pytanie o koszulkę teamową saxo
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 16 styczeń 2010 - 12:41
Vortac, mam pytanko, te zdjęcie, do którego dałeś linka to nowy wygląd koszulek Saxo Banku na sezon 2010?
Na stronie Teamu Saxo Bank są w sprzedaży koszulki jeszcze takie w jakich jeździli w tamtym roku czyli tło całe białe, a na tej Twojej fotce na górze są już mają tło ciemne.
Wie ktoś jak to będzie w tym 2010 roku z koszulkami Saxo Banku (z kolorami)?
Kupował ktoś z Was koledzy coś (koszulki, spodenki lub inne rzeczy) kiedyś z oficjalnego sklepu teamu Saxo Bank? Jeśli ktoś coś kupował to czy były jakieś trudności czy wszystko miło i przyjemnie? Jak z rozmiarami podanymi na stronie - czy są zgodne z tym co w rzeczywistości?
Napisano 16 styczeń 2010 - 18:55
Chociaż już sobie odpowiedzieliśmy na to w innym wątku, to jakby ktoś nie czytał tego o szelkach, to:Kupował ktoś z Was koledzy coś (koszulki, spodenki lub inne rzeczy) kiedyś z oficjalnego sklepu teamu Saxo Bank? Jeśli ktoś coś kupował to czy były jakieś trudności czy wszystko miło i przyjemnie? Jak z rozmiarami podanymi na stronie - czy są zgodne z tym co w rzeczywistości?
Kupowałem tam już kilka razy, bez problemów. Mają jakiś błąd w systemie i po wybraniu jako kraj dostawy "other EU country" (bo na liście nie ma Polski) podaje ceny jakby bez VAT'u - i tyle w rzeczywistości się płaci! I za coś co ma kosztować 75Euro płacimy nieco ponad 60. :-D Ich problem. Paczka dochodzi w kilka dni.
Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to można zajrzeć do TEGO sklepu. Mają tam tabelę z rozmiarówką Craft'a. Kupowałem długie spodnie zimowe i inne szmaty wzorując się na niej i wszystko jest ok.
Nowe koszulki fajne, chociaż spodenki 2009 bardziej mi się podobają.
Napisano 16 styczeń 2010 - 21:07
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 17 styczeń 2010 - 07:44
Ja jeszcze w kwestii formalnej co do zamawiania ze strony Crafta a Saxo Banku.
Vortac pisze, że: Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to można zajrzeć do TEGO sklepu. Mają tam tabelę z rozmiarówką Craft'a. Kupowałem długie spodnie zimowe i inne szmaty wzorując się na niej i wszystko jest ok.
Ale niestety rozmiarówka, która jest podana na stronie z ciuchami Crafta nijak się ma do podanych rozmiarów na stronie sklepu Saxo Banku. Sam mam problem bo nie wiem czy brać koszulkę w rozmiarze M czy L. Ponieważ na rozmiarówce w sklepie Saxo rozmiar M idzie:
Klata - 99
Talia - 87
Pas - 101
Na stronie Crafta podanej przez Vortaca rozmiar M to:
Klata - 96,5
Talia - 86,3
Pas - 99
No i bądź tu mądry... :cry:
Mam 176cm wzrostu, w klacie 99cm, a w pasie 90 i nie wiem jaki brać ten rozmiar, M czy może L? Pomóżcie bo nie chcę źle kupić.
Napisano 17 styczeń 2010 - 10:01
"Klata" - 97
Talia - 80
Pas - 88
Mam krótki rękaw w rozmiarze M i jak dla mnie jest ok, poza tym, że mogłaby być ze 2 cm dłuższa (ale ja mam prawie 190 wzrostu). L wydawała mi się rozmiarowo zbyt workowata - wolę przlegające :-) chociaż na długość pewnie byłaby lepsza - ale spodnie z szelkami :mrgreen: nadrabiają zaległości więc nie pizga po plecach.
Szkoda, ze nie mam jej teraz pod ręką, to bym podał realne wymiary długość, szerokość pod pachami itp. i można porównać z jakąś co się już ma.
Jak nie trafisz, to cena jest na tyle niska, że na pewno znajdzie się ktoś chętny jak wystawisz na allegro po kosztach. :-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 17 styczeń 2010 - 10:49
Dzieki, że mogę liczyć na Twoje szybkie pomocne odpowiedzi Vortac. :-D
Jak masz w klacie 97 to koszulka jest dość obcisła czy masz jeszcze luz?
Chyba koniec końców zamówię L i M i poprostu potem tą "zła" wystawię na sprzedaż po kosztach. Myślę, że ktoś z Was z chęcią "przyjmie na klatę" oryginalną koszulkę Saxo Bank. :-D
Ja mam :
"Klata" - 97
Talia - 80
Pas - 88
(ale ja mam prawie 190 wzrostu).
To Ty chudziutki musisz być Vortac ;-) stawiam na 75kg :-P
Ja przy moim wzroście 176, klata 99, talia 82 i pas 90 ważę 72kg :mrgreen:
Napisano 17 styczeń 2010 - 11:13
Siedzę uwięziony w domu na zwolnieniu i mam duuużo czasu. :-)Dzieki, że mogę liczyć na Twoje szybkie pomocne odpowiedzi Vortac. :-D
Jest dość obcisła. Jak masz normalne / duże bicepsy :-) może być trochę ciasno. Na moją patykowatość jest ok.Jak masz w klacie 97 to koszulka jest dość obcisła czy masz jeszcze luz?
A no jestem. 72kg. Jak masz mocne nerwy, to na bikestats mam parę fotek. Trochę się bałem jak zacząłem jeździć, że waga spadnie, a tu nic. Nie ważne czy siedę przed tv czy zasuwam na rowerze, waga ani drgnie.To Ty chudziutki musisz być Vortac ;-) stawiam na 75kg :-P
Zastanawiam się czy nie założyć jakiegoś tematu (bo nie widziałem) na wspólne zakupy odzieżowe/pytania rozmiarowe, bo myślę nad Liquigas'em z bobshop i też mam wątpliwości z rozmiarówką...
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 17 styczeń 2010 - 11:20
Załóż. Popieram. :-D Można by tam podpiąć też nasze 4 ostatnie posty z tego wątku.
Czasami jest faktycznie ciężko podjąć decyzję z zakupem z braku możliwości przymierzenia "na żywo", a i opisywane wymiary czasami lekko się różną od tego co w rzeczywistości. :-(
P.S. Zajrzyj też na mój bikestats: http://www.bikestats...sta/arturswider
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 17 styczeń 2010 - 12:27
Właśnie złożyłem zamówienie w oficjalnym sklepie Saxo Banku na:
- Oryginalne spodenki z "szelkami" - M
- Rękawiczki letnie - M
- 2 X :mrgreen: Koszulka letnia - M i L
Nie chcę się zdenerwować w tak pięknym dniu jak dostawa nowego stroju na nadchodzący sezon więc zamówiłem 2 różne i tą która mi nie będzie pasowała wystawię tu na forum na sprzedaż. Jeżeli ktoś chętny na oryginalną koszulkę Saxo Banku M lub L ma ochotę to zapraszam. W ciągu tygodnia, bo tyle trwa dostawa UPS-em dam znać, który rozmiar idzie pod młotek. :-)
Napisano 19 styczeń 2010 - 11:50
Udało mi się rewelcyjnie trafić z rozmiarem spodenek, bałem się trochę, że szelki będą przykrótkie i będą się gacie w tyłek wrzynały (wg tabelki M jest na wzrost 180cm). Ale wszystko jest super, normalnie jak szyte na wymiar. :-)
Rękawiczki też OK. Udany dzień.
Dziś jeszcze napad na Liquigas w Bobshop'ie. 8-)
Napisano 19 styczeń 2010 - 17:26
...
Rękawiczki też OK. Udany dzień.
Również kupiłem tam rękawiczki. Te co otrzymałem różnią się od tych na zdjęciu, przede wszystkim posiadają rzep, część nazwijmy to amortyzacyjna posiada inny wykrój a ponadto na zdjęciu widoczne są okrągłe wycięcia, u mnie nie ma. Przyjrzałem pobieżnie kilka zdjęć zawodników i okazuję się, że posiadają rękawiczki takie jak na fotce w sklepie a nie takie które wysyłają do klienta. Za bardzo mi to nie przeszkadza ale chciałbym uprzedzić kogoś kto będzie chciał mieć np. rękawiczki bez rzepa.
Towar zamówiłem w czwartek przesyłka pocztą, odebrałem dzisiaj wiec szybka wysyłka. W zasadzie to myślałem, że będzie to coś na zasadzie przesyłki poleconej. Okazało się, że jest to zwykła poczta, żadnego osobistego odbioru - koperta wciśnięta w skrzynkę listową i już. Dobrze, że nie kupiłem bidonu
PS. Jak jest z wkładką w spodniach - jakaś "lepsiejsza" znaczy się teamowa czy jak wszystkie ze średniej sklepowej półki, możesz podesłać jakieś fotki z tyłu tych spodenek i samej wkładki?
Dziękuję i pozdrawiam
Napisano 19 styczeń 2010 - 21:50
http://szosowo.blogs...i-sponsora.html :-(
Sorki chłopaki że psuję wam wszystko ale to już normalne że sponsorzy jak już łożą na kolarstwo to po krótkim czasie przestają
Gosc_Pegos_*
Napisano 19 styczeń 2010 - 22:19
BYł CSC jest Saxo, będzie inna firma, co roku i tak chłopcy Rissa zmieniali stroje...www.naszosie.pl/2010/01/team-saxo-bank-tylko-do-konca-2010roku/ :-(
http://szosowo.blogs...i-sponsora.html :-(
Sorki chłopaki że psuję wam wszystko ale to już normalne że sponsorzy jak już łożą na kolarstwo to po krótkim czasie przestająprzez co stroje w jakie się odziewamy tracą na aktualności... lub stracą WKRÓTCE... :-( :-( :-(
Napisano 19 styczeń 2010 - 22:35
Gosc_kobrys_*
Napisano 20 styczeń 2010 - 19:51
Obecnie podoba mi się najbardziej saxo i cervelo... sky na ten sezon też ma fajne...
Co do saxo made in poland... mam krótki rękawek z długim pełnym zamkiem...