Jump to content

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• This topic is locked This topic is locked
1583 replies to this topic

#1281 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 205 posts
  • SkądKnurów

Posted 07 August 2010 - 10:34

Czy rower Author A4400 to dobry wybór? Mogę go mieć za 3059zł.

Planowałem kupić Cube Peloton, ale znalazłem tylko w rozmiarze 56, a dla mnie byłby chyba lepszy 58 (Mam 186cm wzrostu, długość nogi 89cm). Ma ktoś może informacje, o modelu w tym rozmiarze w sklepie? (Dzwoniłem do kilku sklepów i u nich już wyprzedany). Albo o innym do 3tys. wartym uwagi w tym rozmiarze?

#1282 xevf

xevf
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądWarszawa - Rembertow

Posted 07 August 2010 - 14:19

Witam

Planuje zakupic rowerek szosowy do wydania bede mial okolo 4-5 tys i mowiac szczerze nie wiem na co sie zdecydowac na chwile obecna mam dwa typy poison na Alu ramie i w oko ostatnio wpadla mi merida na carbonie za 5 tys i mowiac szerze nie znam sie az tak dobrze zeby swiadomie wybrac czy lepszy dla mnie bedzie poison czy merida (ponizej linki do obu rowerkow), a moze jeszcze cos innego poradzicie cos zagubionemu ? :) Dodam jeszcze ze waze okolo 90 kg w tej chwili.

Pioson - Link

Merida - Link

Pozdrawiam

#1283 xevf

xevf
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądWarszawa - Rembertow

Posted 07 August 2010 - 15:57

Pojawil sie jeszcze jeden wariant ;) ale niestety nie moge juz edytowac poprzedniego postu ;/

Viper - Link

Wie ktos cos na temat tych rowerkow ? A moze nawett ktos posiada i moze podzielic sie wrazeniami ? nie ukrywam ze na ta chwile to jest chyba moj faworyt ;)

Pozdr

#1284 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 07 August 2010 - 16:05

xevf - osprzęt i rama wydają się całkiem dobre ale kółka to najtańsze jakie shimano ma w ofercie, możliwe, że po zakupie będziesz miał ochotę zmienić je na coś lepszego. Grupa shimano 105 kosztuje 1800, te koła z 400zł, reszta wychodzą Ci czesci typu mostki, sztyce, kiera, siodełko, opony, jak sobie to dodasz to zobaczysz ile płacisz za ramę i będziesz wiedział czy to dobry interes. Może okazać się że bardziej opłaci Ci się samemu coś złożyć, ale wątpię.

#1285 Pronciu

Pronciu
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądTrzcianka

Posted 08 August 2010 - 13:20

Witam wszystkich jestem nowym czlonkiem forum wiec a na temat kolartwa nie mam zbyt duzego pojeia wiec z gory przepraszam za dosc malo profesjonalne opisy itd. Trochę bawiłem sie w sport wytrzymalosciowy (biegi dlugodystansowe) w te wakacje spodobalo mi sie kolarstwo i chcialbym sie troszke w tym sprobowac. uzbieralem ok 3000 zl i chcialbym kupic za to jakas szosowke. Myslalem o nowym rowerze ale ostatnio kolega ktory kilka lat temu uprawial kolarstwo powiedzial ze chce sprzedac jego rower. I dlatego mam pytanie do Was czy na poczatek zabawy w kolarstwo nie lepiej zebym kupil od niego ten rower. Jest to rower Trek na sprzecie Shimano Sora rower byl bardzo malo uzywany ma ok 3-4 lata wiem ze kolega zaplacil za niego ok 3-4 tys zl jak go kupywal. wiem ze rower jest w kolorze zoltym ale niestety nie wiem co to za model. niestety nic wiecej o nim nie wiem tlyko to ze tylne kolo jest do centrowania. Moj kumpel chce za niego 1500zl. wiem ze to co napisalem o tym rowerze to troche malo informacji ale moze ktos starszy kojarzy modele Treka z tamtych lat i moze mi powie czy oplaca sie za niego tyle zaplacic. rower byl naprawde malo uzywany bo kolega niedlugo po zakupie tego roweru zakonczyl przygode z kolarstwem. z gory dzieki za pomoc.

#1286 Gosc_gitezez_*

Gosc_gitezez_*
  • Gość

Posted 08 August 2010 - 13:50

jeśli masz 3000 to kupiłbym jakąś używaną szosę za 2500zł czasem można już całkiem przyzwoity sprzęt za to mieć, a za resztę łaszki, buty, narzędzia. W tego treka nie pchałbym się w ogóle, 1500zł to naprawdę dużo jak na takie coś :-P .

#1287 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 08 August 2010 - 13:54

Za takie pieniądze na pewno się nie opłaca. Odpuść ten rower.
Mając 1500 zł poszukaj czegoś fajnego na allegro z używek, będzie na pewno lepiej niż 8s sora. Jeśli wolisz coś nowego/na gwarancji to za 3tyś już także coś sensownego można kupić.
Moim faworytem jest BCM
Myślę, że jeszcze kilka zł można utargować. Co prawda rower nie nowy, ale za to bardzo porządny...

#1288 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 08 August 2010 - 14:39

Thorian, nie uważasz, że 3500zł za używkę na 105 to dużo?

#1289 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 08 August 2010 - 15:06

Za BMC w dobrym stanie? Uważam, że nie.
Poza tym napisałem, że pewnie można jeszcze kilka zł stargować. Gdybym to ja miał kupować rower za 3000 i miał do wyboru nowego Authora/Kellysa czy cokolwiek innego na tigrze a BMC na 105/dobrych kołach brałbym bez wahania używkę.
Oczywiście pewnie można kupić za te pieniądze coś na karbonie i ultegrze, ale pytanie tylko w jakim stanie i jakiej marki... za to też się płaci.

#1290 Sebo78

Sebo78
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 08 August 2010 - 16:15

Witam !!!
Mam do wyboru do kupienia te oto rowery :

SCOTT 1

SCOTT 2 .

W tym tygodniu sfinalizuję zakup jednego z nich , proszę was o radę w zakupie. Rower dla nowicjusza na szosówce ale z planami na przyszłość. Pewnie byłby zrobiony upgrade do bardziej górzystych terenów :). Dziękuję za wszystkie porady.

#1291 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 August 2010 - 16:41

Pewnie, że Speedster S20. Lepszy osprzęt

#1292 spb

spb
  • Użytkownik
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 08 August 2010 - 17:35

Witam,
jestem na kupnie szosówki po wstępnej selekcji zostało cztery marki. Ja generalnie jeżdze 90% po szosach do tej pory na dostosowanym góralu teraz chce się przesiąść, czy warto od razu inwestować więcej ? Pytanie kupić za ok. 3,5 czy dołożyć 1tyś mam dylemat ;)
osprzęt w większości jest podobny a po za tym wymienić go łatwiej na lepszy natomiast ja chce kupić rower na porządnej ramie co z poniższych opcji uważacie za godne uwagi ewentualnie proszę o opinie który z producentów w tej klasie cenowej proponuje najlepsze ramy ? ;)

scott www.scott.pl/product.php?id_cat=241&id_prod=1335
canondale http://www.bikekatal...=rowery&pid=659 lub http://www.bikekatal...=rowery&pid=656 lub http://www.bikekatal...=rowery&pid=658
trek www.ssc.pl/trek2010/15.html lub www.ssc.pl/trek2010/21.html
bergamont www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1753/Bergamont.D...
lub www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1754/Bergamont.D...

a i jeszcze jedno pytanie wszystkie modele są oparte na osprzęcie shimano, generalnie scott najlepiej natomiast jak wygląda sprawa korb nieznam korb FSA gossamer czy omega oraz Truvativ Giga X-Pipe XR czy Truvativ Touro C2.1 ma ktoś doświadczenia ?

#1293 Pronciu

Pronciu
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądTrzcianka

Posted 09 August 2010 - 00:20

Oki dziekuje wszystkim za pomoc dochodze do wniosku ze moze lepiej kupic cos nowego za te pieniadze. nie znam sie na tych szosowkach i nie wiedizalbym jak ocenic czy dana uzywke sie oplaca czy nie wiec moze znajde jakis sklep i moze tam mi cos zaproponuja. znacie moze sklep Kolarz w Pile?? Jesli tak to jaka jest wasza opinia?? (jestem akurat z tych okolic i to chyba najblizszy sklep w ktorym moge kupic szosowke)

#1294 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŁódź / Łowicz

Posted 09 August 2010 - 17:37

spb - na pewno Cannondale'a i Scott'a tak od ręki nie kupisz. Czy kupisz Treka.. Też wątpię. W necie tylko wszystkie rowery są, w "realu" bywa różnie, żeby nie powiedzieć "nie bywa wcale" :lol:

Co do samych rowerów, to sprzęty z różnych półek. Wiadomo, że trek 2.1 jest 2x lepszy od 1.5... no i 2x droższy ;-)

Z Cannondale'm tak samo.

Zdecyduj się, ile ksay chcesz wydać na rower. 3 czy 6 tys. PLN ;-)

#1295 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2010 - 18:03

We wrocławskim SSC stoi trek 2.1 w rozmiarze 56cm.

#1296 Sebo78

Sebo78
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 09 August 2010 - 18:52

A w Krakowie jest ostatni Scott F20 ale niestety dla mnie w rozmiarze L. Będę zmuszony chyba czekać do lutego kiedy pokażą się roczniki 2011, chyba że zdecyduję się na Kellys 6.9 . Co myślicie o tym, czekać czy połasić się na wyprzedaże ?

#1297 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2010 - 19:02

Sebo78 -> za ile możesz mieć tego 6.9? Na aukcji stoi po 4999zł. Co ciekawe niedawno był 300zł taniej i sam o nim myślałem. We Wrocławiu są jeszcze Felty F5 za 5000zł.

#1298 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Posted 09 August 2010 - 20:28

http://allegro.pl/it...ra_polecam.html Opłaca się brać coś takiego za tą cenę czy czekać na zimę.

u5227y2014v4.gif

#1299 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 posts
  • SkądWarszawa / Wola

Posted 09 August 2010 - 20:40

http://allegro.pl/item1180738842_rower_szosowy_kolarka_shimano_ultegra_polecam.html Opłaca się brać coś takiego za tą cenę czy czekać na zimę.

Wzrok mnie myli czy może ten rower ma z tyłu kasetę 8'kę?

#1300 Sebo78

Sebo78
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 09 August 2010 - 21:02

Bagno --> jutro będę wiedział na 100 % także dam znać, a z tym Feltem to mnie dobiłeś, muszę się zastanowić :-P