Jump to content

Photo

pytanie o koszulkę teamową saxo

65 replies to this topic

#1 ricken_gk

ricken_gk
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądCzekanów

Posted 13 January 2010 - 07:59

Takie krótkie pytanie czy koszulki firmowe SAXO dzielą sie jaoś na damski i męskie czy są uniwersalne? bo kompletnie nieznam sie na tej modzie szosowej..
i jaka jest ta http://www.allegro.p..._od_labike.html

#2 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 13 January 2010 - 09:21

Raczej wszystko jest typu UNISEX czyli i dla kobiet i dla mężczyzn - ta którą pokazałeś to jest właśnie coś takiego i dodam od siebie, że mam taką samą i bardzo przyjemnie się jeździ.

#3 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 13 January 2010 - 14:43

Oryginał CRAFT'a ?

A, już widzę na fotce, oryginał inaczej. Craftowe są rozpinane do końca.

#4 Moloch

Moloch
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 13 January 2010 - 14:56

to firma Top Print z łodzi robi te koszulki, mam taką z discovery, dałem za nią 45zł, 70 bym nie dał :)

#5 ricken_gk

ricken_gk
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądCzekanów

Posted 13 January 2010 - 16:11

no tylko mi sie nie podoba za bardzo discovery.... :-P
ale dzięki za informacje kobrys że są uniwersalne... bom przez chwile zwątpił bo ta ze zdjęcia ma więcej białego i jakiejś inne kolory troche i pomysłałem ze to damska jakaś a tego bym nie strawił :lol:

#6 Moloch

Moloch
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 13 January 2010 - 16:57

discovery czy nie discovery to nie ma róznicy to to samo tylko inny wzór matraił ten sam i cena ;)

#7 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 14 January 2010 - 07:23

czyli piraty? no bo to nie craft.

#8 ricken_gk

ricken_gk
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądCzekanów

Posted 14 January 2010 - 14:09

trzeba by przeanalizowac układ wzorów a z daleka nie widze dokładnie........ no i zamek chyba krótszy jest :P

#9 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 14 January 2010 - 14:51

tez mam taką "podróbke"

to jest zdjecie oryginalnej koszulki z ich strony.. i spodenki..

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 14 January 2010 - 15:05

tez mam taką "podróbke"...

Dlaczego napisałeś „” ? podróba to podróba

#11 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 14 January 2010 - 15:47

Ale ktoś pisał o dł. zamka. Ja mam saxo z full zamkiem, a brat ma CSC i ma króki zamek :>

Ale jesli chodzi o wykonanie koszulek to pierwsza klasa

#12 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 14 January 2010 - 16:26

Sporo ludzi w takich strojach sie porusza , i jest jakos ok wiec wiadomo nie sa to najwyzszej jakosci materialy ale jedzi sie ok ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#13 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 14 January 2010 - 17:42

tez mam taką "podróbke"...

Pytanie czy to podwykonawca czy firma krzak po prostu. ja nie wiem czy oni mają zgodę crafta na produkcje ale w UE coś takiego jak nielegalne podróbki już nigdzie nie przejdzie więc zakładam ze to podwykonawca oficjalny bo nie wyobrażam sobie że craft przez palce patry jak ktos umieszcza ich logo na własnym produkcie.
Zastanawia mnie inna polska firma produkujaca stroje zawodowych ekip. Z tego co widzę to nie są to dokładne kopie tylko robione w stylu Discovery czy csc ale tutaj nie sądzę aby mieli zgodę każdej z ekip na taką produkcję. moze nie jest potrzebna abo co?

#14 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 14 January 2010 - 18:30

Pytanie czy to podwykonawca czy firma krzak po prostu. ja nie wiem czy oni mają zgodę crafta na produkcje ale w UE coś takiego jak nielegalne podróbki już nigdzie nie przejdzie więc zakładam ze to podwykonawca oficjalny bo nie wyobrażam sobie że craft przez palce patry jak ktos umieszcza ich logo na własnym produkcie.

To może zapytamy Craft'a? :-P
Wg mnie nie mają nic wspólnego z tymi wyrobami.
A tak swoją drogą, to jest mega wyprzedaż w sklepie Saxo Banku. :mrgreen:

#15 ricken_gk

ricken_gk
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądCzekanów

Posted 14 January 2010 - 20:02

znalazłem różnice na kołnierzyku 8-)

#16 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 January 2010 - 20:02

Te koszulki na 99,9% to podróby, robione przez osoby nie mające praw do logo teamu.
Natomiast jeśli mają prawa to są to tzw. repliki, czyli koszulki, które mają tylko "wyglądać" na grupowe, natomiast materiały, technologie i jakość to przepaść.

#17 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 14 January 2010 - 20:21

Znalazłem więcej różnic porównując tą z allegro z craftową. W spodenkach też.
Repliki Saxo przynajmniej w wyglądzie są identyczne, a tutaj brakuje logo na kołnierzyku, loga na ramionach obrócone o 90 stopni, zamek jest krótki - a takich nie ma - no i cała grafika przodu jest powiększona.
Replika z licencją jest trudna do odróżnienia bez wzięcia i pomacania materiału w ręce albo zajrzenia jaka jest wkładka w spodenkach. A tutaj cała grafika jest rozjechana.
Ale to jak z podróbami normalnych ciuchów. Wprawne oko odróżni oryginał. 8-)

#18 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 14 January 2010 - 20:26

Fakt faktem nie jest to prawdziwy craft, ale muszę przyznać że testowałem póki co pełny zimowy strój i jest to naprawdę wygodne.

#19 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 14 January 2010 - 20:49

Te koszulki na 99,9% to podróby, robione przez osoby nie mające praw do logo teamu.
Natomiast jeśli mają prawa to są to tzw. repliki, czyli koszulki, które mają tylko "wyglądać" na grupowe, natomiast materiały, technologie i jakość to przepaść.

Mialem tez zestaw orginalny , crafta ja wiem jakosc pelnej ekstazy nie mialem widomo wykon i jakosc materialu jest dosc fajna .

A replika wiadomo trzeba sie z tym liczyc ze nie bedzie nigdy podobna w 100 % do orginalu ale jak na swoje cene to daje rade 8-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#20 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądTwickenhamus

Posted 15 January 2010 - 19:32

Niektore rzeczy dla Crafta robilo Nalini. Od tego roku Saxo bank jezdzi w Sportfulu. Ciekawe ile spodenek zuzyja w ciagu sezonu. Sportfule sa wygodne ale nawet te najwyzsze modele nie wytrzymuja za dlugo.

Reply to this topic