Dzisiaj przyszedł dmtex fluo.
Powiem krótko bo na zdjęcia i testy wkładki itp nie będę miał w tej chwili czasu.
Jakość wykonania lepsza niż vitesse, ale niestety materiały gorszej jakości.
Powiedział bym nawet lekko drapiące.Ta aksamitna podszewka w koszulce vitesse kładzie na łopatki dmtex fluo. Możliwe że dmtex będzie lepsza na upalne dni. Vitesse się pruje przy kieszonkach. Tu wykończenie kieszeni jest lepiej zrobione.
Wszystko ogólnie jest mniej miłe w dotyku.
Nie będę porównywał do pozostałych marek bo nie wypada.
Pearl Izumi Pro w ogóle nie czuć że się ma na sobie (jak jedwab)
Spodenki nie są tak kompresyjne jak vitesse i tak niezauważalne jak SMS czy PI
Nie można też za wiele oczekiwać przy takiej cenie.
Cennik podałem na 1 str.
Nie wiem jak w nowszych modelach.
Reszta w późniejszym czasie.
Dla mnie to alternatywa na nieco tańszy dodatkowy komplet w szałowych weselszych kolorach (Polacy jesteście potwornie szarzy i nudni i zbyt wiele rzeczy odbieracie jako szpan
Up. Wszytko wypadło by dużo lepiej gdyby użyć innej nici na szwy. Głównie one tu robią złą robotę. Oby po praniu się to zmieniło. Sama wkładka obszyta miekką nicią.
Zaznaczam że mam tylko model fluo a są też inne bardziej zaawansowane które mają nawet wywietrzniki pod pachami.
Kolejny UP:
Wszystko jasne co do szwów. Są odwrotnie zrobione. To co macie na płaskich szwach w spodenkach vitesse od zewnątrz to tu jest od wewnątrz. Ten bardziej kanciasty szew jest wewnątrz. Dziwne że taką błahostką nieco popsuli naprawdę dobry produkt. Może tak ma być.