Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wieczysta Gwarancja Na Ramę Karbonową

rama karbona gwarancja

45 odpowiedzi w tym temacie

#41 sum

sum
  • Użytkownik
  • 723 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 04 październik 2015 - 18:45

Napiszę jeszcze tylko jak wygląda "lifetime" w przypadku Cannondale, bo tym zajmuję się na co dzień (nie w Polsce):

i to jest właśnie najlepsze podsumowanie Twojej dyskusji - teoretyzowanie na temat gwarancji nie dostępnych w PL

co mnie interesuje gwarancja w USA, Kanadzie, Chinach czy Norwegii ???

jak masz coś napisać produktywnego to napisz dokładnie jak wygląda gwarancja [treść] Cannondale w PL - cała reszta to TEORETYZOWANIE jak mogło by być a nie jest :-P

• mikroos lubi to

#42 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2015 - 18:50

Za długo żyjesz poza granicami Polski. Jak powinno być to wiadomo, jak jest - też wiadomo :)

Realia są jakie są. Możesz walczyć z tymi zasadami, często na własny koszt, na bardzo długą metę i z niekoniecznie pewnym dla siebie wynikiem. 

Mimo wszystko jednak większość nabywców takiego czy innego produktu jest z pewnością zadowolona.

• mikroos lubi to

#43 radomir82

radomir82
  • Użytkownik
  • 879 postów
  • SkądBergen

Napisano 04 październik 2015 - 18:56

Treść gwarancji Cannondale jest jednakowa niezależnie od kraju: http://www.cannondal...wery-cannondale

#44 sum

sum
  • Użytkownik
  • 723 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 04 październik 2015 - 19:04

"przysługuje wyłącznie pierwszemu właścicielowi roweru"

i ty znawca cannondale się dziwisz specowi tego samego zapisu... teoretyk ...

#45 radomir82

radomir82
  • Użytkownik
  • 879 postów
  • SkądBergen

Napisano 04 październik 2015 - 19:43

Dziwię się pkt.II ppkt.6 w twojej karcie gwarancyjnej. Jeżeli ja jestem teoretykiem to kim ty jesteś?

#46 sum

sum
  • Użytkownik
  • 723 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 05 październik 2015 - 08:05

klientem co nie będzie dopłacał do dziwnych zapisów gwarancyjnych i woli zaoszczędzić 30 ~ 40 % na starcie za tej samej klasy rower

a licząc od ceny roweru canyona to 50 % ceny canyona muszę dołożyć aby mieć coś tej samej klasy od marek sklepowych

W cannondale też mi się podoba kilka zapisów:

- kolejny daje gwarancję tylko dla pierwszego właściciela

- wymusza przekazanie danych osobowych poprzez rejestrację online rowerów - inaczej nie ma gwarancji poza tą ustawową

- stosuje sformułowania - rowerów narażonych na nadużycia , przebudowanych itd co jest podstawą uwalenia sprawy w każdym sądzie 

i całe sformułowanie:

"Wszelkie koszty związane z uruchomieniem roweru które powstały ze względu na specyfikę nowej ramy ponosi właściciel roweru. Gwarancja obejmuje wyłącznie ramę, praca serwisu w związku z modyfikacją lub ulepszeniem roweru z powodu wtmiany ramy w całości obciąża właściciela roweru."

dziękuję za takie "dobrodziejstwa" gwarantów

Dodaj odpowiedź