Najbardziej pro wypadło do tej pory santini z tego co pamiętam. Zdaje się że dotrzymali terminów i nie marudzili. Było coś jeszcze co wypadło pozytywnie i dotyczyło samego projektu.
[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 11 listopad 2015 - 14:32
Troche realizmu. Dzwonisz do jednej z najbardziej popularnych firm w branzy na swiecie i zawracasz im glowe kilkoma portkami i koszulkami.
Napisano 11 listopad 2015 - 14:37
Jakiego realizmu? PRL?
Sam kontaktowałem się kiedyś z Vittese i było ok.
Pani z Dmtex ma anielską cierpliwość bo moje zamówienie pełnego kompletu trwało od sierpnia do października (łącznie 37 maili) Ale to przez brak sklepu online i ubogi opis rozmiarówki itp.
Santini jak wynika z poprzedniego zamówienia, wychodzi że duża firma i mają zdrowe podejście do klienta.
Napisano 11 listopad 2015 - 15:07
1415chris, śmiem twierdzić, że Santini SMS jest równie duże i popularne, a podejście do klienta mają diametralnie różne. Nawet jeżeli nie chcieli by realizować zamówienia bo jest za małe, to mogli by to powiedzieć wprost i uprzejmie, a nie opieprzać osobę która śmie do nich dzwonić i zawracać głowę.
Napisano 11 listopad 2015 - 15:17
Nie no jak to bylo opieprzanie, to tego sie niczym nie tlumaczy, jak brakiem kultury.
Warto pamietac, ze Castelli to jest bardzo popularny ogolnoswiatowy brand. Sadzac po tym co widze na drogach UK i jesli to daje obraz innych rynkow, gdzie Castelli sie sprzedaje, powiedzmy tych bardziej zamoznych, to Santini w porownaniu z Castelli nie istnieje. Najbardziej widoczna marka na szosie.
Wiec oczekiwanie, ze beda zawracac sobie glowe kilkoma sztukami portkow jest malo realistyczne. Nemniej jak wspomnialem, braku kultury juz tym tlumaczyc nie mozna.
Napisano 11 listopad 2015 - 17:34
Ciekawy obrót spraw. 30 kompletów to nie jest małe zamówienie i nie powinni się tak zachowywać. Zasadniczo jeszcze jedna osoba zobowiązała się wykonać tel. do Castelli także zobaczymy.
Jeśli nic z tego nie wyjdzie to skiteam powiedział, że przy dużym zamówieniu mogą zaproponować lepsze ceny na ubrania z katalogu.
Napisałem też maila w sprawie Sportful - czekam na odpowiedź. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to zawsze zostaje Santini, z którego w sumie jestem zadowolony poza faktem że mają za krótkie nogawki.
Co do polskich producentów... Dzięki za wszystkie propozycje ale nie mam czasu po raz kolejny zamawiać ubrań, przymierzać, opisywać, dogadywać się z kolejną firmą co do detali, cen, itd. W tym roku nie biorę pod uwagę nikogo poza Vitesse i Raso. Ewentualnie mogę w ogóle się nie zajmować polską częścią zamówienia na rzecz kogoś kto cierpi na nadmiar czasu i doprowadzi to do końca.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll