Jump to content

Photo

Jaki rower do 3500zl?

• This topic is locked This topic is locked
1261 replies to this topic

#581 Gosc_bettafanatic_*

Gosc_bettafanatic_*
  • Gość

Posted 11 January 2009 - 19:24

a co sądzicie o samych rowerach Meridy ?

#582 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 12 January 2009 - 15:31

Że zacytuję artystę: "Będzie pan zadowooooolony" :mrgreen:

#583 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 13 January 2009 - 21:20

Im mniej bym wydał tym lepiej a zastanawiam się nad takimi rowerami:

http://www.allegro.p...nt_scr_4_0.html

http://www.allegro.p...na.html#gallery

http://www.rowerymer...=7&gr=58&id=393

Który z tych byście polecili, zależy mi raczej czy giant czy merida, powiem szczerze, że się na tym niewiele znam ale bardziej podoba mi sie merida. I jaką ramę przy moich 178cm wzrostu?

#584 pingpongista2

pingpongista2
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądPołudnie

Posted 13 January 2009 - 21:55

Merida z allegro lepsiejsza. Pelna sora, a reszta to mniej wiecej to samo. Kolorystyka tez wg mnie ladniejsza :-)

#585 Gosc_bettafanatic_*

Gosc_bettafanatic_*
  • Gość

Posted 14 January 2009 - 14:14

Rowniez moim zdaniem Merida z allegro, popytaj sie jeszcze jak masz znajomych ktorzy maja Meridy jak sie te rowerki spisuja.

#586 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 14 January 2009 - 16:59

Tylko, że jest droższa od Gianta. Co on ma lepszego od gianta moglibyście napisać? Oprócz wyglądu. :->
A ma ktoś takeigo Giant'a, jak on się spisuje?

#587 Oktar

Oktar
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiałogard

Posted 26 January 2009 - 16:51

Witam!
Od dłuższego czasu jeździłem sporo na MTB, ale nastał czas na szosę. Chcę kupić rower nowy, ale nie wiem jaki, bo nie znam nikogo kto jeździ na tym typie roweru. Podobają mi się Meridy (te z okolic 2000zł), ale sam już nie wiem. Chciałbym wydać za rower + pedały i buty maksymalnie 2500zł i chciałbym to kupić (przynajmniej rower) gdzieś na pomorzu. Jestem z małego miasta (Białogard) i tu nie sprzedają takich, więc Koszalin, Kołobrzeg i miasta okoliczne wchodzą w grę. Jeśli można to też proszę o adresy lub chociaż nazwy sklepów w pobliskich miejscowościach.

Pozdrawiam

#588 dawidek102

dawidek102
  • Użytkownik
  • 72 posts
  • SkądChoszczno

Posted 28 January 2009 - 14:27

Witam!
Od dłuższego czasu jeździłem sporo na MTB, ale nastał czas na szosę. Chcę kupić rower nowy, ale nie wiem jaki, bo nie znam nikogo kto jeździ na tym typie roweru. Podobają mi się Meridy (te z okolic 2000zł), ale sam już nie wiem. Chciałbym wydać za rower + pedały i buty maksymalnie 2500zł i chciałbym to kupić (przynajmniej rower) gdzieś na pomorzu. Jestem z małego miasta (Białogard) i tu nie sprzedają takich, więc Koszalin, Kołobrzeg i miasta okoliczne wchodzą w grę. Jeśli można to też proszę o adresy lub chociaż nazwy sklepów w pobliskich miejscowościach.

Pozdrawiam

Witam co do rowerów to poczytaj dokładniej temat masz tu kilka przykładów. Ja w cenie 2 tys. zł polecił bym Trek 1000 na pewno nie jest to szczyt techniki ale w tym rowerku pojawia sie Carbon, osobiście jeździłem na Treku 1000 chyba z 2004r. teraz jest tam zmienionych kilka drobiazgów i na pewno jeździ sie bardziej przyzwoicie. Co do adresów to moge Ci podać sklepy w Szczecinie a jesli szukasz w Koszalinie poszukaj w necie namiary na sklepy wybierz sobie jaki chcesz model rowerku i dzwon pytaj czy Ci cos takiego załatwia i w jakiej cenie

#589 Oktar

Oktar
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiałogard

Posted 28 January 2009 - 14:36

Dzięki za odpowiedź. Mój MTB się wczoraj rozwalił i jeszcze w tym tygodniu chciałbym kupić rower :)

Co do tego treka to czy chodzi o to: link

#590 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts
  • SkądNowogród Bobrzański

Posted 28 January 2009 - 14:43

Tak to jest Trek 1000, tyle tylko że wersja damska WSD. Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-01-28, 14:45 ]
http://www.roweroman...d=175&Itemid=37 tutaj masz męską.
Pozdrawiam

#591 Oktar

Oktar
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiałogard

Posted 28 January 2009 - 15:07

Ok, dzięki. Macie jeszcze jakieś propozycje do rowerów? Tak, żebym poszedł do sklepu z kilkoma modelami. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

#592 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 posts
  • SkądBełchatów

Posted 13 February 2009 - 07:18

Wczoraj przeglądając z nudów allegro natrafiłem na takiego oto rodzynka

http://allegro.pl/it...model_2008.html

Co prawda rower planowalem kupic dopiero w okolicach maja ale cena tego rowerka kolorystyka a przedewszzstkim napis na ramie zmusily mnie do przemyslen. Mam serdeczną prośbę powiedzcie mi czy warto się szarpać z kasą na ten rowerek? Osprzęt SORY w tym Momocie nie jest ważny bo i tak miałem zamiar cos takiego kupić a po roku zmienić na cos lepszego dlatego moje pytanie, czy ta rama to dobra baza pod rozbudowę? I czy warto biec do rodziców po małą pożyczkę?

#593 Oktar

Oktar
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiałogard

Posted 13 February 2009 - 07:50

Za tą cenę masz lepszy rower wyżej, który mi podawali. Trek 1000 jest wg mnie lepszy od tej meridy.

#594 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 13 February 2009 - 10:29

Za taką cene żadniego lepszego nowego roweru nie znajdziesz. Rama też jest niezła i z pewnością będzie dobrą bazą, żeby złożyć coś lepszego. Generalnie, jeśli chcesz tylko nowy rower to ten będzie dobrym wyborem.
Co do tego, czy tamten trek jest lepszy, to nie był bym aż taki pewnien.

#595 MG

MG
  • Użytkownik
  • 128 posts
  • Skąd20 km od granicy

Posted 13 February 2009 - 10:36

Za taką cene żadniego lepszego nowego roweru nie znajdziesz.

Nowe Bianchi na Xenonie 10sp z karbo widelcem i sztyca za 2200 to jednak lepszy rower ;-) Drugie identyko Bianchi tylko, ze na Sorze poszlo za 2020 zł, ale tam chyba byl przebieg 500 km z tego co pamietam (rower demo). Ta Merida sie nawet nie umywa do ramy i widelca Bianchi, nie ta liga.

#596 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 13 February 2009 - 10:55

MG na allegro poszły te rowerki? Szczersze to żadko tam zaglądam i nawet nie wiem co się dzieje. Ale faltycznie za taką cene bianchi to prawie jak za darmo...

#597 MG

MG
  • Użytkownik
  • 128 posts
  • Skąd20 km od granicy

Posted 13 February 2009 - 15:08

Tak, na allegro i to tydzien temu. Tego na Xenonie wylicytowal moj ojciec ;-) A tego drugiego obserwowalem z ciekawosci 8-)

#598 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 posts
  • SkądBełchatów

Posted 13 February 2009 - 18:52

Dzięki że zgaśiliście mój entuzjazm...poczekam w takim razie do maja i kupie na spokojnie nieszarpiąc się z kasą.

#599 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 13 February 2009 - 20:14

a nóż widelec złotówka się umocni ;)

u2250y2014v3.gif

#600 MG

MG
  • Użytkownik
  • 128 posts
  • Skąd20 km od granicy

Posted 13 February 2009 - 21:36

Dzięki że zgaśiliście mój entuzjazm...poczekam w takim razie do maja i kupie na spokojnie nieszarpiąc się z kasą.

W maju bedzie najdrozej, monitoruj teraz allegro i jak bedzie cos ciekawego to licytuj.