Witam
Po długim czasie raczej przyglądania się forum i czytania treści postanowiłem również na nim zaistnieć.
Dodatkowo cieszy mnie trend który ostatnio się pojawia tzn coraz więcej ciekawych stalowych rowerów.
Przerobiłem już kilka materiałów z jakich są robione ramy. Alu, alu+carbon, carbon, stal i tak naprawdę ta ostatnia najbardziej mi podchodzi. Od razu zaznaczę że rower nie był tworzony z myślą o ściganiu. Nie zależało mi na najniższej wadzę oraz największej możliwej sztywności.
Geo roweru mocno oparte na Cannondale Supersix lecz podciągnięte do góry ze względu na moją nogę ![]()
Rower głównie jeździ po Kaszubach trasy 50-100km jak i zaliczył parę górskich wypadów PL oraz IT. Jeździ jak marzenie.
Przejechaliśmy już razem ponad 6tys km więc jakby ktoś miał jakieś pytania z chęcią odpowiem/podpowiem.
Do rzeczy:
Rama - Columbus Spirit główny trójkąt, Columbus Max tylny trójkąt, sterówka 1,5cala. Rama lutowana brązem.
Widelec - Columbus Fel Tapered
Stery - Chris King InSet 7
Mostek - 3T Arx Team 130mm aktualnie / na zdjęciach Cannondale C1 110mm
Kierownica - Deda Zero 100 42cm
Owijka - Cinelli Caleido
Grupa - Korba Sram Red 10s, reszta Sram Force 10s + kaseta i łańcuch Dura Ace 10s
Koła - Far Sports 23/25mm carbon clincher
Opony - Veloflex Master 25mm + latex dętki
Zaciski - Tune Ti
Koszyki - Lifeline Titanium, aktualnie dwa oczywiście
Sztyca - 3T Doric LTD
Siodło - Fizik Arione CX
Kable - Jagwire Racer
Pedały - Look Keo 2 max
Całość prezentuje się następująco, malowanie mocno inspirowane E. Merckx Team Telekom