Jump to content

Photo

Trek Madone 9

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#21 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 28 December 2015 - 17:31

Jeździłem na 9tce.

Rower jest wizualnie paskudą jakich mało :) paskudniejszy nawet niż SpeedConcept.

Za to przyspieszenie i utrzymanie prędkości jest.... zajefajne, co czuje nawet taki zielony jak ja. Dziwne uczucie, jakby nogi "nie zamulały" pod obciążeniem. Polecam zakochanym w przyspieszeniu i v/max :) Ciekawe doświadczenie, nawet na rowerze niedopasowanym pod siebie.

Hamulce dobre na suchym i mizerne (seryjne obręcze Paradigm i seryjne klocki) na mokro.

W Stanach muszą być ultra gładkie asfalty, wtedy nie słychać tłukących się pokrywek/skrzeli przedniego hamulca. :) Na asfalcie ciut nierównym trza mieć mp3 z muzyką na full. Pomogło dopiero znaczne spuszczenie ciśnienia z opon (na 25tkach do 5 barów). Jest to niesamowicie irytujące, niezbędny jest jakiś własnoróbczy patent by to wyciszyć.

Wg mnie konstrukcja wymagająca dopracowania.

• humprey likes this

#22 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 posts

Posted 28 December 2015 - 19:03

Mnie też się podoba, chodzi mi po głowie 9.2 kasa:(
Gratuluję zakupu i życzę wielu km.

#23 SzefSzefow

SzefSzefow
  • Użytkownik
  • 107 posts

Posted 28 December 2015 - 21:18

Ładny to on nie jest, ale za to fajny ;)

Jak rozumiem składałeś?

#24 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1,367 posts
  • SkądBurzyn

Posted 28 December 2015 - 21:27

A po mojemu to jedna z najładniejszych ram jakie Trek wypuścił w ostatnich 8 latach...

W USA nie ma ultra-gładkich asfaltów. Niejednokrotnie są gorsze niż u nas ;)

• ojcie_c likes this

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#25 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 28 December 2015 - 21:33

Hm to może zbudowali go na drogi w Emiratach? :)

• astronom and EverRestOnTheBike like this

#26 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2,692 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2015 - 06:18

Miazga trek, zazdrość :D

#27 jaroMKV

jaroMKV
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądŚląsk

Posted 29 December 2015 - 15:14

Piękny  :)

#28 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 712 posts

Posted 29 December 2015 - 16:35

Bardzo ładna czerwona rakieta.

#29 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 posts

Posted 29 December 2015 - 17:18

Chyba najfajniejsza rama aero.

#30 Kamil444

Kamil444
  • Użytkownik
  • 339 posts
  • SkądMierżączka

Posted 30 December 2015 - 12:48

Chyba najfajniejsza rama aero.

jedna z fajniejszych tylko cena kosmiczna pewnie!

jeżeli ta cena http://www.trekbikes.../p/1476100-2016

to całkiem mało ,większość z nas zbiera rok na rower za ok 8 tys no ale jak ktoś ma kasę to czego nie

#31 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 posts

Posted 30 December 2015 - 13:37

Cervelo, Argon, Spec, Canyon się chowają przy tym Treku. Bardzo eleganckie jest to 100% schowanie linek i hamulców. Jedyny problem to pewnie serwis w przypadku kierownicy która jest z całym rowererem.

#32 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 December 2015 - 16:28

Pewnie pod jakimś względem technicznym tak. Ale dla mnie jest brzydka ta rama. Straszny jest ten garb górnej rury, wszystko jakieś takie grube. Z nowych aero ram fajny jest Scott foil. Prostsze, nie tak masywne rury, cieniutki rurki tylnego trójkąta i podsiodłowa. Trochę podobny jest do Canyona, ale Canyon wygląda przy nim jak ciosany toporem. ;) Venge Vias też jest straszliwy. Te jego zintegrowane hamulce i główka ramy wyglądają tragicznie.

IMG_06591.jpg

#33 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 posts

Posted 30 December 2015 - 16:53

Vias wizualna padaka, straszny grzmot :)

#34 .Kamil

.Kamil
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 30 December 2015 - 19:28

Pewnie pod jakimś względem technicznym tak. Ale dla mnie jest brzydka ta rama. Straszny jest ten garb górnej rury, wszystko jakieś takie grube. Z nowych aero ram fajny jest Scott foil. Prostsze, nie tak masywne rury, cieniutki rurki tylnego trójkąta i podsiodłowa. Trochę podobny jest do Canyona, ale Canyon wygląda przy nim jak ciosany toporem. ;) Venge Vias też jest straszliwy. Te jego zintegrowane hamulce i główka ramy wyglądają tragicznie.

IMG_06591.jpg

Zgadzam sie w 100 % Scott na 2016 ma najładniejszą rame ale malowanie chyba najgorsze... nie lubie matowych surowych kolorów, przydałby się lakier.

#35 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 posts
  • SkądJawor

Posted 31 December 2015 - 09:09

Wracając do tematu to mam wrażenie, że trek zapatrzył się trochę na ridleya noah ;-) Co nie zmienia faktu, że rower fuuuuulllll profi i marzenie nie jednego z nas. Pomijam estetykę - dla mnie piękne rama szosowa to tylko stal na mufkach.  

#36 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 posts

Posted 03 January 2016 - 00:02

https://www.canyon.com/pl/road/aeroad/
A jak porównać canyona do treka
Jak daewoo do audi? Cenowo da tańsze niż ultegra w madone o kołach nie wspomnę?