Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ubezpieczenie "AC" roweru

33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wurzel

Wurzel
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 sierpień 2011 - 13:11

jakiego obecnie ubezpieczyciela polecacie?

#22 Gosc_marko23_*

Gosc_marko23_*
  • Gość

Napisano 24 lipiec 2014 - 18:17

Hmm, ja mam wykupione ubezpieczenie w Firmie MySafety Twój bezpieczny Rower i obejmuje ono:  złamania kości, pobytu w szpitalu w następstwie nieszczęśliwego wypadku, śmierci w następstwie wypadku komunikacyjnego, utraty roweru w miejscu postojowym albo ogólnodostępnym, a także w lokalu mieszkalnym.Nie wiem czy cię coś takiego statysfakcjonuje :)

#23 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 25 lipiec 2014 - 13:30

Koszt na rok?

#24 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 06 sierpień 2014 - 23:50

http://www.mysafety....czny-rower.html
Niby 65 zł, ale jakoś tam nie widzę, aby ubezpieczali cokolwiek, tylko byli pomostem pomiędzy tobą a policją i przeszukiwali aukcje.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#25 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:25

Jest w ostatniej zakładce. Chętnie przeczytam OWU, szczególnie wyłączenia, bo na razie widzę tylko, że ubezpieczycielem jest AXA. A reklama na stronie wygląda aż za dobrze.

Edit:

Znalazłem. Już nie jest tak tanio i tak wesoło: http://mysafety.pl/r...ower_0514_r.pdf

Najlepszy kwiatek: "Utrata roweru: 500 złotych" Nawet w ubezpieczeniu za 164 złote rocznie i tylko jeśli rower nie jest starszy niż 1 (słownie: jeden) miesiąc! Potem mniej.

Kto daje się naciągać na takie "ubezpieczenia"? Pomijając warunki wypłaty. LOL

Edit2:
No tak, pierwszy post marko23. Reklama.

#26 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:36

To kpina jakaś...! Rower nie starszy niż 3 lata a wartosc ..500 zł :-D 

#27 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:38

Jeśli inne produkty tej firmy są podobne, a zapewne są, to są zwykli naciągacze żerujący na naiwnych, którzy nie czytają umów. Co Ty na to, marko23, "specu" od reklamy wynajęty za nędzne grosiaki do klepania bzdur w internecie?

#28 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:41

To chyba tylko  rower z hipermarketu opłaca się ubezpieczyć

#29 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:42

Niektóre produkty firm ubezpieczeniowych są bo być może muszą być, ale nie oznacza to że zależy im aby ktokolwiek z nich skorzystał

#30 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 07 sierpień 2014 - 00:49

Poprawka, źle przeczytałem -pora spać. Rzeczywiście liczy się wartość roweru, tylko maksymalna wypłata to 500 pln. Jeśli po ich amortyzacji rower będzie tańszy niż 500 to odpowiednio mniej. 

Nie zmienia to faktu, że to ubezpieczenie to kpina.

Fajne jest wyłączenie, że nie wypłacą świadczenia, jeśli zdarzenie (kradzież) nastąpiła podczas "imprezy masowej dedykowanej rowerzystom". :D

#31 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 07 sierpień 2014 - 01:04

Zgodnie z zasadą : dużo rowerzystów - dużo potencjalnych złodziei :roll: :-D

#32 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 09 sierpień 2015 - 20:21

ponawiam temat

dziś rozmawiałem o ubezpieczeniu
pzu ma coś za 500zł 15k na naprawę roweru i 20k na szkody zdrowotne
jako, że nie ufam takim dobrowolnym ubezpieczeniom chciałbym się doradzić, co polecacie?
interesuje mnie oc gdybym zrobił krzywdę komuś np. wymusił kolizję lub zajechał drogę innemu rowerzyście (jadąc w grupie o to nie trudno),
ew. sam się przewrócił i popsuł rower i siebie

wydając 500zł to duża kwota za oc zapłaciłem mniej:( chciałbym mieć pewność, że w razie potrzeby mogę skorzystać z tego ubezpieczenia

pozdr
Łukasz

#33 Wikt00r

Wikt00r
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 10:01

Za niecałe 400 to ja ubezpieczam w Uniqua mieszkanie wraz z OC w życiu prywatnym na 50k.
Oferta PZU jest dobra... ale dla PZU :-)
Nie wierzę, że jak sobie sam uszkodzisz rower za 10k to bez mrugnięcia okiem wypłacą odszkodowanie.

#34 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 21:24

czy ktoś z Was wykupił takie ubezpieczenie? nie pytam dokładnie o to z pzu,
dla mnie kwota jest duża ale czasem warto się ubezpieczyć
ile Zapłaciliście i na jakie sumy są Wasze polisy, czy obejmują tylko szkody które Wyrządzicie komuś, czy działają jak Ac czyli w przypadku AC chronią gdy np. sami się przewrócimy?
Sprawa się trochę uprości gdy takie oc dla rowerzysty będzie obowiązkowe i uregulowane ustawą.

myślę, że należało by się tu odnieść do przepisów drogowych, rowerzysta (jako ten słabszy na drodze) ma większe prawa niż kierowca auta, niejednokrotnie musi on ustąpić pierwszeństwa rowerzyście (nie mówię, że zawsze)

Dodaj odpowiedź