Cześć
Wiem, wiem takich postów było już całe mnóstwo ;-) .
Chcę kupić pierwszą szosówkę, bo póki co po szosie jeżdżę rowerem crossowym z sztywnym widelcem i na cienkich oponach. Po samej szosie przejeżdżam w sezonie około 3-4 tys km. Poza tym oczywiście teren ale to na góralu. W zaprzyjaźnionym sklepie znalazłem coś takiego:
http://www.velo.pl/r...przedaz/?id=300 - AUTHORA A3300. Cena którą mogę przeznaczyć ma rower to około 3 tys. zł. Czytałem tematy na tym że forum i wiem, że chyba lepiej było by przeznaczyć więcej środków do relatywnie odniosło by się na zakup lepszego sprzętu. No ale...
I tutaj moje pytanie: czy zakup tego rowerka to dobry pomysł? szczególnie zastanawiam się nad kołami, jestem dość ciężki (92kg przy 192 cm), czy wytrzymają? Czy w ogóle, coś od razu modyfikować, czy zostawić tak jak jest. Inne rowery w tej cenie do 3 tys. to właściwie to samo, tak na moje oko. Poza ramami, no ale pewnie przy tej cenie i tak chyba są dość podobne.
PS. Nie bardzo chcę czekać i dozbierać na lepszy sprzęt, bo z wydatkami jest tak że lubią się pojawiać z zaskoczenia ;-) i znów może się to odwlec.