Jump to content

Photo

targi rowerowe w Warszawie, 26-28 lutego

45 replies to this topic

#1 migajos

migajos
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2010 - 19:04

26-28 lutego w Warszawie odbędą się kolejne targi "Rowery". Organizator zapowiada zwiększenie powierzchni wystawowej aż o 40% w porównaniu z zeszłym rokiem! Impreza też się wydłuży z 2 do 3 dni. Pokażą się najlepsze światowe marki. Zapowiada się sporo atrakcji. Bilety są tańsze niż w zeszłym roku. Jest możliwość zniżki po zarejestrowaniu się w specjalnej grupie na Gronie, Naszej-Klasie albo Facebooku! Więcej info na http://www.targirowery.pl

#2 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 25 January 2010 - 21:33

Bardzo ubolewam, że takie imprezy nie odbywają się w Katowicach, a przynajmniej w ich okolicach.

#3 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 posts
  • SkądBełchatów

Posted 26 January 2010 - 17:03

Każdy by chciał miec u sibie a przynajmniej w najbliższej okolicy bo blisko. Cóż Warszawka stolica, wiadomo najwieksza szansa na to że się impreza zwróci z nadkładem. Niby katowice nie są takie złe bo to przecież GOP i masa ludzi ale we Warszawie jest Lotnisko i szansa na to że nie tylko Polacy odwiedza wystawy

#4 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 26 January 2010 - 17:41

mimo że będę w krk o tej porze to pewnie się pojawię... pkp/pks jeździ... choć chętniej by jechał w poznańskie strony bo dawno tam nie byłem :)

Do zobaczenia na miejscu.

#5 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 26 January 2010 - 21:10

Byłem dwa razy na tych targach i naprawdę nie ma powodu żeby je odwiedzać, dziś pełna oferta jest w sieci, na stronach, myślałem że coś wezmę do reki akurat był tylko ...katalog. Oferta danego roku: może rowery były ale drobnicy brak, bo za wcześnie.

Kupić coś można od wielkiego dzwonu. Czyli raczej oglądać. Najciekawsze były panie z równoległych targów tipsów i samoopalaczy, ale niestety nie wchodziły na część rowerową. Powinien być ten sam bilet na obie imprezy od razu inaczej by pachniało.

Nie wiadomo po co i dla kogo są te targi, ogólnie dla osób z poza Warszawy nie polecam długiej drogi, chyba że po pierwszym dniu będą super recenzje, bo może coś się zmieni... To się nazywa ponury optymizm.

A szosy bywało na lekarstwo... Rower 4 kilowy Lux tech, jedno stoisko z kołami, kilka marek miało szosówki na wieszakach.

Wejście było w cenie albo nawet powyżej biletu do kina co dla mnie jest lepszym pomysłem. (20 zł ?)

#6 migajos

migajos
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 January 2010 - 23:03

W tym roku zgłosiło się sporo więcej wystawców, więc powinno być dużo ciekawiej. Po raz pierwszy trzeba było wynająć większą halę, która znajduję się tuż obok tej w której były poprzednie edycje. Ceny biletów w tym roku też są dużo bardziej przystępne.

#7 Gosc_Kaczan_*

Gosc_Kaczan_*
  • Gość

Posted 27 January 2010 - 09:46

Byłem dwa razy na tych targach i naprawdę nie ma powodu żeby je odwiedzać, dziś pełna oferta jest w sieci, na stronach, myślałem że coś wezmę do reki akurat był tylko ...katalog.

Niestety masz rację. Tak jest za każdym razem.
Okazuje się, że jest to impreza reklamująca sklepy.
W bardzo niewielkim stopniu promują się producenci a tylko tym zależy na nas.
Sklepy wyrabiają sobie markę w swojej okolicy a nie na takich "ogólnopolskich" targach. Dlatego większość wystawców jest z Wa-wy.
Znając poprzednie "wielkie atrakcje" nigdy bym nie zdecydował się na zainwestowanie czasu i pieniędzy.

Wejście było w cenie albo nawet powyżej biletu do kina co dla mnie jest lepszym pomysłem. (20 zł ?)

Chociaż tu zmiany na lepsze.
Bo to, że hala większa to nie robi wrażenia.

Po tych utyskiwaniach zakończę:
Będę tam na pewno ! ............. ale tylko że mam bardzo blisko.

#8 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 posts
  • SkądSierpc

Posted 06 February 2010 - 15:19

Byłem rok temu i wrażenia takie sobie , pooglądać można ale kupić coś to już nie bardzo...
Podejście "wystawców" do oglądających to tragedia , informacje udzielane niechętnie jakby z musu i robienie wielkiej łaski aby coś przymierzyć , dokładnie obejrzeć.
Np. Na stoisku Velo tylko po jednej parze butów , o przymiarce konkretnego numeru można pomarzyć
Wejście 20 zł to nieporozumienie.... , chociaż w tym roku ma byc taniej a więc jednak zmienia się na plus
Ogólnie impreza na 3 w 2009 , mam nadzieje że w tym roku będzie lepiej.
Pozatym to jedyna taka impreza więc udział jakby obowiązkowy

#9 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 06 February 2010 - 17:15

Ja byłem chyba na 3-ch ostatnich i potwierdzam, że w 2009 było najgorzej.

Okazuje się, że jest to impreza reklamująca sklepy.

Nie ma się co łudzić - w naszym kraju przedstawiciele producentów, to właśnie sklepy.

Kupić coś można od wielkiego dzwonu.

Przecież to targi wystawiennicze, a nie bazar. Nie oczekujecie przecież, że wystawca zdejmie rower ze swojego stoiska i po uregulowaniu rachunku wyjdziecie ze sprzętem. Ale lampkę i kierownicę kupiłem - szczególnie jest to możliwe na zakończenie - w niedzielę. Jeśli chodzi o ramy i rowery, to można się dogadać i umówić na zakup po Targach (ja tak zrobiłem).

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#10 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 09 February 2010 - 17:04

Bardzo ubolewam, że takie imprezy nie odbywają się w Katowicach, a przynajmniej w ich okolicach.

Fakt, dołączam się do tych smutnych emocji. Kiedyś te targi odbywały się w katowickim spodku, ale była frajda. Na jednej z imprez rozmawiałem z Bogdanem Tuszyńskim - kto go jeszcze pamięta ? Pamiętam jak w ostatnim dniu targów kupiłem od firmy ItalBike z Oświęcimia prawie kompletną CAMPA Chorus i kierownicę ITM wszystko za .... pół ceny :-) Marzenia się spełniają i długo się je pamięta.

Stas

#11 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 09 February 2010 - 21:39

Staś , nie blużnij , rozmawiasz z fanami kolarstwa szosowego .Tu Tuszyński jest pierwszym po Bogu.
Katowice też mi się lepiej kojarzą niż Warszawa , choć tu mam dużo bliżej.

#12 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 12 February 2010 - 14:00

Staś , nie blużnij , rozmawiasz z fanami kolarstwa szosowego .Tu Tuszyński jest pierwszym po Bogu.
Katowice też mi się lepiej kojarzą niż Warszawa , choć tu mam dużo bliżej.

Rebe wiem i wierzę, że Ty możesz Go pamiętać.
Tuszyński - niesamowity ciepły, aksamitny głos, wprowadzający tę niepowtarzalną atmosferę. Prawdziwy mistrz mikrofonu i ekspert kolarstwa pełną gębą. Niepowtarzalna charyzmatyczna postać.

Stas

#13 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 24 February 2010 - 21:07

Na 95% będę na Targach w sobotę.

Jak wyjedziemy ok. 9.00, to na miejscu będę gdzieś o 11.30

Zabieram siostrzeńca i kumpla.
Siostrzeniec gustuje w steetówkach (złożyłem mu na ramie Dartmoora), kumpel w tamtym roku złożył rower i jeździ na 29-calowych kołach.
Na razie jedzie nas tylko trzech, z innymi - rozmowy w toku.

Porobię fotek, wystawię na Fotosiku lub innym. Będę mógł zamieszczać na forum.

#14 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 24 February 2010 - 21:08

Porobię fotek, wystawię na Fotosiku lub innym.

Byle nie na fotosiku bo tam każda fota ma limit odsłonięć.

A na relację czekam - mnie zniechęcili inni do tej wyprawy.

#15 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 February 2010 - 21:10

Najlepiej na imageshack, forumowego serwera też lepiej nie obciążać ;-)

#16 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 24 February 2010 - 21:13

Najlepiej na imageshack, forumowego serwera też lepiej nie obciążać ;-)

i tak najszybsza jest picassa i można z jednym zamachem cały album uploadować więc roboty tyle nie ma.

Co by nie offtopować jaki % jest czegoś szosowego na targach w stosunku do reszty opierając się na latach poprzednich?

#17 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 24 February 2010 - 21:13

imageshack - wezmę sugestię pod uwagę. Dzięki.

Zaraz spróbuję z zeszłego roku wstawić.

kobrys - % podobny jak w sklepach. Zależy od podejścia producenta. Niektórzy mają jakąś pokazową, pojedynczą szosę, ale są też tacy, na których stoiskach naprawdę jest co pooglądać. A są przecież marki kojarzące się tylko z szosami - ale ich przedstawiciele są słabi.

#18 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 February 2010 - 21:26

Będę w piątek po otwarciu na targach, szosy pewnie będzie mało, może pocykam foty.

#19 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 February 2010 - 21:51

może pocykam foty

Osobiście - byłbym wdzięczny, bo akurat jutro wyjeżdżam do niedzieli i tegoroczne targi mnie ominą... ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#20 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 posts
  • SkądWrocław/Kraśnik

Posted 25 February 2010 - 15:30

Tak się złożyło, że również będę na tej imprezie :mrgreen: a baterie do aparatu już się ładują :-D

Reply to this topic