Skocz do zawartości

Zdjęcie

targi rowerowe w Warszawie, 26-28 lutego

45 odpowiedzi w tym temacie

#21 matixg

matixg
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądWarszawa / Toruń

Napisano 26 luty 2010 - 15:47

właśnie wróciłem z targów :)

czemu warto iść?
- hostessy
- można zrobić rundkę na Tacxie Virtual Reality
- można się najeść batonikami, cukierkami...
- sprzętu szosowego mimo wszystko trochę jest

czemu warto zajrzeć do hali obok na Targi LPG & CNG?
- hostessy jeszcze lepsze
- fajny symulator F1, naprawdę dobra zabawa :)

edit: @Daki ja byłem tylko z komórką ale na pewno doczekamy się porządnej fotorelacji :) http://img251.images...1/5359/ph10.jpg <- zrobiłem jedynie fotę temu symulatorowi

#22 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 26 luty 2010 - 16:01

matixg, jakieś fotki? W ogóle ludzi będących na targach uprasza się bardzo o zrobienie porządnej fotorelacji. (fotki niekoniecznie samych rowerków 8-) )

#23 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 luty 2010 - 09:54

Byłem na targach w piątek chwilę po otwarciu i szału nie było. Kilka ładnych szos, ale bez rewelacji. Szkoda "kliszy".

#24 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 postów
  • SkądSierpc

Napisano 27 luty 2010 - 15:48

Targi to raczej nie były raczej wystawa i to średnio udana , praktycznie to samo co w ubiegłym roku

#25 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 27 luty 2010 - 21:40

Właśnie wróciłem z Targów.
Hala inna, ale czy większa ??? Mam wątpliwości.
Ilościowo tak jak w zaszłym roku (moim zdaniem).

Było trochę zaskoczenia, bo nie pojawiło się kilku gigantów i tak np. nie było nomen omen GIANT-a. A w poprzednich edycjach miał jedno z większych stoisk. Był niby obecny na stoiku promującym Tour de Pologne, z jedną jedyną szosówką. Słabo zaprezentował się TREK, nie było rowerów Gary Fishera.

Jeśli chodzi o rowery szosowe, to najlepiej zaprezentował się Fondriest - był oczywiście obecny na miejscu Mauritio Fondriest !!!, z bardzo ładną Panią - szkoda, że nie zrobiłem sobie z nim zdjęcia, ale jemu fotkę cyknąłem. Jego ekspozycja wyróżniała się tym ,że rowery stały pojedynczo, na podwyższeniach - najleprze warunki do fotografowania - nacykałem całą galerię - rowery w całości i w szczegółach, no i ma się rozumieć ramy.
Dużo szosówek wystawił też SCOTT i Specialized, Wertykal przywiózł sporo (jak wspominam jego stoisko z poprzednich lat) rowerów i ram Colnago, rurki 3T i DEDA.

Dziwi mnie podejście i olewczy stosunek przedstawicieli niektórych marek, np. taka Harfa-Harryson się nie pojawia, więc nie ma na Targach ani MAVICA (!!!! - przecież mogliby samymi kołami zastawić pół hali), ani Michelina, ani Rock Shox-a (sory za OT), no i FELTA.

Teraz pogrupuję zdjęcia, porobię podpisy.
Może mi ktoś podpowie na jakim hostingu i jak najłatwiej się robi galerie ?

A swoją drogą oświetlenie i ustawienie rowerów pozostawia wiele do życzenia - ciężko zrobić dobre zdjęcia. Albo za ciemno, albo podświetlone jakimś szperaczem, albo poustawiane jeden rower za drugim i na zdjęciach wychodzi gąszcz rurek.

#26 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 27 luty 2010 - 22:24

Może mi ktoś podpowie na jakim hostingu i jak najłatwiej się robi galerie ?

Picasa 3.
Po zainstalowaniu w mig ogarniesz. Możesz dzięki niemu zrzucać foty na kompa z aparatu/karty, upload'ować w necie i ewentualnie edytować foty. Łatwo się przegląda albumy - polecam.

#27 mojra

mojra
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądBIH

Napisano 27 luty 2010 - 23:23

Ja zrobiłam trochę zdjęć rowerów widzianych babskim okiem. Robić zdjęć nie umiem, ale zawsze to coś.

http://picasaweb.goo...weroweWawa2010#

#28 migajos

migajos
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 luty 2010 - 23:25

Właśnie wróciłem z Targów.
Hala inna, ale czy większa ??? Mam wątpliwości.
Ilościowo tak jak w zaszłym roku (moim zdaniem).

W tym roku hala numer 1 - 5250m2, w zeszłym roku hala numer 3 - 3600 m2.
Proszę bardzo, wątpliwości rozwiane :)

#29 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 28 luty 2010 - 00:47

Ja zrobiłam trochę zdjęć rowerów widzianych babskim okiem. Robić zdjęć nie umiem, ale zawsze to coś.

Bardzo dobre zdjęcia, w tym prawie wszystkie moje kadry i teraz sam nie muszę robić galerii :-) Na szczęście nie ma zdjęć na których jest moja głowa w kasku (zamiast lustra). Ogólnie fotografowanie stoisk dla mnie jest nieprzyjemnością. Dlatego ostatnie zdjęcie doceniam.

Na targach podobały mi się rowery zabawne na grubych oponach, http://picasaweb.goo...040851241257250
z obrazkami, pasek gumowy zamiast łańcucha na który wsiadłem i ... nie czuć pod nogą gumy do żucia w napędzie :-)

Ogólnie targi nie podobają mi się, doceniam natomiast miłych sprzedawców, spotkanych znajomych.

Jest ciasno i bez idei, taki stadion dziesięciolecia z rowerami zamiast majtek. Targi rowerowe na koronie były by lepsze - jazdy próbne jak znalazł. Tylko stadion nam wysadzili....

Pozdrawiam.

PS. Przynajmniej bardzo miła Pani Agnieszka sprzedała mi szytkę. I nie muszę szukać po sklepach. Czapeczka z Kubusiem Puchatkiem była na razie niesprzedawalna.

#30 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2010 - 03:07

Dołączona grafika

rama i ten "wzór" karbonu wygląda znajomo ;)
[mam na myśli te tanie karbony z alledrogo]

#31 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądWrocław/Kraśnik

Napisano 28 luty 2010 - 22:41

ja też już z powrotem we Wrocławiu...
pierwszy raz byłem na takich targach i prawde mówiąc... gdybym miał do czynienia z taką ilością karbonu na codzień pewnie nie byłoby się czym zachwycać :roll:
na dłuższą chwilę stanąłem stoisku ZIPP (nigdy nie widziałem na żywo karbonowych kółek i powiem wam że to jest genialne, ma się wrażenie jakby były z papieru :mrgreen: ) pojeździłem na Fortiusie (bardzo fajny bajer, ale w dżinsach i butach trekingowych nie polecam).
Oczywiście mocne wrażenie robiły czasówki Specialized i Scott Plasma :shock: , hostessy też baaaaardzo ciekawe :lol:
Ładnie/nowocześnie prezentowały się ramy Carrera, była i biała Acura od Tokena, ale najlepiej pasowała mi do łapy nowa Ultegra :-P
Ogólnie wg mnie baardzo mało szoski niestety.

PS. Będzie troche zdjęć w późniejszym terminie (limit transferu iplus :evil: )

#32 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 luty 2010 - 22:52

PS. Będzie troche zdjęć w późniejszym terminie (limit transferu iplus )

A podobno teraz w nocy nie ma limitu, chyba od godz. 2.00
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#33 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 marzec 2010 - 07:26

Obrazek

rama i ten "wzór" karbonu wygląda znajomo ;)
[mam na myśli te tanie karbony z alledrogo]

W końcu jeśli producent jest dobry to nic nie szkodzi na przeszkodzie.

Te Targi to na siłe są robione i kicha jak zwykle, wystarczą te w Niemczech - tam warto jechać, jest co ogladać i podziwiać, u nas szkoda chyba czasu.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#34 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądWrocław/Kraśnik

Napisano 01 marzec 2010 - 08:59

ROZMIAR, niby nie ma, ale trzeba za ten "brak" zapłacić :-P

#35 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 02 marzec 2010 - 20:18

Ja niestety czuję niedosyt,
olali nas najwięksi (Shimano, Mavic, Harfa...), zawiódł Trek, Scott.
Po prostu w takich momentach widać skale naszego rynku..

#36 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 20:35

Panowie - tylu z was deklarowało porobić zdjęcia i przedstawić reszcie?

A tu kobieta, która nie obiecywała, a dała jako jedyna? Pooglądałbym coś...

#37 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 02 marzec 2010 - 21:05

kobrys, zrobiłem ponad 300 fotek - większość szosówki.
Daj trochę czasu , ogarnę je trochę. Zacząłem je jakoś porządkować - na razie na swoim dysku. Dopiero "zapisałem się" do Picasa Web Albums i też muszę to jakoś opanować, popróbować. Zrobiłem 3 galerie z moimi rowerami, ale zauważyłem, że przekazywanie trwa dość długo.

Małe pytanko - jeśli najpierw zmniejszę wielkość pliku, to transfer będzie szybszy ? Czy nie ma to znaczenia i zachować oryginalny rozmiar ? Widzę, że i tak rozdzielczość jest redukowana do jakiegoś ichniego standardu.

Czekaj spokojnie - już biorę się do roboty.

#38 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 21:08

Jeśli przesyłasz dane przez zainstalowaną aplikację picassa to przed wysylaniem zdjęć pyta o rozmiar fotek - spokojnie możesz max wybrać 1600x1200 kazdemu to starczy a i szybciej się prześle.

Generalnie można zaznaczyć fotki do wysłania i jednym kliknięciem posłać wszystkie.

#39 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 03 marzec 2010 - 21:56

Przedstawiam moją relację z Targów Rowery 2010.

Starałem się sfotografować wszystkie szosówki, ale w miarę zwiedzania zdałem sobie sprawę z tego, że może to przesada i kilka mniej ciekawych pozycji (np starszych modeli - znanych z lat ubiegłych) chyba tu nie ma.

Poukładałem fotki tematycznie, wielkość galerii może świadczyć o ty, co mi się podobało, co było godnego uwagi - moim zdaniem oczywiście :lol:

Szosówki Fondriest i twórca marki obecni na Targach - :
http://picasaweb.goo...stITworcaMarki#

Szosówki SCOTT - zwróćcie uwagę na tylny trójkąt (dolne widełki) modelu Plasma:
http://picasaweb.goo...09827435/SCOTT#

Szosówki Specialized - niezbyt dużo fotek zrobiłem na ich stoisku, ale model Roubaix jest super:
http://picasaweb.goo...35/Specialized#

Colnago na Targach wystawił Wertykal:
http://picasaweb.goo...lnagoNaTargach#

Coś dla miłośników ostrego koła i single speed-ów:
http://picasaweb.goo...oOISingleSpeed#

A teraz cała reszta, którą zamieściłem w jednej galerii, bo była zbyt ubogo reprezentowana (jedna lub dwie szosówki na stoisku) i nie zasługiwała na osobną galerię:
http://picasaweb.goo...5/InneSzosowki#

Ilość szosówek prezentowanych na Targach była proporcjonalna do części rynku (sprzedaży), jaką stanowią rowery szosowe na tle innych typów rowerów.

Mam nadzieję, że każdy wypatrzy coś interesującego dla siebie.
Miłego oglądania.

#40 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 03 marzec 2010 - 22:11

Good job!

Dodaj odpowiedź