Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#201 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 14:59

Zakładam, że poza Tobą nikt

#202 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 14:59

Niech jakiś moderator zrobi tu porządek...

#203 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 listopad 2015 - 15:46

No nieźle pojechaliście... :)

Wracając do tematu mamy mały problem. Nie mogę się skontaktować bezpośrednio z Castelli i nie znalazłem nikogo w Polsce kto pośredniczy w składaniu zamówień indywidualnych. Skiteam który figuruje na stronie Castelli jako dystrybutor oferuje "tylko to co ma na stronie", BikeAtelier mimo że ma w ofercie Sportful nie pomoże przy zamówieniu z Castelli. 

Macie jakieś pomysły? Może ktoś umie mówić po Włosku? Może jest jakiś lepszy dystrybutor u Niemców albo w UK? Na początek chodzi o próbki rozmiarowe i wycenę. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#204 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 listopad 2015 - 15:54

uraz, a sprawdzałeś ogólny formularz kontaktowy (request type: Custom Team)? Może warto zadać pytanie i poprosić o kontakt do kogoś kto będzie w stanie pomóc (skoro nasi dystrybutorzy nie są w stanie)?

#205 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 listopad 2015 - 16:00

Tak, sprawdzałem. Wysłałem również 2 maile bezpośrednio na podany przez nich adres ale niestety za każdym razem olewają temat. Jak znam życie to nikt tam nie umie mówić po angielsku. W Santini tak było, że na maila po angielsku odpisywali 2 tygodnie. 

#206 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 listopad 2015 - 16:19

A Sportful próbowałeś? Niby to samo co Castelli, ale może tam czytają maile.

#207 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 listopad 2015 - 16:43

Mam osobę która gada po włosku (mieszka względnie niedaleko kwatery głównej Castelli). Pogadam żeby jutro przedzwoniła do nich i poprosiła o jakiś kontakt mailowy do osoby z którą powinno być wszystko ustalane tak, żeby uniknąć czekania kilka tygodni.

• piotrkol i uraz lubią to

#208 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 listopad 2015 - 17:05

@sirkozi Sportful ma polskiego dystrybutora także w każdej chwili można od nich zamówić. Sęk w tym że ponad 70% osób chce Castelli (przynajmniej dopóki nie usłyszą ceny  :P) więc to z tą firmą trzeba nawiązać jakiś kontakt. 

Swoją drogą Sportful z Castelli ma tyle wspólnego co Seat z Audi (wspólny właściciel marki). 

#209 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 09 listopad 2015 - 17:35

No wlasnie, cena, chyba trzeba troche narod uswiadomic, ze Castelli, te lepsze modele ciuchow nie beda w cenie tych z Vitesse.

Wybor z programu Custom tez nie jest wielki. Gacie i koszulka z serii Aero, Climber's w sklepowych wyprzedazach to koszt ok 750zl.

To tak dla uswiadomienia o czym jest mowa. Pewnie komplet Team bedzie tanszy ale to zadna rewelacja.

#210 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 listopad 2015 - 17:43

@sirkozi Sportful ma polskiego dystrybutora także w każdej chwili można od nich zamówić. Sęk w tym że ponad 70% osób chce Castelli (przynajmniej dopóki nie usłyszą ceny  :P) więc to z tą firmą trzeba nawiązać jakiś kontakt. 

Swoją drogą Sportful z Castelli ma tyle wspólnego co Seat z Audi (wspólny właściciel marki). 

Chyba nie do końca. W artykule 2 strony temu jest pokazane, że jest jedna fabryka dla obu marek. Nie zdziwiłbym się gdyby większość wykorzystywanych materiałów była też ta sama. Z resztą w grupie VW też jest duża wymienność części i pewnie taki Seat czy Skoda mają sporo wspólnego z Audi. ;)

A jak jest z tą ceną? Ile płaciliście za komplet Santini? Santini to były topowe modele?

#211 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2018 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 09 listopad 2015 - 17:44

Ja tam wiem, że ceny niskie nie będą, ale dobrze by było jakby był to poziom Santini z zeszłego roku...

Zawsze można w sumie znów od nich wziąć jak z Castelli będzie problem :P 

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#212 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 listopad 2015 - 17:49

Nie ma szans, żeby topowe modele Castelli były w zeszłorocznej cenie Santini, ale dopóki nie dostaniemy wyceny to nie ma co zgadywać. 

#213 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 listopad 2015 - 17:56

Tym stwierdzeniem odstraszyłes pewnie połowę chętnych na Castelli :P

#214 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 09 listopad 2015 - 19:47

No nieźle pojechaliście... :)

Wracając do tematu mamy mały problem.

To mi się podoba, bez zbędnego pierd***.

Ja jestem w stanie nawet odejść od indywidualnego wzornictwa jeżeli będzie jakiś problem z takim zamówieniem.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#215 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 listopad 2015 - 20:26

W poście #32 pisałem że (dla mnie) takie wzory są idealne i nie trzeba nic zmieniać, ale Uraz napisał, ze nie ma możliwości zamawiania "seryjnych" i trzeba samemu projektować.

#216 koriolan1

koriolan1
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 09 listopad 2015 - 21:18

Z Polskich producentów najprawdopodobniej będzie Vitesse chociaż nie wykluczam też Raso ze względu na dobrą wkładkę w spodenkach. 

A dlaczego nie bierzesz w ogóle pod uwagę oferty Dmtex?

#217 koriolan1

koriolan1
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 09 listopad 2015 - 21:23

Z Polskich producentów najprawdopodobniej będzie Vitesse chociaż nie wykluczam też Raso ze względu na dobrą wkładkę w spodenkach. 

A dlaczego nie bierzesz pod uwagę Dmtex?

#218 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 listopad 2015 - 17:03

Ich oferta mnie nie przekonuje. Tak jak wspomniałem z polskich producentów biorę pod uwagę tylko Vitesse, bo jest sprawdzone i Raso ze względu na bardzo dobre wkładki i szerokie możliwość personalizowania ubrań. 

#219 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • Skądśląsk

Napisano 11 listopad 2015 - 12:36

A myślał ktoś o firmie Kallisto? Mam ciuchy, które zrobili dla Huzar Bike Academy i muszę powiedzieć, że są bardzo dobre. Santini to to może nie jest jeśli chodzi o materiały i wkładkę, z kolei mają szerszą i z lepszego materiału taśmę na nogawkach i rękawkach. Ale porównując strój do Vitesse to wypada wg mnie lepiej, szczególnie koszulka ma dużo lepszy krój.

#220 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 11 listopad 2015 - 14:17

Udało się dodzwonić do kwatery głównej Castelli. Po przełączaniu od osoby do osoby ostatecznie trafiliśmy do kobiety która ponoć zajmuje się obsługą. Pani stwierdziła, że maila z  zapytaniem otrzymała i odpowiedziała na niego. Ogólnie nie mogą lub nie chcą wykonać tego czego dotyczyło pytanie (a w ogóle to dziennie otrzymują tysiące maili z takimi pytaniami, więc nie powinno im się zawracać głowy i jak śmiemy dzwonić skoro jest formularz na stronie), a także popierają stanowisko polskiego dystrybutora.

Ogólnie po wrażeniu jakie sprawiła pani, trzymałbym się od nich raczej z daleka, bo klienta który nie jest wielkim teamem zdają się traktować jak gówno. Pierwszy raz spotkaliśmy się z takim traktowaniem. Trochę taki włoski Miś.

• uraz lubi to

Dodaj odpowiedź