Budowa ciała u kolarza
#122 Gosc_Spalacz_*
Napisano 20 maj 2012 - 20:36
Napisano 20 maj 2012 - 21:27
nie chcę nabierać mięśnia tylko odchudzić uda. łatwo mnie urwac na płaskim. szczerze to na wyścigach odpadałem od grupy, ale na podjazdach jestem na czele albo przed grupą.Tłuszczu nie da się zlikwidować miejscowo, można popracować nad rozwinięciem mięśni w danym miejscu, które go zastąpią. W tym przypadku pomocna będzie siłownia (prostowanie stawu biodrowego). Ważysz zdecydowanie za mało, przydałoby się nabrać mięśnia, szczerze wątpię w Twoje umiejętności siłowe, szczególnie na płaskich odcinkach/zjazdach - pewnie bajecznie łatwo Cię urwać, co? ;-)
Jestem ciekaw jednej rzeczy: czy jeżeli teraz mam udo 52 cm to mogę je odchudzić do np 49cm czy to niemożliwe po nabraniu tej masy/mięśnia z którą się borykam? w zależności od tego co to jest, bo sam nie potrafię określić czy to przewaga mięśnia czy tłuszczu. górale są szczupli i może to będzie rozwiązanie? po prostu nie wiem jak jeździć po górach żeby zmniejszyć jeszcze masę. próbuję triathlonu, ale biegi mnie wykańczają i nie jestem pewien czy jeszcze nie powiększę sobie uda przy 5kilometrowych biegach.
#125 Gosc_Spalacz_*
Napisano 20 maj 2012 - 21:54
Nie wiem czym się zadręczasz, nawet nie jesteś pewien czy jest to faktycznie tłuszcz, jak dla mnie przy takiej masie ciała nie ma miejsca na żadne otłuszczenie. Widocznie anatomicznie tak rozwija Ci się tkanka mięśniowa i nic na to nie poradzisz. Powinieneś odwiedzić siłownię na kilka tygodni, 1-2kg masy mięśniowej z całą pewnością Ci nie zaszkodzi, a jedynie wzmocni i doda estetyki. A "górali" wyróżnia praktycznie sama masa ciała, gdyż treningi kolarzy startujących w wielki Tourach bez względu na specjalizację są bardzo podobne, niemal identyczne.nie chcę nabierać mięśnia tylko odchudzić uda. łatwo mnie urwac na płaskim. szczerze to na wyścigach odpadałem od grupy, ale na podjazdach jestem na czele albo przed grupą.Tłuszczu nie da się zlikwidować miejscowo, można popracować nad rozwinięciem mięśni w danym miejscu, które go zastąpią. W tym przypadku pomocna będzie siłownia (prostowanie stawu biodrowego). Ważysz zdecydowanie za mało, przydałoby się nabrać mięśnia, szczerze wątpię w Twoje umiejętności siłowe, szczególnie na płaskich odcinkach/zjazdach - pewnie bajecznie łatwo Cię urwać, co? ;-)
Jestem ciekaw jednej rzeczy: czy jeżeli teraz mam udo 52 cm to mogę je odchudzić do np 49cm czy to niemożliwe po nabraniu tej masy/mięśnia z którą się borykam? w zależności od tego co to jest, bo sam nie potrafię określić czy to przewaga mięśnia czy tłuszczu. górale są szczupli i może to będzie rozwiązanie? po prostu nie wiem jak jeździć po górach żeby zmniejszyć jeszcze masę. próbuję triathlonu, ale biegi mnie wykańczają i nie jestem pewien czy jeszcze nie powiększę sobie uda przy 5kilometrowych biegach.
Napisano 20 maj 2012 - 22:46
masz grube uda. jak ja. ktoś pomoże?
Przepraszam że co? xd 52 cm to dużo?Wg. mnie mało .... Odnośnie właśnie obwodu uda mam pytanie. Jak go powiększyć ? xD Oczywiście chcę żeby mięśnie doszły a nie tłuszcz. I drugie pytanie. Czy da się to zrobić dzięki jeździe na rowerze ?
Napisano 20 maj 2012 - 23:02
#130 Gosc_Spalacz_*
Napisano 21 maj 2012 - 06:08
Jeśli chcesz jasnej odpowiedzi, to ją otrzymasz. Żeby spalić mięśnie musisz schudnąć, innego sposobu nie ma - tutaj podobnie jak z tłuszczem; sposób jazdy ma do tego niewiele. Tyle, że to głupota.nie rozumiemy się. nie mam tłuszczu na udzie tylko tak mi się rozrosły od głupich sprintów na wysokiej kadencji. ćwiczyłem sporo w tamtym roku i tak wyszło, a teraz ciężko mi chodzić w jeansach. jeszcze raz moje pytanie. tym razem konkretnie. jeżeli będę trenował triathlon albo dalej skupiał się na podjazdach to czy udo trochę się zmniejszy czy może jeszcze bardziej powiększy? a może nie ma zasady? siłownia odpada. chcę być bardzo chudy jak teraz. górę i łydki mam super chude i tak ma być. tylko uda są nieproporcjonalne do ciała. dodam, że mam 18lat. sam nie wiem na co postawić w tym momencie. proszę o konkretne odpowiedzi.
Napisano 21 maj 2012 - 06:29
Oczywiście nie chce mieć tak mocno jak oni ale tak trochę by się przydało :mrgreen:
#132 Gosc_Spalacz_*
Napisano 21 maj 2012 - 06:48
Napisano 23 lipiec 2012 - 21:00
Napisano 23 lipiec 2012 - 21:46
czy Contador. :mrgreen:
więcej stejków ;-)
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
#140 Gosc_Spalacz_*
Napisano 23 lipiec 2012 - 22:40