[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 09 listopad 2015 - 15:46
No nieźle pojechaliście...
Wracając do tematu mamy mały problem. Nie mogę się skontaktować bezpośrednio z Castelli i nie znalazłem nikogo w Polsce kto pośredniczy w składaniu zamówień indywidualnych. Skiteam który figuruje na stronie Castelli jako dystrybutor oferuje "tylko to co ma na stronie", BikeAtelier mimo że ma w ofercie Sportful nie pomoże przy zamówieniu z Castelli.
Macie jakieś pomysły? Może ktoś umie mówić po Włosku? Może jest jakiś lepszy dystrybutor u Niemców albo w UK? Na początek chodzi o próbki rozmiarowe i wycenę.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 09 listopad 2015 - 16:00
Tak, sprawdzałem. Wysłałem również 2 maile bezpośrednio na podany przez nich adres ale niestety za każdym razem olewają temat. Jak znam życie to nikt tam nie umie mówić po angielsku. W Santini tak było, że na maila po angielsku odpisywali 2 tygodnie.
Napisano 09 listopad 2015 - 16:43
Mam osobę która gada po włosku (mieszka względnie niedaleko kwatery głównej Castelli). Pogadam żeby jutro przedzwoniła do nich i poprosiła o jakiś kontakt mailowy do osoby z którą powinno być wszystko ustalane tak, żeby uniknąć czekania kilka tygodni.
- piotrkol i uraz lubią to
Napisano 09 listopad 2015 - 17:05
@sirkozi Sportful ma polskiego dystrybutora także w każdej chwili można od nich zamówić. Sęk w tym że ponad 70% osób chce Castelli (przynajmniej dopóki nie usłyszą ceny ) więc to z tą firmą trzeba nawiązać jakiś kontakt.
Swoją drogą Sportful z Castelli ma tyle wspólnego co Seat z Audi (wspólny właściciel marki).
Napisano 09 listopad 2015 - 17:35
No wlasnie, cena, chyba trzeba troche narod uswiadomic, ze Castelli, te lepsze modele ciuchow nie beda w cenie tych z Vitesse.
Wybor z programu Custom tez nie jest wielki. Gacie i koszulka z serii Aero, Climber's w sklepowych wyprzedazach to koszt ok 750zl.
To tak dla uswiadomienia o czym jest mowa. Pewnie komplet Team bedzie tanszy ale to zadna rewelacja.
Napisano 09 listopad 2015 - 17:43
@sirkozi Sportful ma polskiego dystrybutora także w każdej chwili można od nich zamówić. Sęk w tym że ponad 70% osób chce Castelli (przynajmniej dopóki nie usłyszą ceny ) więc to z tą firmą trzeba nawiązać jakiś kontakt.
Swoją drogą Sportful z Castelli ma tyle wspólnego co Seat z Audi (wspólny właściciel marki).
Chyba nie do końca. W artykule 2 strony temu jest pokazane, że jest jedna fabryka dla obu marek. Nie zdziwiłbym się gdyby większość wykorzystywanych materiałów była też ta sama. Z resztą w grupie VW też jest duża wymienność części i pewnie taki Seat czy Skoda mają sporo wspólnego z Audi.
A jak jest z tą ceną? Ile płaciliście za komplet Santini? Santini to były topowe modele?
Napisano 10 listopad 2015 - 17:03
Ich oferta mnie nie przekonuje. Tak jak wspomniałem z polskich producentów biorę pod uwagę tylko Vitesse, bo jest sprawdzone i Raso ze względu na bardzo dobre wkładki i szerokie możliwość personalizowania ubrań.
Napisano 11 listopad 2015 - 12:36
Napisano 11 listopad 2015 - 14:17
Udało się dodzwonić do kwatery głównej Castelli. Po przełączaniu od osoby do osoby ostatecznie trafiliśmy do kobiety która ponoć zajmuje się obsługą. Pani stwierdziła, że maila z zapytaniem otrzymała i odpowiedziała na niego. Ogólnie nie mogą lub nie chcą wykonać tego czego dotyczyło pytanie (a w ogóle to dziennie otrzymują tysiące maili z takimi pytaniami, więc nie powinno im się zawracać głowy i jak śmiemy dzwonić skoro jest formularz na stronie), a także popierają stanowisko polskiego dystrybutora.
Ogólnie po wrażeniu jakie sprawiła pani, trzymałbym się od nich raczej z daleka, bo klienta który nie jest wielkim teamem zdają się traktować jak gówno. Pierwszy raz spotkaliśmy się z takim traktowaniem. Trochę taki włoski Miś.
- uraz lubi to