Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trek Madone 3.5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2015 - 16:54

szkoda, że do takiej ramy nie zainwestowałeś od razu trochę więcej w widelec full carbon, zawsze to na wstępie prę gram mniej, a przy używkach da się znaleźć czasem za przystępną cenę.

Używany widelec ze sterówką z karbonu.... Parę gram mniej i sporo obaw o trwałosć takiej rzeczy więcej

#22 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 17 listopad 2015 - 17:29

Tu kugel masz rację, miałem trochę obawę co do pełnego widelca karbonowego. Trek zastosował dolne łożysko sterów bez osłony - jest tylko uszczelniacz na samym łożysku i to wszystko. Przez to trzeba częściej kontrolować łożysko a co za tym idzie często rozbierać stery i czyścić, smarować i składać na nowo. Mając rurę sterową aluminiową nie muszę się martwić, że coś uszkodzę.

Rower świetny. Fajne malowanie ale spory rozmiar i + za złożenie samemu :) Gdzie i za ile wyrwałeś starą "nową" ultegre ?

Co do klamkomanetek to kupione z ogłoszenia za 500zł komplet- nowiutkie jeszcze z folią  :). Są jeszcze na Bikestacji takie ale cena powala bo chcą prawie 1300 zł

#23 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2015 - 22:42

Dziwne - może się mylę, ale nowe klamki Ultegry chodzą po 800 - 900 zł, a stara wersja na Bikestacji po 1300? Ta cena to już pod kolekcjonerów klasyki, czy jak? :)

#24 Jastrzi

Jastrzi
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 17 listopad 2015 - 22:55

Pewnie mają na magazynie od dawna i nie chcą zbyt wiele stracić

Wysłane za pomocą tapatalk

#25 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 18 listopad 2015 - 09:08

Dziwne - może się mylę, ale nowe klamki Ultegry chodzą po 800 - 900 zł, a stara wersja na Bikestacji po 1300? Ta cena to już pod kolekcjonerów klasyki, czy jak? :)

Może dla osób ceniących jakość :)

#26 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 18 listopad 2015 - 11:22

Może dla osób ceniących jakość :)

Uważasz, że te klamki Shimano z chowanymi pancerzami są gorzej zaprojektowane/wykonane? Pytam zupełnie poważnie.

#27 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 19 listopad 2015 - 10:35

Co do Rotundo to od początku produkcji była kierownicą o tradycyjnym kształcie gięcia (z resztą jest to jeden z najbardziej popularnych modeli o tym właśnie gięciu). Wiec jak na moje to chińczyk, aczkolwiek jak kupiłeś w okazyjnej cenie to może i warto :) Dla potwierdzenia zdjęcia oryginalnego modelu ze strony producenta, ja sam mam taką samą:

http://www.3tcycling...p_model=rotundo

Zainteresowała mnie ta kierownica i postanowiłem napisać maila do firmy 3T

Wysłałem im zdjęcia wszystkie jakie miałem (również sama kierownica bez owijki)  i dostałem odpowiedź, że kierownica jest oryginalna...... więc sam już nie wiem  :(

#28 Gosc_kurek_*

Gosc_kurek_*
  • Gość

Napisano 19 listopad 2015 - 11:28

Sądzisz że producent, w przeciwieństwie do anonimowego gościa z forum, nie pozna podróbek swoich produktów. :-)

#29 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 07 styczeń 2016 - 13:13

Grudzień był raczej ciepły i pogoda pozwoliła potestować rower, który spisuje się kapitalnie. Dorzucam fotkę z jednej z przedświątecznych przejażdżek. Mam nadzieję, że sezon wcześnie się rozpocznie.... :-)

2883xjt.jpg

• dywyn lubi to

#30 Ciachoorsky

Ciachoorsky
  • Użytkownik
  • 294 postów
  • SkądOpole

Napisano 08 styczeń 2016 - 18:31

Zainteresowała mnie ta kierownica i postanowiłem napisać maila do firmy 3T

Wysłałem im zdjęcia wszystkie jakie miałem (również sama kierownica bez owijki)  i dostałem odpowiedź, że kierownica jest oryginalna...... więc sam już nie wiem  :(

Nie wiem, może wyjdę na głupka (skoro rzekomo producent tak odpowiedział) - ale rotundo jet kierownicą o gięciu TRADYCYJNYM, Twój egzemplarz to nic innego jak kompakt - rotundo od samego wdrożenia tego modelu było kierownicą o gięciu traditional. Niemożliwością więc jest że ten egzemplarz został oklejony naklejkami rotundo a w rzeczywistości jest kierownica o innym gięciu i w dodatku jest produktem oryginalnym.  :arrow:  Co oczywiście w żaden sposób nie stwierdza że kierownica rozleci się po 5 km (jak widać dalej na niej jeździsz i ma się dobrze) chińczycy wbrew pozorom potrafią wyprodukować naprawdę dobry produkty.

Co by nie być gołosłownym moje własne rotundo, także w malowaniu team - oryginalne i zakupione w wertykalu, różnice widoczne na pierwszy rzut oka- dziwię się zatem że rzekomo ktos z 3t stwierdził oryginalność.

C686wdV.jpg

A5NRA60.jpg

KrtPGvb.jpg

#31 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 08 styczeń 2016 - 19:00

Na razie delektuję się jazdą rowerm i nie myślę już na ten temat. Podczas jazdy nie wyczuwam żeby był ro produkt w jakiś sposób gorszy. Wcześniej trochę grzebałem w necie na ten temat i faktycznie 80% wyników było zgodne z tym co mówisz. Pewno dla własnego komfortu zmienię z czasem ale póki co nie ma żadnych niepokojących objawów - a trochę ważę więc przy naprawdę słabym produkcie coś już bym zauważył.
A może naklejki pomylili podczas produkcji..........😃 Tak czy inaczej dzięki Ciachoorsky za czujność.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

#32 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 08 styczeń 2016 - 19:34

Nie zauważyłbyś :)

Nie pamiętam ani jednego pękniętego karbona, którego zauważył jego użytkownik (z wyjątkiem upadków/kolizji). Wszystkie uszkodzenia tego typu wypłynęły przy serwisie, najczęściej przy czyszczeniu roweru. 

W większości przypadków takie miejsca nie generują żadnych dźwięków, a kierownica czy mostek potrafią "nie zmięknąć" nawet mocno pęknięte. 

#33 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 18 styczeń 2016 - 10:48

Chłopaki powiedzcie a raczej napiszcie mi dlaczego ten Trek ma tak kosmicznie wielka główkę ramy??

#34 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 18 styczeń 2016 - 10:51

Bo mam 201 cm wzrostu ;-)

#35 renton

renton
  • Użytkownik
  • 441 postów

Napisano 18 styczeń 2016 - 10:53

Chłopaki powiedzcie a raczej napiszcie mi dlaczego ten Trek ma tak kosmicznie wielka główkę ramy??

Rozmiar ramy 62 - dlatego.

Użytkownik jest ''słusznego'' wzrostu :D

#36 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 18 styczeń 2016 - 11:05

I tak jest kosmicznie wielka :-P

#37 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2016 - 12:10

Sprawdź geo na stronie Treka czy faktycznie jest jak piszesz dla takich rozmiarów.

#38 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 18 styczeń 2016 - 12:23

I tak jest kosmicznie wielka :-P

Główka ramy przy tym rozmiarze to 23 cm - i tak o 1 cm mniej niż mój poprzedni aluminiowy rower :D . Niestety przy moim wzroście rama się robi trochę nieproporcjonalna. Mi to kompletnie nie przeszkadza i wrażenia z jazdy zaje........fajne

#39 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 18 styczeń 2016 - 14:30

Ważne że tobie się podoba i dobrze jeździ. Wielu km życzę :-)

#40 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 28 luty 2016 - 17:56

Rower sprawuje się świetnie. Na chwilę obecną myślę, że jest już kompletny i gotowy do nowego sezonu - chociaż ze względu na łagodną zimę tak naprawdę cały czas sezon trwa  :D. Doszły nowe opony Continental ultra sport. Pierwsza jazda na nich mnie zaskoczyła. Całkiem inna charakterystyka jazdy - bardziej płynnie i miękko na dziurach a zarazem mam wrażenie, że opory mniejsze od poprzednich opon (vittoria zafiro). Doszły również koszyki RaceOne X3 wraz z bidonami RaceOne one touch. Rower sprawuje się super i teraz tylko zostało robienie nogi..... :D

14sl1mx.jpg