Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fizik R5 Boa

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 grudzień 2015 - 10:00

Cześć,

Szukam jakiś fajnych butów na przyszły sezon i wpadły mi w oko Fizik R5 Uomo Boa. Ktoś ma może jakieś doświadczenia?

I jeszcze jedno pytanie, będę w stolicy pod koniec tygodnia - znacie jakiś sklep w Warszawie, gdzie można przymierzyć, kupić obuwie Fizik?

#2 DJ_oNe_G

DJ_oNe_G
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 01 styczeń 2016 - 23:37

Hej...
Ja posiadam Fizik R3 ponad 1,5 roku i sprawdzają się bardzo dobrze kupiłem je w necie więc z przymierzeniem troszkę kiepsko... Minus to jedynie ciężko dostępne części zamienne takie jak np gumy z podeszwy.... Aha i staraj się nie wybierać białych bo w większości w językach mają one takie siatki które ciężko doprowadzić do stanu śnieżnej bieli :) Czarny odpowiednik będzie lepszy w utrzymaniu "Wizualnej Czystości" Pozdrawiam
  • maad11 lubi to

#3 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 styczeń 2016 - 10:13

Cześć,

Dzięki serdeczne za odpowiedź. No właśnie białe  mnie kusiły :-), ale teraz zastanowię się dwa razy.

Też chyba będę kupował w necie, ciężko je namierzyć w stacjonarnych sklepach, stąd jeszcze pytanie jak z dopasowaniem? But masz większy/taki sam niż cywilny? Długość wkładki pokrywa się z danymi ze sklepów www?

pozdrawiam

#4 DJ_oNe_G

DJ_oNe_G
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 03 styczeń 2016 - 13:26

Ja zakupiłem tutaj www.bikecenter.pl kup rozmiar większe niż "cywilne". Z długością wkładki to nie wiem nie sprawdzałem :) Pozdrawiam

#5 bartosz_pzn

bartosz_pzn
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 04 styczeń 2016 - 19:08

Cześć! Używam od kilku miesięcy Fizik R5 UOMO z klamrą ATOP, kolor biały. Buty zakupiłem w sklepie w Poznaniu, ale zamawiane były z hurtowni AMP Polska(jak wklepiesz w necie nazwę, to znajdziesz ich stronkę). Buty polecam, dobrze układają się na stopie, wygodne, nie brudzą się nadmiernie mimo białego koloru. Polecam jednak przymierzyć w sklepie stacjonarnym, niż brać w ciemno przez internet. Ja sam miałem mały problem z dopasowaniem rozmiaru. Trzeba pamiętać, że but delikatnie się rozejdzie i ułoży, więc nie ma co brać trochę większych dla chwilowego komfortu. Pozdrawiam!

• maad11 lubi to

#6 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 styczeń 2016 - 19:48

Cześć,

Dziękuję za krótką recenzję :-) i cynk o hurtowni! Są w Częstochowie, trochę mi nie po drodze, ale może coś wymyślę i spróbuję do nich zajechać Też wolałbym przymierzyć przed kupnem.

Jeszcze raz dzięki - Pozdrawiam

#7 Adalbert31

Adalbert31
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 04 styczeń 2016 - 20:13

Mam buty fizik r5 uomo (te z klamerką) i mogę polecić Ci je z czystym sumieniem. Wygodne, sztywne i całkiem dobrze wyglądają. Przesiadałem się ze starych Shimanowskich butów MTB i czuje ogromną poprawę. 

#8 yetiunio

yetiunio
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 05 styczeń 2016 - 14:13

Mam buty fizik r5 uomo (te z klamerką) i mogę polecić Ci je z czystym sumieniem. Wygodne, sztywne i całkiem dobrze wyglądają. Przesiadałem się ze starych Shimanowskich butów MTB i czuje ogromną poprawę. 

W Warszawie fiziki możesz kupić/ przymierzyć w Sport Guru. Na pewno w tym w Adgar Fit (Jerozolimskie, przy Blue City). Znajomy kupił tam R3 z podstawowymi pedałami Looka za 1k zł

#9 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądLublin

Napisano 05 styczeń 2016 - 14:36

@Adalbert31 - Fajnie usłyszeć kolejną zadowoloną osobę :-)

@yetiunio - a byłem blisko Blue City w sobotę, motyla noga!  :angry:, dzięki :-)

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź