Skocz do zawartości

Zdjęcie

Budowa ciała u kolarza

264 odpowiedzi w tym temacie

#201 BTJP

BTJP
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 16 sierpień 2012 - 11:45

180 cm wzrostu
60 kg wagi
50 cm obwodu uda
30 cm obwodu łydki
16 wiek

Coś mam do poprawienia ?

#202 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 16 sierpień 2012 - 12:32

180 cm wzrostu
60 kg wagi
50 cm obwodu uda
30 cm obwodu łydki
16 wiek

Coś mam do poprawienia ?

Możesz poprawić biceps...
Czego oczekujesz po podaniu takich danych? :-)

#203 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2012 - 13:48

180 cm wzrostu
60 kg wagi
50 cm obwodu uda
30 cm obwodu łydki
16 wiek

Coś mam do poprawienia ?

Możesz poprawić biceps...
Czego oczekujesz po podaniu takich danych? :-)

młody jest, wybacz mu takie śmieszne pytania;)

#204 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • Skądtaka śląska wiocha

Napisano 16 sierpień 2012 - 17:08

Owacji na stojąco... ;)

#205 Cavendish

Cavendish
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądMarki

Napisano 16 sierpień 2012 - 17:53

146cm :lol:
31,5kg :mrgreen:
łydka : 25-26cm
Udo: 35cm
wiek 11 (we wrześniu) :mrgreen:

jestem tak chudy że narazie więcej w łydce i udzie sie nie da :D

jeszcze dam ciekawostke

Biceps:20cm xDD

#206 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • Skąd~

Napisano 16 sierpień 2012 - 18:01

Wzrost: 178cm
Waga: 85k
Obwód uda: 63cm
Obwód łydki 41cm

#207 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 16 sierpień 2012 - 19:07

Coś dla panów i pań z problemami, bądź kompleksami stosunku wagi do wzrostu, objętości nóg i bicepsów...

CZYTAJCIE i przyjmijcie do (ś)wiadomości :)

#208 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 sierpień 2012 - 19:12

Wzrost: 188cm
Waga: 82g
Obwód uda: 51cm
Obwód łydki 41cm
Biceps[haha jak to u mnie brzmi]: 29cm

Długi, szczuply z przerośniętą łydą :-D Od października zaczynam mocną pracę nad siłką - w domu z hantlami mam już wyszukane ćwiczenia.. Obecnie tylko trochę sobie ćwiczę po 30min może dziennie co by w formie być i nie szokować organizmu zimą.. W ten sposob aby dołoży się obciążeń :)

#209 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2012 - 21:00

kris91, widzę po zdjęciach i z opisu, że jesteśmy prawie identyczni, umięśnione nogi, a na górze straszne chudzinki, wzrost też podobny, a łydka identyczna. Cakiem miło, myślałem że tylko ja jestem takim nieproporcjonalnym 'wybrykiem' :mrgreen: , nawet podobne założenia mamy co do siłki, także nie zapomnij po zimie pochwalić się rezultatem. Fajnie że napisałeś tego posta, będzie większa motywacja i zdrowa rywalizacja, przynajmniej dla mnie, nawet pomimo tego, że dłuższy staż będę miał o dwa miesiące.
Btw, trochę dziwnie czasami się czuję na siłowni, jak ćwiczę śmiesznie niskimi obciążeniami w porównaniu do kumpla, z którym chodzę, a jak robimy nogi, to czuję że każdy ciężar mogę sobie założyć, liczę szybko na jakiś rebalans... :D

#210 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 17 sierpień 2012 - 06:18

dziegiel, haha, czyli jest nadzieja :D z tym ze ja nie na siłke a troche w domu hantlami bede cwiczył... Podesle Ci jak wroce z pracy fajny link ;) to zapisz sobie swoje wymiary, i rob zdjecia co miesiac.. Bo ja wlasnie chce tak robic co miesiac fotke i patrzec czy widac postepy :P

pozdro dla chudych :D

#211 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 17 sierpień 2012 - 08:28

Bury, rzeczywiście Froome i Wiggins są nieźle wycieniowani. Widziałem Wigginsa w jakiejś czasówce w jednym z wiosennych wyścigów i wyglądał strasznie. Nawet nogi miał jak patyki.
Może w zawodowym peletonie trzeba wprowadzić przepisy analogiczne do skoków narciarskich. Tam długość nart zależy od współczynnika BMI. W kolarstwie od BMI mogłaby zależeć waga roweru - im mniejsze BMI tym cięższy rower. Tylko ciekawe, kiedy należałoby ważyć kolarzy - przed czy po wyścigu.

#212 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2012 - 11:25

Bury, W kolarstwie od BMI mogłaby zależeć waga roweru - im mniejsze BMI tym cięższy rower. Tylko ciekawe, kiedy należałoby ważyć kolarzy - przed czy po wyścigu.

Co za idiota.... Są kolarze ważący 60kg, a są co ważą 90kg, wiec ten 90kg powinien mieć rower 4kg? Wytrzymałość takiego roweru była by świetna.
Sprinterzy już teraz mają problemy załapać się w limicie na górskich etapach GT, a co dopiero z rowerami o kilka kg cięższymi od lżejszych zawodników.

Pomyśl zanim coś napiszesz, bo obniżasz poziom tego forum.

/ A za idiotę dostajesz oficjalnie punkcik. Za obrazę! Bury

#213 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2012 - 12:19

michal.now, nie zrozumiałeś, co Maitre napisał...
Cięższy zawodnik- lżejszy rower.
Lżejszy zawodnik- cięższy rower.

Trochę hipokryzją zawiało, brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, imo, bardziej obniża poziom tego forum. ;-)

#214 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 17 sierpień 2012 - 14:39

dziegiel, ja niesamowitą motywację biorę z tego przede wszystkim...

nie wiem czemu, ale jakoś ten człowiek niesamowicie mnie motywuje do jeszcze większej pracy.. ;-)

#215 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 17 sierpień 2012 - 19:28

Zawsze chce się mieć więcej. Ja mam górę "szeroką" i spory brzuch. Nogi też szerokie - muszą szarpnąć te 80kg. Chciałbym zrzucić z brzucha. Ale mam siedzącą pracę, lubię pić piwko i jeść niezdrowe rzeczy :) . Na zimę siekam basen i mam nadzieję, że starczy motywacji, żeby robić "brzuszki". Coraz częściej widzę, że rower nie jest wystarczającym treningiem i wartoby go jakoś uzupełnić. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi oby jeździć.

#216 iotr

iotr
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądSzymiszów

Napisano 17 sierpień 2012 - 20:25

Chciałbym zrzucić z brzucha

Polecam 6 Weidera, mnie dzięki temu i mniejszym porcjom jedzenia udało się 15 kg w 3 miesiące zgubić.

u14939y2012v4.gifu14939y2013v3.gifu14939y2014v4.gif

#217 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 postów
  • SkądCzarne/Szczecinek

Napisano 17 sierpień 2012 - 21:12

Chciałbym zrzucić z brzucha

Polecam 6 Weidera, mnie dzięki temu i mniejszym porcjom jedzenia udało się 15 kg w 3 miesiące zgubić.

Ja bym jednak polecał Ćwiczenia ABS. Codziennie po 8 minut a nie jak A6W od 5 minut do prawie godziny!

#218 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2012 - 22:24

6 weidera to najgorszy z planów treningowych jaki chyba powstał - pierwszy i najważniejszy błąd - nie zawiera dni regeneracji umożliwiających odpoczynek mięśni i ich prawidłowy rozwój. Mięśnie brzucha to takie same mięśnie jak inne więc wszelkie plany nie uwzględniające regeneracji są do d...

Taka informacja bo pewnie część może nie wiedzieć - najlepszy rozwój (i najbardziej prawidłowy) mięśni brzucha osiągniemy poprzez -> przysiady ze sztangą (prawidłowe). Szczegółów do poczytania w necie mnóstwo. Dzięki temu mięśnie brzucha są silne i wspomagają prace innych jest z tego pożytek który da się odczuć a nie tylko ładnie wyglądający sześciopak.

#219 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 18 sierpień 2012 - 08:40

Ciekawe co komu dadzą te wszystkie plany jeśli kaloryfer ma pod warstwą tłuszczu...Co najwyżej będzie miał jeszcze więcej w pasie jak mu się rozwiną mieśnie.

#220 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 postów
  • SkądCzarne/Szczecinek

Napisano 18 sierpień 2012 - 09:18

Ciekawe co komu dadzą te wszystkie plany jeśli kaloryfer ma pod warstwą tłuszczu...Co najwyżej będzie miał jeszcze więcej w pasie jak mu się rozwiną mieśnie.

Jedna 6 Weidera nie zrobi mu od razu kaloryfera na brzuchu. Musiał by zrobić jeszcze jedną żeby zobaczyć efekty.

Dodaj odpowiedź