To nie jest tak, że nie zauważyli. Z tego co pisali to nie jest to wada tylko po prostu taki efekt. Przypuszczam, że lakieru jest mało albo jest pół przeźroczysty i przechodzi przez niego losowo karbon. Jak dla mnie bez sensu ale w tym roku tak mają w tym malowaniu. Zagadaj do nich, może uda się podmienić.
Pierwsz Szosowka- Canyon Vs Rose Budzet 8 Tys
Posted 06 June 2016 - 13:43
widze na stronie Canyona ze to standard w czarnej ramie, rozmawialem przez telefon , mowile ze prawie kazde ma to jak nie tu to tam, szara jest malowana wiec nie widac ale to nie zaden blad ramy .
zastanawiam sie nad wymiana na szary, zdrugiej strony , ich wyjasnienie na stronie ma sens. z drugiej bije to po oczach troche
https://www.canyon.c...articles_id=288
Posted 06 June 2016 - 20:53
Nikt nie mowi, ze jest to techniczna wada.
Wyglada paskudnie.
Jak pisalem, mialem canyona w macie, gdzie bardzo ladnie bylo widac strukture i roznokierunkowe warstwy ukladanych warst karbonu. Az bylo milo popatrzec i rama z outletu.
To co mozna ostatnio zobaczy, to porazka!
Posted 07 June 2016 - 12:38
znalazlem ten sam problem
http://road.cc/conte...mate-cf-80-2014
widac normalka, wczoraj gadalem z mechanikiem w Spec Concept Store i potwierdzil, w wyzej wymienionym temacie jest tez Pinarello z taka ''wada'' jeden ma tu a inny tam
Posted 07 June 2016 - 13:04
Też to mam. Jestem estetą i uwierzcie mi. Mam to w d...
Czepianie się tego jest po prostu śmieszne. Niczym to nie razi.
Reklamowanie czegoś takiego zakrawa na kpinę. Miałem też ryskę 2 mm na obręczy, akurat na czarnym lakierze. Miałem reklamować???
Podsumowując. Skoro wiadomo, że ten typ tak ma, po co bić pianę?
Jak się komuś nie podoba to kupuje rower w połysku i po problemie.
100 postów na ten sam temat w kilku wątkach, a defektu nie ma. Tak jak pisał ktoś powyżej hand made.
Posted 08 June 2016 - 08:25
zapewne tylko wizualny ale dla mnie to jest nie do przyjęcia, akceptować mogą to chyba tylko Ci, którzy zakupili, nie zwrócili i teraz takie cudo mają.
Jesli opisuja ze praktycznie wszytkie czarne teraz to maja? zwrocic i dostac podobny?
chyba ze malowany, , z innych watkow widac ze i Trek i Pinarello tez sie zdazyly moze nie tak ilosciowo jak Canyon