Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze NIEszosowe rowerki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
763 odpowiedzi w tym temacie

#761 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 26 sierpień 2025 - 08:23

A ja właśnie czekam na mój pierwszy cyclo-cross. Potrzebowałem roweru na jesień-zimę-wczesną wiosnę, drogi, ogólnie - nieasfaltowe. MTB odpadł bo raz, że od czasu przesiadki na szosę, nie lubię, dwa, na mazowieckie drogi polne to przewaga formy nad treścią. Grawele odpadły, bo za bardzo wołowate, Road+ odpadły bo to kolarki endurance z szerszymi oponami... No i na placu boju pozostały cyclo-crossy. Trafiła mi się promka na Canyona - i wczoraj z rana dokonałem zakupu Inflite'a CF SL 6. Zresztą już od dawna za mną chodził ten rower, powiem szczerze. Jak dostanę, to oczywiście wkleję fotki.

#762 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2972 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 sierpień 2025 - 11:53

Troche dziwnie. CX to jest maszyna pod CX czyli rundki dookoła po blocie. Na takie trasy jak wymieniles jakos w 2018-2020 zastapil go gravel. A tak od siebie to przez kilka lat jazd po tych mazowieckich polach lakach i lasach tak mi zad przetrzeslo ze znow mysle o lekkim fullu.

#763 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 29 sierpień 2025 - 20:08

jYE73g.jpgTroche dziwnie. CX to jest maszyna pod CX czyli rundki dookoła po blocie. Na takie trasy jak wymieniles jakos w 2018-2020 zastapil go gravel. A tak od siebie to przez kilka lat jazd po tych mazowieckich polach lakach i lasach tak mi zad przetrzeslo ze znow mysle o lekkim fullu.

W teorii tak, ale w praktyce - to moja opinia nt graweli - grawele są wołowate. Rower CXowy (przynajmniej ten konkretny) daje mi większą responsywność, niż grawel i niekanapową geometrię w praktyce dokładnie taką samą, jak moja Orbea Orca. To rzecz jasna kwestia indywidualna - ja po prostu nie lubię takich relaksujących geometrii i rowerów sprawiających wrażenie, że są krążownikami szos. NB właśnie dzisiaj go odebrałem - za chwilkę wkleję zdjęcie. O wkleiło się do cytatu :) Poza tym - niedługo jesień to i fajnie jest mieć rower z którym można się potaplać w błocie ;) 

#764 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 399 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 21 wrzesień 2025 - 02:45

kolejna ,,taczka,, pancerna rama , kapslowane obrecze 26`` , amor J2 - zimą zamarza , rower używany do wycieczek na wulkan i do ,,muzycznego,, , do tyrania , jeżdżony głównie zimą (kolce) , bo lato jest tu krótkie , a wiosny i jesieni brak

- blat przód 48  :P

- kiera na wzór ,,board track,, - pozdrawiam

xS4GE9O.jpg

KYe9aAI.jpg

• liftlodz lubi to