Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak Prawidłowo Dobrać Rozmiar

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 SEMx

SEMx
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 11 sierpień 2015 - 19:47

podpowiedzcie proszę jak mam prawidłowo dobrać rozmiar spodenek czy koszulki

wybierałem ostatnio spodenki między M a L i wziąłem te mniejsze i mam wrażenie że za małe

w pasie mam 92 ;)

brałem pod uwagę fakt że ciuchy są z rozciągliwego materiału i nie wiem czy słusznie

jak to powinno prawidłowo wyglądać ?

#2 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 11 sierpień 2015 - 19:56

1. założyć buty

2. otworzyć drzwi od domu

3. wsiąść w samochód

4. odwiedzić najbliższy sklep z odzieżą rowerową firmy której chcemy kupić rzeczy

5. przymierzyć wszystkie modele i rozmiary które mogą nam pasować

6. wrócić do domu

7. zrobić kawę

8. usiąść przed komputerem i dokonać zakupu 

:D A tak na serio to albo ta droga jeśli chce się być w 100% pewnym albo porządnie się wymierzyć najlepiej niech ktoś nam pomoże bo samemu to wiadomo jak wychodzi i liczyć na szczęście, że trafi się z rozmiarem a producent nie przekłamie z rozmiarówką ;) 

#3 SEMx

SEMx
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 11 sierpień 2015 - 21:42

no dobra , to inaczej 

ciuchy , w których chodzę na co dzień są dopasowane więc jeśli spodenki na rower są dość mocno rozciągliwe to w/g rozmiarówki powinny być "przymałe" czyli mocno opięte ?

#4 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 12 sierpień 2015 - 18:30

Nie ma co się sugerować rozmiarówką ciuchów codziennych bo u mnie np. codziennie kupuje M-ki a w ciuchach sportowych przeważnie rozmiar mniejszy a w Novatexie to nawet XS musiałem kupować aby była dobra więc to różnie jest. Najlepiej pójść, przymierzyć i kupić w sklepie lub potem w necie aby nie być rozczarowanym jeśli nie jest się chociaż w pewnym stopniu pewnym co do swoich wymiarów. 

#5 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 wrzesień 2015 - 07:02

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na forum. Tak prawdę mówiąc, to nie wiem, czy spełniam warunki "szosy", bo jeżdżę na Meridzie fitness Speeder 100.

Mam mały problemik z firmą Attiq. Kupiłem u nich dwa lata temu kilka koszulek termoaktywnych (Coolmax) w rozmiarze L. Między innymi: bokserkę, bezrękawnik i t-shirt. Rozmiar był jak na miarę. Wszystko elegancko dopasowane.

Jakie było moje zdziwienie, kiedy w tym roku w tej samej firmie nabyłem: t-shirt, bezrękawnik i long sleeve jako potówki. Bielizna w tegorocznym wykonaniu jest o klasę gorsza, jeżeli chodzi o krój. Mniej dopasowana i bardziej workowata. Mimo tego samego rozmiaru.

#6 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 wrzesień 2015 - 14:56

Bywa. Ja ze zwrotem do nich nie miałem żadnego problemu.

#7 Wikt00r

Wikt00r
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 05 wrzesień 2015 - 15:41

Jak nie jesteś pewny to kupujesz dwa rozmiary i jeden potem zwracasz, raptem koszt 10zl za przesyłkę.

#8 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 wrzesień 2015 - 17:12

Bywa. Ja ze zwrotem do nich nie miałem żadnego problemu.

Firma jest OK, ale widzę, że chyba szyją już u kogoś innego i krój bielizny na tym cierpi. Cenowo ciężko kupić coś w podobnej cenie u konkurencji.

#9 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 350 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 wrzesień 2015 - 15:25

Mniej dopasowana i bardziej workowata. Mimo tego samego rozmiaru.

Może schudłeś? :)

#10 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 06 wrzesień 2015 - 20:05

Może schudłeś? :)

Chciałbym :) Ale niestety przykładam dwie koszulki i jest różnica w rozmiarówce.

Dodaj odpowiedź