Propozycje zmian na forum.
Napisano 24 marzec 2011 - 22:23
pozdrówko
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 24 marzec 2011 - 23:04
Napisano 10 luty 2012 - 19:37
Wpisujemy tylko i wyłącznie konkretne propozycje zmian forum/działów oraz ewentualne komentarze tych zmian, jakia kolwiek prywatna ucieczka = urlop.
Dodam tylko fakt, że na forum istnieje regulamin, który może dekalogiem nie jest, ale jeśli nie czujesz się na siłach, by owy regulamin stosować to po prostu wyjdź z tego forum i idź pojeździc rowerem. Ewentualnie zrób krok do przodu w celu porawy tego regulaminu.
Napisano 10 luty 2012 - 19:50
Pewnie Malik go zdjął w celu modernizacji, więc na czasie się pojawi ;-)
Co do zmiany to ja proponuję by: z działu o treningu wywalić wszystko co wyścigowe i dołożyć dwa nowe działy pod tytułem kolarstwo amatorskie i drugi kolarstwo zawodowe. W amatoroskim wrzucic road mararton i szpiki oraz utworzyć poddział wyścigi amatorskie bez licencji i drugi z licecnją. Natomiast dział kolarstwo zawodowe to wszelkie wyścigi kolraskie z całego świata.
Natomiat w dziale trening zostawić to co jest i ewnetualnie coś zmienić by stało sie to bardziej czytelne.
Ps. dział odżywianie bardzo mi sie podoba - szacun dla pomysłodawcy.
Napisano 10 luty 2012 - 20:45
Deadi, mógłbyś mnie oświecić lub skorygować swoje stwierdzenie - od kiedy i gdzie się schował regulamin bo ja go tu chyba nie widziałem. Giełda tylko ma ale jak widać też mocno kuleje.
Regulamin na giełdzie jest, nic nie kuleje, jedynie dział KUPIE jeszcze do obrobienia przez Moderatora działu ewentualnie..
Ważne:
Jesli piszecie , wymienie sie , albo zamienie to też musi być fotka realna przedmiotu.
Napisano 10 luty 2012 - 21:15
Trzeba go tylko czytać i napisać zgodnie z , a to nie takie trudne.
#31 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 10 luty 2012 - 21:51
Punkt 9 - co rozumiesz przez ogłoszenie prywatne/profesjonalne? Na chwilę obecną ustalasz to Ty posiadając własny sklep. W moich oczach jesteś nieobiektywny i nie odpowiada mi to. Powinno być normalne ograniczenie ilościowe na miesiąc i niech każdy sprzedaje obojętne czy w pudełku czy używane.
Dodatkowo przydałaby się opcja nielimitowanego czasu edycji postu aby wszystko było ładnie w pierwszym, bez potrzeby przeszukiwania czy coś jeszcze zostało czy jednak nie.
I jeszcze punkcik drugi - zamienić ilość postów na staż na forum - brak sztucznego nabijania postów.
I jeszcze jedno - przywrócić temat o opaskach tam gdzie był, w giełdzie szybko temat zginie.
Napisano 10 luty 2012 - 22:14
...
Ps. dział odżywianie bardzo mi sie podoba - szacun dla pomysłodawcy.
A mi się on nie podoba.
Takich przepisów jest od groma choćby na sfd. Po co więc powielać/dublować coś co już w necie istnieje? Tym bardziej, że przepisy tu podane są banalnie oczywiste. Już z tytułu można wywnioskować co z czym zmieszać, aby mieć gotowy posiłek (np. 'Sałatka z tuńczykiem, makaronem i brokułami' lub 'Szybka pasta jajeczna'). Nie trzeba do tego wielkiej filozofii a tym bardziej rozpisywania się co z czym połączyć, żeby powstało jakieś jadło ...
To takie trochę tworzenie czegoś na siłę - coś napisać, żeby napisać.
#34 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 10 luty 2012 - 22:19
Napisano 10 luty 2012 - 22:29
Mam dość ciągłego marudzenia.
Post ten głównie kieruję do użytkowników, nie do modów, nie do siebie czy deschka ... do Was.
Tik tak... tik.. tak...
Napisano 10 luty 2012 - 22:34
Nadal nie widzę większego sensu, aby istniał na forum taki temat ...
Napisano 10 luty 2012 - 22:45
Im więcej informacji , tym mniej pytań i naszej roboty .
Jest to tak sformułowane, aby nie robić giełdy w giełdzie , wszelkie pytania kierujesz na PW i tam prowadzisz rozmowy .
Wystawiający ma obowiązek jedynie informować czy zamknać temat , jeśli wszystko sprzedał .
Ptk 9
Wystawiane rzeczy powinny być raczej używane , ewentualnie nowe , np. wygrane na loterii, zawodach, kupione pomyłkowo, jednostkowe .
Dotyczy to działu sprzedaży i linków na Alegro / Ebay
Nie będzie możliwości wystawiania wszystkiego, bo zlecą sie tu kolesie ze sklepów, a do tego jest miejsce inne.
Nielimitowany czas edycji ?? ja tego nie widze , bo pkt.11 zapewnia w razie czego bezpieczeństwo zakupu, wiemy co było od początku wystawiane.
Temat o opaskach jest taki sam jak każdy inny, Dead może go zrobi jako przyklejony.
Sztuczne nabijanie postów ?? no z tym sie walczy i będzie rygorystyczniej , posty nie wnoszące nic do tematu, albo o niskiej zawartości treści, będą usuwane.
Wszelkie zakupy wspólne zakładajcie w dziale Kupie na razie, może otworzy sie dział " Wspólne zakupy "oddzielnie, aby Wam nie ginęły .
Giełda zawsze Was irytowała, zawsze były krzyki i wrzaski że jest burdello, nierówne traktowanie , syf, gadanina itd, ponieważ właściciel forum sie wkurzył , to albo będzie porządek jak ustalił w regulaminie, albo ją zamknie , jak ostatnio powiedział.
Niestety moderatorzy muszą stosować regulamin , a użytkownik przestrzegać.
Ja proponuje zostawić regulamin tak jak jest , jak widać po porządkach większość użytkowników rozumie że tak jest i sie stosuje, a jak ktoś nie chce to nie musi, są portale aukcyjne płatne/bezpłatne - wolny wybór.
#39 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 10 luty 2012 - 23:02
Nabijanie postów - mnie uczono że zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć, ale to wasz wybór nie mój.
Napisano 10 luty 2012 - 23:34
Przeglądnij teraz giełde, są chyba 2 tematy , które też nie powinny być, ale niech są.
Jakie rozgranicznie ilośćiowe . o czym Ty mówisz, wystaw se co chcesz i ile chcesz zgodnie z pkt .
Rozbierasz rower nowy kupiony zmieniasz osprzet, napisz to daj fotke, daj do zrozumienia Moderatorowi że tak jest naprawde , osprzet z roweru zciągany to już używka, ale nowy w pudełkach , folii
Szukasz dziury w całym
okazyjne ceny wiecie gdzie szukać, w Polsce nie ma .
P.S.
postaw sie w sytuacji:
szef wymaga od Ciebie egzekwowania regulaminu, użytkownik sie buntuje , co robi moderator ?? ?? albo sie zwalnia , albo wymaga wiec co wybierasz ?
Ten regulamin jest dobry , nie mam co sie przyczepić, pisze posta, wklejam fotke, czekam na zapytanie i sprzedaje , czego więcej ?? no czego ??? dyskusji , pisania postów - są tematy ogólne , czat na stronie głównej .