pytanie o koszulkę teamową saxo
Posted 14 January 2010 - 17:42
Dlaczego napisałeś „” ? podróba to podróbatez mam taką "podróbke"...
Pytanie czy to podwykonawca czy firma krzak po prostu. ja nie wiem czy oni mają zgodę crafta na produkcje ale w UE coś takiego jak nielegalne podróbki już nigdzie nie przejdzie więc zakładam ze to podwykonawca oficjalny bo nie wyobrażam sobie że craft przez palce patry jak ktos umieszcza ich logo na własnym produkcie.
Zastanawia mnie inna polska firma produkujaca stroje zawodowych ekip. Z tego co widzę to nie są to dokładne kopie tylko robione w stylu Discovery czy csc ale tutaj nie sądzę aby mieli zgodę każdej z ekip na taką produkcję. moze nie jest potrzebna abo co?
Posted 14 January 2010 - 18:30
To może zapytamy Craft'a? :-PPytanie czy to podwykonawca czy firma krzak po prostu. ja nie wiem czy oni mają zgodę crafta na produkcje ale w UE coś takiego jak nielegalne podróbki już nigdzie nie przejdzie więc zakładam ze to podwykonawca oficjalny bo nie wyobrażam sobie że craft przez palce patry jak ktos umieszcza ich logo na własnym produkcie.
Wg mnie nie mają nic wspólnego z tymi wyrobami.
A tak swoją drogą, to jest mega wyprzedaż w sklepie Saxo Banku. :mrgreen:
Posted 14 January 2010 - 20:21
Repliki Saxo przynajmniej w wyglądzie są identyczne, a tutaj brakuje logo na kołnierzyku, loga na ramionach obrócone o 90 stopni, zamek jest krótki - a takich nie ma - no i cała grafika przodu jest powiększona.
Replika z licencją jest trudna do odróżnienia bez wzięcia i pomacania materiału w ręce albo zajrzenia jaka jest wkładka w spodenkach. A tutaj cała grafika jest rozjechana.
Ale to jak z podróbami normalnych ciuchów. Wprawne oko odróżni oryginał. 8-)
Posted 14 January 2010 - 20:49
Te koszulki na 99,9% to podróby, robione przez osoby nie mające praw do logo teamu.
Natomiast jeśli mają prawa to są to tzw. repliki, czyli koszulki, które mają tylko "wyglądać" na grupowe, natomiast materiały, technologie i jakość to przepaść.
Mialem tez zestaw orginalny , crafta ja wiem jakosc pelnej ekstazy nie mialem widomo wykon i jakosc materialu jest dosc fajna .
A replika wiadomo trzeba sie z tym liczyc ze nie bedzie nigdy podobna w 100 % do orginalu ale jak na swoje cene to daje rade 8-)