pytanie o koszulkę teamową saxo
Napisano 20 styczeń 2010 - 22:21
Ja jednak wolę T-MOBILE (szkoda bo fajny kolor był...) za to różowy kolor we włoskich ekipach i w giro uważam za obleśny (taka subiektywna opinia).
Kobrys ja osatnio zakupilem kask w tych barwach uvexa t-mobile o taki :
http://bilder.afterb...tmobile_500.jpg
Napisano 21 styczeń 2010 - 00:27
Co do dawnych już lat to owszem, zestawienie barw niektórych strojów z peletonu na zawsze pozostaną w pamięci bo tak jak dla Mnie to pamiętam przebłyski Pantiniego w TV w wieku 10 lat także dawne czasy :-P
A pamiętacie owe ekstrawagancje ?? :arrow:
Cipolini Lew www.autobus.cyclingnews.com/photos/2004/giro04/stage0/ss-cipollini-590.jpg
Cipollini Tygrys www.autobus.cyclingnews.com/photos/2002/may02/giro02/prologue/FScipo.jpg
Cipollini Mięśniak www.4.bp.blogspot.com/_vDsjRohZZEk/SV05V561zeI/AAAAAAAAAt4/3zqu2UI30q0/s400/mario-cipollini-.jpg
Cipollini Żylasty www.2.bp.blogspot.com/_I4Snyzw2IMM/R-EzEDmuRsI/AAAAAAAAAb4/tmJF39ad6T8/s400/0805_cipollini_g.gif
Cipollini Zebra www.farm1.static.flickr.com/161/379489040_f8c15f38bb.jpg
Ech, to się nazywa nie rzucać się w oczy :-P :-P :-P
Napisano 21 styczeń 2010 - 11:02
I tu proszę państwa zgłupiałem. Bo spodenki mają wkładkę Nalini. :shock: Eeee, replika? No ale repliki w moim rozmiarze były wyprzedane jak zamawiałem. No ale jest to trochę dziwne, bo w opisie spodenek jest napisane coś o "italian manufacturer". Metka jest biała, nie tak jak Craft'a - szara "made in China". Spodenki są made in Italy. Żeby było ciekawie, to te gumki na końcach nogawek są Craft'a - identyczne mam w chińskich zimowych spodniach Craft'a z Craftową wkładką i szarą metką. Jakiś misz masz, cooperativa? Gdzieś na Saxo pisało, że Nalini coś tam robi wkładki.PS. Jak jest z wkładką w spodniach - jakaś "lepsiejsza" znaczy się teamowa czy jak wszystkie ze średniej sklepowej półki, możesz podesłać jakieś fotki z tyłu tych spodenek i samej wkładki?
Ok, whatever, nie wnikam, jak pisałem spodenki są super. Tylko ta instrukcja smarowania wkładki kremem... eee, to nowość dla mnie. Jak się do tego zabrać? Może się ktoś podzielić wiedzą tajemną? :-)
Co do samej wkładki, to wydaje mi się (ale nie gwarantuję na 100%), że jest to PTN1 w wersji Naturale jak TUTAJ. Wkładka nie ma żadnych wyżłobień, jest jasna i wygląda jak ircha(?)/skóra. Cała jest podziurkowana. Fotki TUTAJ.
Ciekaw jestem czy Castor Troy dostał takie same spodenki.
grand-10, wiemy wiemy, że to koniec Saxo, mi tam nie przeszkadza.
krzysztof1985, ładniutki kask. Kupiłeś tylko ze względu na model, czy masz do niego resztę outfitu T-mobile? :-)
Napisano 21 styczeń 2010 - 12:16
Może się ktoś podzielić wiedzą tajemną? :-) ...
Osobiście nie smaruje wkładki kremem a posypuje talkiem. Krem jest bardziej dla jej konserwacji a talk dla mojej wygody.
Po każdej jeździe trzeba spodenki uprać albo przepłukać w wodzie z płynem, wykręcić nie za mocno i zostawić niech ociekną i najważniejsze WKŁADKA NIE MOŻE WYSCHNĄĆ NA KOŚC bo trzeba ją wtedy smarować kremem.
Jak będzie lekko wilgotna i jeszcze miękka to najnormalniej w świecie schować na swoje miejsce dojdzie i będzie można spodenki normalnie zakładać, jak ktoś chce dodać talko przed samą jazdą.
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 21 styczeń 2010 - 18:10
Ciekaw jestem czy Castor Troy dostał takie same spodenki.
Jeszcze nie dostał bo nie przyjechał kurier... :-/ Ale pewnie na dniach przybędzie, już nie mogę się doczekać. :-> DUŻE dzięki Vortac za fotki spodenek. Jak byś dał radę zamieścić foto rękawiczek i koszulki było by cudownie. Porównam z tym co do mnie przyjdzie i dam znać jak jest u mnie z towarem.
Sorki chłopaki że psuję wam wszystko ale...
Nie no spoko, mi nic nie psujesz. Już dawno, żadne koszulki nie podobały mi się tak bardzo jak właśnie Saxo Banku - dlatego kupiłem sobie zestawik. Co do info, że Saxo kończy umowę w 2010 roku to oczywiście wiedziałem wcześniej. No cóż, szkoda... Ale koszulka piękna! :-D
Dokładnie, ale jak patrzysz na to z przestrzeni lat i zobaczysz kogoś w koszulce Mercatone Uno, O.N.C.E albo Team Polti to łezka się w oku kręci....
Stare, dobre czasy... Pantani, Garcelli, Beloki... Łezka się kręci w obu oczach... :-(
Napisano 21 styczeń 2010 - 19:13
Cipolini Lew http://autobus.cycli...pollini-590.jpg
Cipollini Tygrys http://2.bp.blogspot...ipollini tt.jpg
Cipollini Mięśniak http://www.grahamwat...po/$file/23.jpg
Cipollini Żylasty http://2.bp.blogspot...cipollini_g.gif
Cipollini Zebra http://farm1.static...._f8c15f38bb.jpg
Robi wrażenie, co nie... :?: :-)
Napisano 21 styczeń 2010 - 20:07
...DUŻE dzięki Vortac za fotki spodenek. Jak byś dał radę zamieścić foto rękawiczek i koszulki było by cudownie. Porównam z tym co do mnie przyjdzie i dam znać jak jest u mnie z towarem.
Również dziękuję Vortacowi za fotki i opis spodenek.
Przy okazji wstawię fotki /w zasadzie są to skany/ rękawiczek tych które ja otrzymałem. Na zdjęciach ten biały materiał wygląda, że ma dużą siateczkę, w rzeczywistości jest to materiał podobny do tego z koszulek.
Pzdr
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 21 styczeń 2010 - 20:15
O Rychu, stokrotne dzięki! :-D
Fakt, są troszkę inne niż na zdjęciu w sklepie... :-?
Ja zobaczę co będzie u mnie i dam znać, choć pewni będzie to samo. :-P
[ Dodano: 2010-01-23, 13:41 ]
Cześć,
JEST KURIER! :mrgreen:
Towar zamówiłem 17 stycznia (niedziela) po południu, a 22 stycznia wieczorem (piątek) kurier zapukał do moich drzwi. 5 dni! REWELACJA! :mrgreen:
A teraz po kolei. Najpierw te dobre wieści. Towar pierwsza klasa. Jakość wykonania, materiał, zamek w koszulkach i wkładka w spodenkach urywa głowę! :-D Tak jak pisałem wcześniej zamówiłem 2 koszulki L i M, oryginalne spodenki i rękawiczki M. Z koszulek wybrałem rozmiar "M"i spodenki też "M". Wszystko pasuje idealnie! :-D Dokładne wymiary i info podam jutro jak wszystko pomierzę (bo teraz siedzę w pracy) w odpowiednim temacie założonym przez Vortac'a.
A teraz złe wieści... :-| W paczce nie było zamówionych i ZAPŁACONYCH rękawiczek! ! ! :shock: Na liście przewozowym dołączonym do paczki figurują w zestawieniu ale w kolumnie "quantity" czyli "ilość" jest cyfra "0". Kiedy 17 stycznia robiłem zamówienie rękawiczki w rozmiarze "M" były dostępne. Wczoraj zaraz po tym "zonku" patrzę na sklep Saxo, a tam już tylko dostępny rozmiar "XL". Napisałem od razu info z zapytaniem co z rękawiczkami. Zaznaczyłem, że kasa za PEŁNE zamówienie została ściągnięta z karty kredytowej. Zapytałem czy oddzadzą kasą lub jak rozwiążą problem. W sumie nie jest to duża kasa bo 50zł ale to jednak 50zł... :-/
I tu proszę państwa zgłupiałem. Bo spodenki mają wkładkę Nalini. Eeee, replika? No ale repliki w moim rozmiarze były wyprzedane jak zamawiałem. No ale jest to trochę dziwne, bo w opisie spodenek jest napisane coś o "italian manufacturer". Metka jest biała, nie tak jak Craft'a - szara "made in China". Spodenki są made in Italy. Żeby było ciekawie, to te gumki na końcach nogawek są Craft'a - identyczne mam w chińskich zimowych spodniach Craft'a z Craftową wkładką i szarą metką. Jakiś misz masz, cooperativa? Gdzieś na Saxo pisało, że Nalini coś tam robi wkładki. Ciekaw jestem czy Castor Troy dostał takie same spodenki.
Potwierdzam wszystko. Kooperacja pełną gębą ale koledzy, JAKOŚĆ poprostu ścina z nóg! :->
Co do rękawiczek to nie potwierdzę bo nie dostałem... :cry:
UWAGA !! UWAGA !!
Tak jak pisałem jedna z koszulek, które kupiłem jest do kupienia. Oryginalna koszulka Saxo Banku w rozmiarze "L". Nówka, nie używana, raz przymierzona. Jeżeli ktoś ma ochote to zapraszam na priv. Dokładne wymiary + real foto jutro. :-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 24 styczeń 2010 - 15:03
Na początek SUPER wieści. Wczoraj około godziny 14:00 odnotowałem ZWROT pieniędzy na konto za zapłacone, a nie dostarczone rękawiczki. Jestem naprawdę MEGA zadowolony ze współpracy ze sklepem Teamu Saxo Bank. POLECAM każdemu! :-D
Tak jak pisałem wcześniej zamówiłem zgodnie ze specyfikacją 4 rzeczy:

Jako, że Vortac zamieścił już zdjęcia spodenek, a Rychu zdjęcia rękawiczek, ja zamieszczę zdjęcia oryginalnej koszulki Saxo Bank (proszę klikać na miniaturki - DUŻE ładne, zdjęcia):

Koszulka wykonana jest profesjlnalnie z pełną dbałością, o szczegóły. Bardzo miła w dotyku. Nadruki bardzo dokładne, w bardzo wysokiej rozdzielczości. Zameczek po całej długości koszulki. Nie ma tu za dużo co pisać, poprstu jak dla mnie IDEAŁ! :-D
Przypomnę na marginesie, że kupiłem dwa rozmiary "M" i "L" bo nie wiedziałem, który będzie lepszy. Wybrałem "M", a "L" jest na sprzedaż. Raz przymierzona, oryginalnie zapakowana.
Wymiary koszulki "L":
- Klata - 106cm
- Długość z przodu - 57,5cm
- Długość z tyłu - 71,5cm
- Długość rękawka od stujki - 37,5cm
Jeżeli ktoś z Was ma apetyt na oryginalną koszulkę "L" Saxo Bank to zapraszam na priv.
Napisano 24 styczeń 2010 - 21:11
ardzo miła w dotyku. Nadruki bardzo dokładne, w bardzo wysokiej rozdzielczości. Zameczek po całej długości koszulki. Nie ma tu za dużo co pisać, poprstu jak dla mnie IDEAŁ!
Rzeczywiscie wyglada dosyc , fajnie w stosunku do repliki ktora mozna kupic w PL. Ale i tak bede kupowal repliki na sezon max 2 beda idealne dosc sporych rozmiarow ta L :-P
Napisano 24 styczeń 2010 - 22:29
Tak a'propos podsyłam linka, co tam wyprzedaje Garmin Slipstream Team:
link do sklepu
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 25 styczeń 2010 - 17:35
Fan911 - Nie lubię Garmina jako firmy i nie podobją mi się stroje... Wolę Saxo :-P Dzięki za linka.
No to teraz czekamy na pożegnalne koszulki AD2010.
Mam newsa z pierwszej ręki! :-D W korespondencji ze sklepem saxo na temat mojego zamówienia, zapytałem min. o koszulki na 2010 rok. Dostałem taką odpowiedź:
Hi Artur.
Thanks for your kind words.
You can buy the new things late February - start marts.
Med Venlig Hilsen/ Best Regards
Thore Engraf
Marketing & Merchandise
TEAM SAXO BANK
Riis Cycling A/S
Firskovvej 36
DK-2800 Lyngby
Phone +45 28 68 20 23
www.riis-cycling.com
Szanowni koledzy, fani Saxo, szykować kasę, koniec lutego - początek marca nowe wzory w sklepie Saxo. Cena koszulki 73 Euro... :-|
Napisano 25 styczeń 2010 - 19:56
Szanowni koledzy, fani Saxo, szykować kasę, koniec lutego - początek marca nowe wzory w sklepie Saxo. Cena koszulki 73 Euro... :-|
Nooo, to propozycja dla fanatycznych fanów Saxo, bo 73 ojro na samą koszulkę to w naszych warunkach zarobkowych niemało... :mrgreen:
A tak swoją drogą gratuluję zakupu, ciuchy na prawdę ładne :-)