Dzis mojemu taniemu rowerowi KS Cycling Velocity kupionemu jako nowy za 810zl stuknelo 1000km. Mam go od 1,5 miesiaca. Jezdze wylacznie po plaskim terenie. 1000km to moze nieduzy przebieg ale ze czesto mozna spotkac opinie jakoby tanie rowery rozsypywaly sie po kilkuset kilometrach pragne doniesc, ze rower wizualnie i technicznie wyglada niemal jak nowy. Nic nie uleglo awarii, wyregulowany Claris dziala zaskakujaco dobrze a po wymianie opon z ciezkich kartoflakow 570g sztuka na Michelin Pro3 rower (albo moje nogi) dostal niesamowitego kopa. Co chcialbym w rowerze ulepszyc? Na pierwszy ogien ida klamkomanetki. Mam zamiar zamontowac 105 5800 i wielu godzinach spedzonych w sieci wynika, ze uda sie je ozenic z tylna przerzutka Claris i kaseta 8 rzedow. Co z przodem zobaczymy, mam teraz trzy tarcze ale z najmniejszej nie korzystam w ogole. Sprobuje wyregulowac tak przerzutke aby obslugiwala dwie tarcze a jak sie nie uda to zamontuje przerzutke przednia 105 5800.
A tak w ogole to szkoda, ze tak pozno odwazylem sie kupic rower szosowy. Tyle lat zmarnowane...
Tani Rower Szosowy Po 1000Km
Started By
przmor
, 17 wrz 2015 21:57
1 odpowiedź w tym temacie