Skocz do zawartości

Zdjęcie

Budowa ciała u kolarza

264 odpowiedzi w tym temacie

#121 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 20 maj 2012 - 20:09

przesadziłem z tą galaretą. nie rozciągam się, ale dodatkowo biegam i robię sobie krótką rozgrzewkę przed bieganiem zawsze. jakieś pomysły na odchudzenie ud? jazda w górach? jeżeli tak to jak powininem jeździć? będę wdzięczny za pomoc:)

#122 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 20 maj 2012 - 20:36

Tłuszczu nie da się zlikwidować miejscowo, można popracować nad rozwinięciem mięśni w danym miejscu, które go zastąpią. W tym przypadku pomocna będzie siłownia (prostowanie stawu biodrowego). Ważysz zdecydowanie za mało, przydałoby się nabrać mięśnia, szczerze wątpię w Twoje umiejętności siłowe, szczególnie na płaskich odcinkach/zjazdach - pewnie bajecznie łatwo Cię urwać, co? ;-)

#123 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 20 maj 2012 - 21:05

[quote name="Stormik"]a ja:
Wzrost 160
waga 43
obwód uda: 41
obwód łydki: 31
:mrgreen: :lol: :mrgreen:

Wycieniowany jestes:D
U mnie wyglada to tak:
Wzrost 190cm
Łydka 41cm
Udo 59cm
waga 87
kg

#124 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 20 maj 2012 - 21:27

Tłuszczu nie da się zlikwidować miejscowo, można popracować nad rozwinięciem mięśni w danym miejscu, które go zastąpią. W tym przypadku pomocna będzie siłownia (prostowanie stawu biodrowego). Ważysz zdecydowanie za mało, przydałoby się nabrać mięśnia, szczerze wątpię w Twoje umiejętności siłowe, szczególnie na płaskich odcinkach/zjazdach - pewnie bajecznie łatwo Cię urwać, co? ;-)

nie chcę nabierać mięśnia tylko odchudzić uda. łatwo mnie urwac na płaskim. szczerze to na wyścigach odpadałem od grupy, ale na podjazdach jestem na czele albo przed grupą.
Jestem ciekaw jednej rzeczy: czy jeżeli teraz mam udo 52 cm to mogę je odchudzić do np 49cm czy to niemożliwe po nabraniu tej masy/mięśnia z którą się borykam? w zależności od tego co to jest, bo sam nie potrafię określić czy to przewaga mięśnia czy tłuszczu. górale są szczupli i może to będzie rozwiązanie? po prostu nie wiem jak jeździć po górach żeby zmniejszyć jeszcze masę. próbuję triathlonu, ale biegi mnie wykańczają i nie jestem pewien czy jeszcze nie powiększę sobie uda przy 5kilometrowych biegach.

#125 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 20 maj 2012 - 21:54

nie chcę nabierać mięśnia tylko odchudzić uda. łatwo mnie urwac na płaskim. szczerze to na wyścigach odpadałem od grupy, ale na podjazdach jestem na czele albo przed grupą.
Jestem ciekaw jednej rzeczy: czy jeżeli teraz mam udo 52 cm to mogę je odchudzić do np 49cm czy to niemożliwe po nabraniu tej masy/mięśnia z którą się borykam? w zależności od tego co to jest, bo sam nie potrafię określić czy to przewaga mięśnia czy tłuszczu. górale są szczupli i może to będzie rozwiązanie? po prostu nie wiem jak jeździć po górach żeby zmniejszyć jeszcze masę. próbuję triathlonu, ale biegi mnie wykańczają i nie jestem pewien czy jeszcze nie powiększę sobie uda przy 5kilometrowych biegach.

Nie wiem czym się zadręczasz, nawet nie jesteś pewien czy jest to faktycznie tłuszcz, jak dla mnie przy takiej masie ciała nie ma miejsca na żadne otłuszczenie. Widocznie anatomicznie tak rozwija Ci się tkanka mięśniowa i nic na to nie poradzisz. Powinieneś odwiedzić siłownię na kilka tygodni, 1-2kg masy mięśniowej z całą pewnością Ci nie zaszkodzi, a jedynie wzmocni i doda estetyki. A "górali" wyróżnia praktycznie sama masa ciała, gdyż treningi kolarzy startujących w wielki Tourach bez względu na specjalizację są bardzo podobne, niemal identyczne.

#126 kurasi

kurasi
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 maj 2012 - 22:19

Jak będziesz sumiennie trenował do triathlonu to proporcje Ci się same z siebie zmienią. Porządny trening na basenie i góra urośnie. Choć niekoniecznie kosztem nóg ;) Musisz mieć coś w łapie bo na samych nogach nie popłyniesz.

#127 ditom

ditom
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 maj 2012 - 22:46

masz grube uda. jak ja. ktoś pomoże?

Przepraszam że co? xd 52 cm to dużo?Wg. mnie mało .... Odnośnie właśnie obwodu uda mam pytanie. Jak go powiększyć ? xD Oczywiście chcę żeby mięśnie doszły a nie tłuszcz. I drugie pytanie. Czy da się to zrobić dzięki jeździe na rowerze ?

#128 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 20 maj 2012 - 23:02

nie rozumiemy się. nie mam tłuszczu na udzie tylko tak mi się rozrosły od głupich sprintów na wysokiej kadencji. ćwiczyłem sporo w tamtym roku i tak wyszło, a teraz ciężko mi chodzić w jeansach. jeszcze raz moje pytanie. tym razem konkretnie. jeżeli będę trenował triathlon albo dalej skupiał się na podjazdach to czy udo trochę się zmniejszy czy może jeszcze bardziej powiększy? a może nie ma zasady? siłownia odpada. chcę być bardzo chudy jak teraz. górę i łydki mam super chude i tak ma być. tylko uda są nieproporcjonalne do ciała. dodam, że mam 18lat. sam nie wiem na co postawić w tym momencie. proszę o konkretne odpowiedzi.

#129 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 21 maj 2012 - 00:35

Chłopie 52 cm w udzie to jak udka kurczaka, tu nie ma nic do odchudzania. Ciężko Ci w jeansach chodzić ? Może w jakichś rurkach to tak. Ja mogę powiedzieć, że mam problem ze spodniami, bo w udzie jest ze 66 cm i łydka 43 cm.

#130 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 21 maj 2012 - 06:08

nie rozumiemy się. nie mam tłuszczu na udzie tylko tak mi się rozrosły od głupich sprintów na wysokiej kadencji. ćwiczyłem sporo w tamtym roku i tak wyszło, a teraz ciężko mi chodzić w jeansach. jeszcze raz moje pytanie. tym razem konkretnie. jeżeli będę trenował triathlon albo dalej skupiał się na podjazdach to czy udo trochę się zmniejszy czy może jeszcze bardziej powiększy? a może nie ma zasady? siłownia odpada. chcę być bardzo chudy jak teraz. górę i łydki mam super chude i tak ma być. tylko uda są nieproporcjonalne do ciała. dodam, że mam 18lat. sam nie wiem na co postawić w tym momencie. proszę o konkretne odpowiedzi.

Jeśli chcesz jasnej odpowiedzi, to ją otrzymasz. Żeby spalić mięśnie musisz schudnąć, innego sposobu nie ma - tutaj podobnie jak z tłuszczem; sposób jazdy ma do tego niewiele. Tyle, że to głupota.

#131 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 21 maj 2012 - 06:29

A takie pytanie co robić by chodziarz trochę wyrzeźbić łydkę ? Bo moja łydka wygląda normalnie a widziałem raz dwóch kolaży co już dużo więcej tyś. km ode mnie zrobili i mieli fajne wyrzeźbione łydki ^^ A teraz pytanie: JAK ???
Oczywiście nie chce mieć tak mocno jak oni ale tak trochę by się przydało :mrgreen:

#132 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 21 maj 2012 - 06:48

Jak ważysz odpowiednio i odżywiasz się z głową, to po kilku miesiącach treningu też będziesz miał stalową łydę ;-) Jeszcze dużo zależy od Twoich genów, mam kumpla który kręci już dobre 5 lat i mimo normalnej wagi jego mięśnie są bardzo skromnie wyrzeźbione. Ja z kolei już po pół roku treningów miałem łydę jak doświadczony masters :-P

#133 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 21 maj 2012 - 07:46

chcę być bardzo chudy jak teraz.

pachnie anoreksja :) .

#134 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 21 maj 2012 - 14:04

sorki xD to było na szybko pisane bo do szkoły musiałem biec :/

#135 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 21 maj 2012 - 14:59

pobiegłem :mrgreen:

#136 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 23 lipiec 2012 - 21:00

Jak to możliwe, że oni tyle jeżdżą i mają tak chude nogi? http://upload.wikime...riceFeillu1.jpg

#137 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 23 lipiec 2012 - 21:05

Ciągły katabolizm i celowe utrzymywanie niskiej masy ciała ;)

#138 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 23 lipiec 2012 - 21:34

Mam niską masę ciała, a nogi mi rosną. Ciągle się zastanawiam jak ukierunkować trening i dietę, żeby mieć taką piekną sylwetkę jak np Frank Schleck, Brice Feillu czy Contador. :mrgreen:

#139 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 23 lipiec 2012 - 21:46

czy Contador. :mrgreen:

więcej stejków ;-)

#140 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 23 lipiec 2012 - 22:40

Frank Schleck i piękna sylwetka? Bitch please; to już ekstremalne wychudzenie. Taka sylwetka to głównie godziny spędzone na siodle, zawodowcy jeżdżąc wytrzymałość tlenową spędzają na rowerze po 6h kilka razy w tygodniu, w takim wypadku o wycieniowanie nie trudno. Poza tym era górali pomału mija ;-)

Dodaj odpowiedź