Zdrowe zęby
#4 Gosc_Anonymous_*
Napisano 23 styczeń 2010 - 16:03
Za moich czasów była słynna piosena o zębach i dbaniu o nie - nie wiem co teraz są za trendy muzyczne - gołe d...y, chociaż z drugiej strony wszyscy tam świecą pełny lśniącym uzębieniem więc wnioski można samemu wyciągnąć bez zakładania tematu
Napisano 23 styczeń 2010 - 16:18
Słyszałem kiedyś że kolarze muszą mieć zdrowe zęby bo mają kłopoty ze zdrowiem (infekcje bakteryjne)itp ile w tym prawdy?
Jak najbardziej jest to prawda, jeszcze kiedyś jak trzeba było robić badania w przychodni sportowej co 3 miesiące większość kolarzy (młodzik i junior młodszy i junior) trzęsła się przed gabinetem stomatologa...
Najważniejsi lekarze to STOMATOLOG i LARYNGOLOG ten drugi swoją decyzję podpierał o kartę kontroli tego pierwszego inaczej nie dawał zdolności do uprawiania sportu :-/
Napisano 23 styczeń 2010 - 17:09
Nie ma wyjścia jak tylko udać się co pewien czas na kontrolę do stomatologa.
Napisano 23 styczeń 2010 - 22:37
Słyszałem kiedyś że kolarze muszą mieć zdrowe zęby bo mają kłopoty ze zdrowiem (infekcje bakteryjne)itp ile w tym prawdy?jeśli mieliście kiedyś problemy z zębami źle wam sie jeździło?
Zdrowe zęby to podstawa. Bez zdrowych zębów łatwo o inne choroby dlatego żeby w ogóle znaleźć się w danej drużynie zawodowej trzeba mieć zęby zdrowe w 100%.
Czasem nawet przy przejściu z jednej drużyny do drugiej trzeba koniecznie zrobić sobie remont paszczy, aby mieć pewność, że w trakcie sezonu nic nie zaboli itp.
Napisano 23 styczeń 2010 - 22:39
Tak jak oni maja zadbane zeby , tego jeszce u ZADNEJ innej nacji nie widzialem !
A wiele widzialem ......
Smigacie cos ziomek , czy za zimno ???
U nas TYLKO -2 i sloneczko,wiec nie ma stresu
Dzisiaj 110 a jutro bedzie tez 100 (min)
I niech ktos powie , ze Szwcja jest ZIMNA :-D
W tym roku jz ok 650 na szosie !!!!!!!!! ( + trenazer )
Napisano 24 styczeń 2010 - 09:22
To Szwedzi powinni stanowic 75% peletonu :-D
Tak jak oni maja zadbane zeby , tego jeszce u ZADNEJ innej nacji nie widzialem !
A wiele widzialem ......
To dość oczywiste. Szwedzi są wyjątkowi pod względem zdrowia, porządku itp.
Już małym dzieciom wpaja się taką błahostkę jaką jest segregacja śmieci.
A cicho.Smigacie cos ziomek , czy za zimno ???
U nas TYLKO -2 i sloneczko,wiec nie ma stresu
Dzisiaj 110 a jutro bedzie tez 100 (min)
I niech ktos powie , ze Szwcja jest ZIMNA :-D
W tym roku jz ok 650 na szosie !!!!!!!!! ( + trenazer )
U nas -15 w tej chwili.
Na dworze/polu nie jeździłem od 1-2 stycznia. Ciągle tylko ten walony trenażer. Rzygam już nim.
#14 Gosc_pjeternap_*
Napisano 19 październik 2023 - 09:25
Chciałbym tylko przypomnieć, że fluoryzacja jest naprawdę istotna. Nie zapominaj o regularnym używaniu pasty z fluorem (2-4 razy w roku) i o wizytach u dentysty w celu przedyskutowania sprawy. Razem z pastą z fluorem i szczoteczką, możesz poprawić zdrowie swoich zębów i swobodnie śmigać na rowerze.
Użytkownik Prozor edytował ten post 19 październik 2023 - 09:59
Kolejne usunięcie odnośnika reklamowego i ban w nagrodę (tylko dwa posty, oba reklamowe...)