Zastanawiam sie nad kupnem calej grupy Shimano Ultegra 6700 2010. Czy ktos moze uzywa tej grupy: jakie wrazenia nt. klamkomanetek z chowanymi linkami? Czy jak wykoncze tarcze kor to moge zamontowac inne tarcze niz sh ultegra 6700 (chodzi o to ze srubki z zewnatrz nie sa widoczne...)
Ew. co byscie polecili jako alternatywe w podobnej cenie?
Dzieki za pomoc
shimano ultegra 6700 2010
Started By
rafallo
, 03 mar 2010 09:00
2 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_Arek_*
Napisano 03 marzec 2010 - 09:44
Ja używam od tego sezonu Ultegry 6700 i wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Wcześniej jeździłem na Ultegrze sprzed 3 lat (nie pamiętam cyfrowego oznaczenia modelu). Chowanie linek pod owijką wygląda estetycznie, ale ja osobiście często jeździłem opierając łokcie na kierownicy i przytrzymując te linki. Teraz nie jest to możliwe, ale idzie się przyzwyczaić. Zmiana na plus to również klamki, dla mnie chwyt jest dużo bardziej wygodny niż w starej Ultegrze. Określiłbym je jako bardziej kompaktowe, nieco podobne do Campy (mniej wydatna ta podniesiona część klamki). Trzymając je podczas jazdy na stojąco również jest wygodniej niż poprzednio. Nie wiem jak jest z montażem innych tarcz do korby, dlatego nie chcę Cię wprowadzać w błąd.