Skocz do zawartości

Zdjęcie

pytanie o koszulkę teamową saxo

65 odpowiedzi w tym temacie

#21 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 styczeń 2010 - 19:46

Aaaa, to stąd ta wyprzedaż. :mrgreen:
Nowe koszulki można zobaczyć TUTAJ. Fotka ciekawa nie tylko ze względów ubraniowych. ;-)

#22 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2010 - 12:41

Cześć,

Vortac, mam pytanko, te zdjęcie, do którego dałeś linka to nowy wygląd koszulek Saxo Banku na sezon 2010?

Na stronie Teamu Saxo Bank są w sprzedaży koszulki jeszcze takie w jakich jeździli w tamtym roku czyli tło całe białe, a na tej Twojej fotce na górze są już mają tło ciemne.

Wie ktoś jak to będzie w tym 2010 roku z koszulkami Saxo Banku (z kolorami)?

Kupował ktoś z Was koledzy coś (koszulki, spodenki lub inne rzeczy) kiedyś z oficjalnego sklepu teamu Saxo Bank? Jeśli ktoś coś kupował to czy były jakieś trudności czy wszystko miło i przyjemnie? Jak z rozmiarami podanymi na stronie - czy są zgodne z tym co w rzeczywistości?

#23 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 16 styczeń 2010 - 12:57

To są oficjalne stroje SaxoBank na sezon 2010 klik

A tak w ogóle to polecam ten topic klik
Może na naszym forum taki temat by się przyjął ;-)

#24 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 16 styczeń 2010 - 18:55

Kupował ktoś z Was koledzy coś (koszulki, spodenki lub inne rzeczy) kiedyś z oficjalnego sklepu teamu Saxo Bank? Jeśli ktoś coś kupował to czy były jakieś trudności czy wszystko miło i przyjemnie? Jak z rozmiarami podanymi na stronie - czy są zgodne z tym co w rzeczywistości?

Chociaż już sobie odpowiedzieliśmy na to w innym wątku, to jakby ktoś nie czytał tego o szelkach, to:

Kupowałem tam już kilka razy, bez problemów. Mają jakiś błąd w systemie i po wybraniu jako kraj dostawy "other EU country" (bo na liście nie ma Polski) podaje ceny jakby bez VAT'u - i tyle w rzeczywistości się płaci! I za coś co ma kosztować 75Euro płacimy nieco ponad 60. :-D Ich problem. Paczka dochodzi w kilka dni.
Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to można zajrzeć do TEGO sklepu. Mają tam tabelę z rozmiarówką Craft'a. Kupowałem długie spodnie zimowe i inne szmaty wzorując się na niej i wszystko jest ok.

Nowe koszulki fajne, chociaż spodenki 2009 bardziej mi się podobają.

#25 Perttu

Perttu
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 styczeń 2010 - 21:07

Te koszulki Saxo Banku ze strony http://www.riis-cycl...ts.asp?cat_id=4 mają włókienka srebra, które zapobiega rozwojowi bakterii na ubraniach i przez co koszulki nie śmierdzą po jednej jeździe w upalny dzień?

#26 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2010 - 07:44

Cześć,

Ja jeszcze w kwestii formalnej co do zamawiania ze strony Crafta a Saxo Banku.

Vortac pisze, że: Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to można zajrzeć do TEGO sklepu. Mają tam tabelę z rozmiarówką Craft'a. Kupowałem długie spodnie zimowe i inne szmaty wzorując się na niej i wszystko jest ok.

Ale niestety rozmiarówka, która jest podana na stronie z ciuchami Crafta nijak się ma do podanych rozmiarów na stronie sklepu Saxo Banku. Sam mam problem bo nie wiem czy brać koszulkę w rozmiarze M czy L. Ponieważ na rozmiarówce w sklepie Saxo rozmiar M idzie:

Klata - 99
Talia - 87
Pas - 101

Na stronie Crafta podanej przez Vortaca rozmiar M to:

Klata - 96,5
Talia - 86,3
Pas - 99

No i bądź tu mądry... :cry:

Mam 176cm wzrostu, w klacie 99cm, a w pasie 90 i nie wiem jaki brać ten rozmiar, M czy może L? Pomóżcie bo nie chcę źle kupić.

#27 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 styczeń 2010 - 10:01

Ja mam :
"Klata" - 97
Talia - 80
Pas - 88
Mam krótki rękaw w rozmiarze M i jak dla mnie jest ok, poza tym, że mogłaby być ze 2 cm dłuższa (ale ja mam prawie 190 wzrostu). L wydawała mi się rozmiarowo zbyt workowata - wolę przlegające :-) chociaż na długość pewnie byłaby lepsza - ale spodnie z szelkami :mrgreen: nadrabiają zaległości więc nie pizga po plecach.
Szkoda, ze nie mam jej teraz pod ręką, to bym podał realne wymiary długość, szerokość pod pachami itp. i można porównać z jakąś co się już ma.
Jak nie trafisz, to cena jest na tyle niska, że na pewno znajdzie się ktoś chętny jak wystawisz na allegro po kosztach. :-)

#28 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2010 - 10:49

Cześć,

Dzieki, że mogę liczyć na Twoje szybkie pomocne odpowiedzi Vortac. :-D

Jak masz w klacie 97 to koszulka jest dość obcisła czy masz jeszcze luz?

Chyba koniec końców zamówię L i M i poprostu potem tą "zła" wystawię na sprzedaż po kosztach. Myślę, że ktoś z Was z chęcią "przyjmie na klatę" oryginalną koszulkę Saxo Bank. :-D

Ja mam :
"Klata" - 97
Talia - 80
Pas - 88
(ale ja mam prawie 190 wzrostu).

To Ty chudziutki musisz być Vortac ;-) stawiam na 75kg :-P

Ja przy moim wzroście 176, klata 99, talia 82 i pas 90 ważę 72kg :mrgreen:

#29 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 styczeń 2010 - 11:13

Dzieki, że mogę liczyć na Twoje szybkie pomocne odpowiedzi Vortac. :-D

Siedzę uwięziony w domu na zwolnieniu i mam duuużo czasu. :-)

Jak masz w klacie 97 to koszulka jest dość obcisła czy masz jeszcze luz?

Jest dość obcisła. Jak masz normalne / duże bicepsy :-) może być trochę ciasno. Na moją patykowatość jest ok.

To Ty chudziutki musisz być Vortac ;-) stawiam na 75kg :-P

A no jestem. 72kg. Jak masz mocne nerwy, to na bikestats mam parę fotek. Trochę się bałem jak zacząłem jeździć, że waga spadnie, a tu nic. Nie ważne czy siedę przed tv czy zasuwam na rowerze, waga ani drgnie.

Zastanawiam się czy nie założyć jakiegoś tematu (bo nie widziałem) na wspólne zakupy odzieżowe/pytania rozmiarowe, bo myślę nad Liquigas'em z bobshop i też mam wątpliwości z rozmiarówką...

#30 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2010 - 11:20

Hej,

Załóż. Popieram. :-D Można by tam podpiąć też nasze 4 ostatnie posty z tego wątku.

Czasami jest faktycznie ciężko podjąć decyzję z zakupem z braku możliwości przymierzenia "na żywo", a i opisywane wymiary czasami lekko się różną od tego co w rzeczywistości. :-(

P.S. Zajrzyj też na mój bikestats: http://www.bikestats...sta/arturswider

#31 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 styczeń 2010 - 11:24

Castor Troy, jak masz 176/99 to tylko rozmiar M. L będzie za szeroka i za długa.

#32 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2010 - 12:27

Cześć,

Właśnie złożyłem zamówienie w oficjalnym sklepie Saxo Banku na:

- Oryginalne spodenki z "szelkami" - M
- Rękawiczki letnie - M
- 2 X :mrgreen: Koszulka letnia - M i L

Nie chcę się zdenerwować w tak pięknym dniu jak dostawa nowego stroju na nadchodzący sezon więc zamówiłem 2 różne i tą która mi nie będzie pasowała wystawię tu na forum na sprzedaż. Jeżeli ktoś chętny na oryginalną koszulkę Saxo Banku M lub L ma ochotę to zapraszam. W ciągu tygodnia, bo tyle trwa dostawa UPS-em dam znać, który rozmiar idzie pod młotek. :-)

#33 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 styczeń 2010 - 11:50

Ciekaw jestem jak szybko dojdzie twoja paczka UPS'em. Moje zamówienie wysłane w piątek zwykłą pocztą dotarło właśnie przed chwilą (wtorek rano).
Udało mi się rewelcyjnie trafić z rozmiarem spodenek, bałem się trochę, że szelki będą przykrótkie i będą się gacie w tyłek wrzynały (wg tabelki M jest na wzrost 180cm). Ale wszystko jest super, normalnie jak szyte na wymiar. :-)
Rękawiczki też OK. Udany dzień.
Dziś jeszcze napad na Liquigas w Bobshop'ie. 8-)

#34 Rychu

Rychu
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 19 styczeń 2010 - 17:26

W związku z tym, że to mój 1-szy post serdecznie witam i pozdrawiam Wszystkich forowiczów!

...
Rękawiczki też OK. Udany dzień.

Również kupiłem tam rękawiczki. Te co otrzymałem różnią się od tych na zdjęciu, przede wszystkim posiadają rzep, część nazwijmy to amortyzacyjna posiada inny wykrój a ponadto na zdjęciu widoczne są okrągłe wycięcia, u mnie nie ma. Przyjrzałem pobieżnie kilka zdjęć zawodników i okazuję się, że posiadają rękawiczki takie jak na fotce w sklepie a nie takie które wysyłają do klienta. Za bardzo mi to nie przeszkadza ale chciałbym uprzedzić kogoś kto będzie chciał mieć np. rękawiczki bez rzepa.

Towar zamówiłem w czwartek przesyłka pocztą, odebrałem dzisiaj wiec szybka wysyłka. W zasadzie to myślałem, że będzie to coś na zasadzie przesyłki poleconej. Okazało się, że jest to zwykła poczta, żadnego osobistego odbioru - koperta wciśnięta w skrzynkę listową i już. Dobrze, że nie kupiłem bidonu ;)

PS. Jak jest z wkładką w spodniach - jakaś "lepsiejsza" znaczy się teamowa czy jak wszystkie ze średniej sklepowej półki, możesz podesłać jakieś fotki z tyłu tych spodenek i samej wkładki?

Dziękuję i pozdrawiam

#35 grand-10

grand-10
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 styczeń 2010 - 21:50

www.naszosie.pl/2010/01/team-saxo-bank-tylko-do-konca-2010roku/ :-(

http://szosowo.blogs...i-sponsora.html :-(

Sorki chłopaki że psuję wam wszystko ale to już normalne że sponsorzy jak już łożą na kolarstwo to po krótkim czasie przestają przez co stroje w jakie się odziewamy tracą na aktualności... lub stracą WKRÓTCE... :-( :-( :-(

#36 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 styczeń 2010 - 22:19

www.naszosie.pl/2010/01/team-saxo-bank-tylko-do-konca-2010roku/ :-(

http://szosowo.blogs...i-sponsora.html :-(

Sorki chłopaki że psuję wam wszystko ale to już normalne że sponsorzy jak już łożą na kolarstwo to po krótkim czasie przestają przez co stroje w jakie się odziewamy tracą na aktualności... lub stracą WKRÓTCE... :-( :-( :-(

BYł CSC jest Saxo, będzie inna firma, co roku i tak chłopcy Rissa zmieniali stroje...

#37 grand-10

grand-10
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 styczeń 2010 - 22:35

Owszem... Często zmienia się ten główny sponsor a jeszcze częściej ten drugorzędny lub też ekipa całkiem przestaje istnieć i ludki wchodzą w skład nowej ekipy... Normalna kolej rzeczy... Szkoda tylko, że jak juz mamy stroje jakiejś swojej ulubionej ekipy to po jakimś czasie tracą one na aktualności... przywilej sponsoringu i reklamowania loga... sam mam nieaktualne juz ciuszki paru teamów ale coż... ważne by na golasa nie jeździć... :-P :-P :-P

#38 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 styczeń 2010 - 19:47

Dokładnie, ale jak patrzysz na to z przestrzeni lat i zobaczysz kogoś w koszulce Mercatone Uno, O.N.C.E albo Team Polti to łezka się w oku kręci....

#39 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 20 styczeń 2010 - 19:51

Ja jednak wolę T-MOBILE (szkoda bo fajny kolor był...) za to różowy kolor we włoskich ekipach i w giro uważam za obleśny (taka subiektywna opinia).

Obecnie podoba mi się najbardziej saxo i cervelo... sky na ten sezon też ma fajne...

Co do saxo made in poland... mam krótki rękawek z długim pełnym zamkiem...

#40 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 styczeń 2010 - 20:16

Zgadza się kobrys Mercatone i O.N.C.E. tylko w wersjach nie TdF:) jeszcze Banesto, Kelme... to były czasy... no i Festina jeszcze :-?

Dodaj odpowiedź