Witam.
Jako,iż dopiero zaczynam przygodę z kolarstwem szosowym chciałbym prosić o wybór odpowiedniego roweru za niewygórowaną cenę do ok 700 zł.
http://allegro.pl/it...jna_okazja.html
jak uwazacie, czy ten rower jest cos wart ?
Z góry dziękuje za wszelką okazaną mi pomoc.
Musisz dokonac wnikliwej wartościowej analizy, właśnie tym bardziej, że zaczynasz przygodę. Z reguly tak jest, że kolarstwo wciąga bez reszty. Kupno starego, przestarzalego rowerka nie jest dobrym pomysłem. Za chwile okaże się, że wpadłeś w sieć pasji i zaczniesz żalować zakupu bo własnie odczułeś ogromną potrzebę kupienia czegoś znacznie lepszego i nowszego. Stare nawet kultowe rowerki są dobre jeśli używają ich pasjonaci, którzy wcześniej na nich jeździli, a może nawet ścigali się tak jak ja. Kupowanie "nowego" starego rowerka, trącącego myszką nie jest dobrym pomysłem, chyba że jesteś kolekcjonerem. Staraj się kupić mozliwie najlepszy (najnowszy model) rower na jaki Cię stać, a wtedy dłużej będziesz zadowolony zanim kupisz kolejny nowszy model. Dzisiaj z rowerami jest tak jak z komputerami: strasznie szybko się starzeją. Nowe technologie gnają do przodu w ogromnym tempie. Jak oglądam video TdF z 1997 roku to widzę ogromną przepaść jaka dzieli sprzęt z tamtych lat od dzisiejszych modeli rowerków, chociaż upłynęło wydaję się od tego czasu niewiele lat.
Stas