m.in. ze wzgledu na szwy w niefortunnych miejscach
- Vadder - siodlo za 19pln nie nadaje sie do jazdy zwyczajnie
- WTB Rocket V - okropnie obcierajace, malutkie siodelko ze szwami niszczacymi gatki i wrzynajacymi sie w krocze:/
Jak wiele osob - polecam :
- Flite - we wszsytkich wersjach jakie mialem byl po prostu wysmienity (Max, Classic, Genuine Gel..)
- Velo Prolite - calkiem znowsne
-SLR XP - jak to mowia - na twardych siodlach sie szybciej jezdzi:D (ale np. mnie bolal staw biodrowy i czesciowo miednica)
Jeszcze jedno - nie jezdzic bez pampersa!! nawet zwykly gąbkowy jest lepszy niz sama lycra, albo o zgrozo - MAJCIOCHY + spodenki! dyskomfort gwarantowany: obtarcia, odparzenia, wiecznie mokro + niebywaly odour ;] (wiem co mowie, bo w siodle jestem niemal codziennie i w tym czasie przewijaja sie pode mna najrozniejsze maszyny od holenderek, przez rozne "terenowki" po robione typowo pod szose cienkie-gumki)
czasem mozna trafic na legendy typu rolls czy concor (oba san marco) - bardzo polecane, a concor light to cale 200g! (dosc krotkie siodlo)
co do przyzwyczajania sie do siodel, to ja troche nie rozumiem - PO CO sie katowac? jesli nie lezy, to znaczy ze nie pasuje do mnie..
Smialo moge odradzic:
- San Marco Race Gel(mtb) - jest za twarde na czubku, ktory i tak jest zbyt krotki:/
- Velo Comp~2000r(szosa) - jest za miekkie i potrafi obcierac, m.in. ze wzgledu na szwy w niefortunnych miejscach
- Vadder - siodlo za 19pln nie nadaje sie do jazdy zwyczajnie
- WTB Rocket V - okropnie obcierajace, malutkie siodelko ze szwami niszczacymi gatki i wrzynajacymi sie w krocze:/
Jak wiele osob - polecam :
- Flite - we wszsytkich wersjach jakie mialem byl po prostu wysmienity (Max, Classic, Genuine Gel..)
- Velo Prolite - calkiem znowsne
-SLR XP - jak to mowia - na twardych siodlach sie szybciej jezdzi:D (ale np. mnie bolal staw biodrowy i czesciowo miednica)
Jeszcze jedno - nie jezdzic bez pampersa!! nawet zwykly gąbkowy jest lepszy niz sama lycra, albo o zgrozo - MAJCIOCHY + spodenki! dyskomfort gwarantowany: obtarcia, odparzenia, wiecznie mokro + niebywaly odour ;] (wiem co mowie, bo w siodle jestem niemal codziennie i w tym czasie przewijaja sie pode mna najrozniejsze maszyny od holenderek, przez rozne "terenowki" po robione typowo pod szose cienkie-gumki)
Napisano 20 kwiecień 2008 - 12:51
Ja tobie polecam to siodełko http://www.allegro.p...na_rzeszow.html sam na takim jeżdże i moim zdaniem jest super
#154 Gosc_zawodowiec_;)_*
Napisano 20 kwiecień 2008 - 19:58
mam selle italia signo z dziurą i jest kiepskie, twarde, niewygodne... (i na dodatek pręty mi pękły...) jak już pisałem miałem do czynienie z poroma selle italia (flite, signo, slr trans am, slr xp, i jeszcze jakiś slr ale jaki... i najwygodniejszy to jest slr xp i slr trans am (to samo co xp tylko z dziurą) i chyba do szosy sprawie sobie też slr xp, bo teraz mam w góralu i jest bardzo dobre, jak dlamnie:D
Pozdrawiam:P
Pozdrawiam:P
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:41
w mtb mam flite gel z dziurą i jest takie sobie ideał to to niejest ale dam rade ale za to w szosie mam fizika airon i jest poprostu idealne... to są odczucia mojej d..py :mrgreen: więc może być u innych inaczej.
ps. 10 lat temu na szosie jezdziłem na turbo matic i to był niedościgniony ideał ale wtedy ważyłem 15kg. mniej mozliwe że dziś mogło by mnie te siodło rozczerować...
ps. 10 lat temu na szosie jezdziłem na turbo matic i to był niedościgniony ideał ale wtedy ważyłem 15kg. mniej mozliwe że dziś mogło by mnie te siodło rozczerować...
#158 Gosc_alberto_*
Napisano 21 kwiecień 2008 - 23:37
w xc mam to co podałeś Elo78 i jeździ się super, w szosie mam ritchey'a i muszę przyznać że oprócz świetnego wyglądu [poniżej real-foto/sorry za jakość ale fonem :P/](idento jak SLR) cena jak za nówkę ze sklepu (69zł) rewelka, to komfort jazdy ja i mój tyłek oceniamy na świetny :mrgreen: ~!
Napisano 22 kwiecień 2008 - 15:47
a może ktoś jeździ na ta takim http://e-rower.pl/si...port-p-281.html