Ja... chodziło Ci chyba o forowicza kudlaty_00. Mnie by mnie matka z domu nie puściła jakbym miał takie BMI... 17.3 to bym musiał ważyć 63 kg. Ja się świetnie czuje z moim 75 kg :-) Ja to raczej bym chciał sylwetkę Cancellary przyjąć czyli musiałbym jeszcze z 5-6 kg dorzucić :-Dkarolm92, BMI masz 17,3 - wychudzenie (nawet nie niedowaga, a wychudzenie). Chcesz jeszcze z wagi schodzić?? Przemyśl wizytę u lekarza.
Budowa ciała u kolarza
Napisano 24 lipiec 2012 - 13:45
Napisano 24 lipiec 2012 - 13:46
Z tego co piszesz to masz 21 lat. Nie jest to zdrowe tak się cieniować, zwłaszcza, że na przyszłość możesz sobie zaszkodzić.
Taka propozycja, pokaż jakieś swoje zdjęcia, bo absolutnie nie wieżę w Twoje liczby...
Napisano 24 lipiec 2012 - 13:53
Dobrze napisane ;-) Miałem to samo jak mi spadła masa tak bardzo (-6 kg), każde wstanie z pozycji leżącej kończyło się panicznym szukaniem jakiejś podpory bo serducho z osłabienia się nie wyrabiało z dopompywaniem na 1.91m.Ja, osobiście gdy zjechałem do 55kg na 168cm czułem się słaby jak chorągiewka.
Napisano 24 lipiec 2012 - 13:59
Mam pytanie, czy waga 64 kg, przy wzroście 177cm jest odpowiednią?
http://bmi.pasiasty.pl/
20,4 waga prawidłowa
Napisano 24 lipiec 2012 - 14:36
Napisano 24 lipiec 2012 - 20:12
Ja mam 188cm i ważę 73kg [identycznie tak samo jak zwycięzca Grio d'Italia 2012 - Ryder Hesjedal :mrgreen: ] i czuję się wyśmienicie...
Kiedyś miałem 188cm ale waga sporo niższa bo jakieś 65-67kg.. I byłem mega, mega słaby.. Jadąc pod wiatr nie potrafiłem utrzymać stałego tempa, rzucało mną na prawo i lewo, na płaskim nie mogłem nawet czasem na kole usiedzieć, nie mówiąc już o górkach - bo tam przez brak siły i porządnego kopyta spływałem w dół błyskawicznie.. A nawet jeśli nie tylko już o rowerze mowa, zdarzały się i jakieś zawroty głowy, tak jak poprzednicy - czasem było trzeba się podeprzeć by przy wstawaniu nie spaść na podłogę..
Teraz z większą wagą - nie wiem czy to tylko samych mięśni przybyło [ale wyglądam dalej szczupakowato] czuję się znacznie lepiej, na płaskim jest siła.. Nie wyobrażam sobie ważyć mniej dla głupiego "widzimisie" bo udo za grube.. Jak Ci się to nie podoba to zacznij trenować szachy.. Jak chcesz być mocny musisz mieć trochę i masy i mięśni = większe udo...
Widać bardziej wykształciłeś sobie większa objętość mięśnia, niż docelowo jego moc.. Może siłka ale "mądra siłka" pomoże ukształtować nogi ? Więcej powtórzeń, mniejsze obciążenie.. ?
pozdro ;-)
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 24 lipiec 2012 - 20:32
Napisano 24 lipiec 2012 - 20:39
POWTARZAM: kolarze tacy jak feillu, schlecki, contador, sanchez, czy nawet pomocnik contadora z astany jeszcze( nie wiem czy w saxo też jeździ), rolland, wiggins, froome, ci wszyscy kolarze i wiele innych walczą z dodatkową masą i jakoś po nich nie widać by czuli się słabi
yhm.. teraz mi aby powiedz jakim cudem wiesz ile oni mają w udzie ? po zdjęciu ? ja na zdjęciach też mam chude nóżki, a w rzeczywistości to spore jest moje udo jak tak popatrzę..
a oni są non stop na diecie, mają rozpisane co i jak, nie mają NIEDOWAGI tylko są "idealni"... ty robiąc sobie dietę na własną rękę możesz się wpędzić w kłopoty przez niedobór wielu minerałów/witamin etc..
ps. masz dziewczynę ?! żebyście śmiesznie nie wyglądali to ona będzie musiała być modelką [czyt. wieszakiem] bo każda "normalna" dziewczyna będzie dla Ciebie za gruba ;-)
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 24 lipiec 2012 - 22:02
Nie ścigasz się, to skąd wiesz, że pod górę śmigasz jak jelonek?jestem cieniak na płaskim i jakoś mnie to nie boli, bo się nie ścigam, za to pod górę śmigam jak jelonek. szachów nie będę trenował, bo lubię jak mnie nóżki bolą. żadne widzimisie. POWTARZAM: kolarze tacy jak feillu, schlecki, contador, sanchez, czy nawet pomocnik contadora z astany jeszcze( nie wiem czy w saxo też jeździ), rolland, wiggins, froome, ci wszyscy kolarze i wiele innych walczą z dodatkową masą i jakoś po nich nie widać by czuli się słabi. Kris moja waga to kwestia dwóch kilo -/+. Zważę się na dniach. Nie wiem czy wrzucać foto, bo już mam od kilku mądrych ludzi porady czyli kadencja i dieta. Na razie poćwiczę kadencję połączoną z długimi treningami. minimum 3h i zobaczę czy są efekty. jeszcze raz dzięki za pomoc.
Sprawdź się na jakimś wyścigu to się zdziwisz jak 70 kg "byki" miną cię na podjazdach.
Nie wiem też czemu mieszasz tutaj Contadora, który jest niższy od ciebie (176 cm) a waży 6 kg więcej. (62 kg)
Rolland - 184 cm/71 kg - tu chyba również nieco inne BMI?
Zastanów się dobrze nad wyglądem a'la Michael Rasmussen.
Napisano 25 lipiec 2012 - 06:21
Jeśli dalej masz zamiar ciągnąc wątek do wrzuć zdjęcie, bo każdemu z nas się wydaje, że coś ma za grubego, a w oczach innych wygląda to już całkiem inaczej!
Napisano 25 lipiec 2012 - 10:40
z jelonkiem? :mrgreen: - żartuję oczywiście.Ścigałem się.
No dobra przyłączam się do ogólnej prośby o fotę tychże masywnych goleni. Przy okazji pięknie poproszę obwód udek?
Kadencja ok. 80? E... To poprzednio jaką kadencją kręciłeś? Bo jakoś sobie nie wyobrażam śmigania jak jelonek przy kadencji poniżej 80, popatrz jak jelonek szybko nóżkami przebiera śmigając pod górkę
ps.
- bo akurat jego dylemat przypomina rozterki chudej nastolatki, która nienawidzi swoich grubych ud (a nie grubsze od moich łydek/bicepsów). No i to jest to, co normalnemu facetowi pojąć raczej trudno.Nie do końca rozumiem dlaczego wdajecie się w tą bezsensowną dyskusję.
A z drugiej strony, ciekawe ile wg kudlatego powinien ważyć Samuel Dumoulin - przy wzroście 159cm waży 57kg (choć jak na sprintera to i tak aż tak dużo nie jest...) :mrgreen:
Inna sprawa, że facet ma fory jeśli chodzi o opór areo:
Może to mało wspólnego ma ze zbyt masywnymi udami kudłatego, ale z tematem "budowa ciała kolarza" ma sporo. Jak widać w kolarstwie (nawet zawodowym) w odróżnieniu od koszykówki wzrost aż tak bardzo się nie liczy, a nawet wysocy i szerocy w barach mają gorzej ;-).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 lipiec 2012 - 11:09
- bo akurat jego dylemat przypomina rozterki chudej nastolatki, która nienawidzi swoich grubych ud (a nie grubsze od moich łydek/bicepsów). No i to jest to, co normalnemu facetowi pojąć raczej trudno.Nie do końca rozumiem dlaczego wdajecie się w tą bezsensowną dyskusję.
No własnie ja to rozumiem, ale jak zapytasz anorektyczki czego w sobie nie lubi to co odpowie?
Ten chłopak wykazuje dokładnie takie objawy i nie wydaje mi się, że radami jak zmniejszyć obwód łydek mu tutaj ktoś pomoże, a wręcz przeciwnie.
Jeśli faktycznie jest już w takim stadium to nawet zdjęcia nie pomogą bo my możemy zobaczyć chuda nogę, a on nam i tak w nasze słowa nie uwierzy.
Przecież parę postów wyżej sam napisał, że to jego ciało i będzie robił z nim co zechce, więc dając mu rady pomagacie, tylko należy sobie zadać pytanie czy poprawić sylwetkę czy pogrążyć się w chorobie?
Napisano 25 lipiec 2012 - 11:51
Dlaczego chcemy zdjęcie? Bo pewno żywimy nadzieję, że chłopak ma jakiś cień racji i może faktycznie jest nieproporcjonalnie zbudowany, choć w tym wypadku raczej należałoby trochę popracować nad zabudowaniem torsu, niż odchudzaniem nóg ;-) bo jak tu można powiedzieć, że jest szeroki w barach przy 180cm/56kg? Chyba jako wieszak... Mój nieco od niego wyższy szwagier namiętnie biega maratony (tudzież też pół) i waży coś ok. 64 kg, a jak na Witka patrzę to stwierdzam że chudzinka jest ;-) i bardziej odchudzić to by się go raczej nie dało. No może by się i dało, ale szkoda byłoby na niego patrzeć, a pewno żeby wiatr go nie podniósł, to kamienie w kieszeniach musiałby nosić
Albo też, mamy jakąś złudną nadzieję, że popatrzymy na zdjęcia, stwierdzimy, że ma super uda i kudłaty porzuci swoje rozważania na temat odmięśniania kończyn dolnych?
:mrgreen:
Napisano 25 lipiec 2012 - 11:53
offtop, w koszykówce ostatnio jest "trend" grania niskimi składami (max 205cm) przykładem aktualna kadra USA na Londyn gdzie jest tylko jeden zawodnik prawdziwie podkoszowy 216cm. Takie wtrącenie :-Dw odróżnieniu od koszykówki wzrost aż tak bardzo się nie liczy
Napisano 25 lipiec 2012 - 12:02
A właśnie - jacyś zawodowcy powyżej 2 metrów bywają? Oczywiście kolarze, nie koszykarze ;-).