Skocz do zawartości

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1583 odpowiedzi w tym temacie

#1361 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 30 sierpień 2010 - 15:57

Jeśli rozmiar pasuje to bierz tego ze sklepu. Oszczędzisz sobie czasu na skręcanie i regulowanie roweru, który przyjdzie w kartonie. Do tego możesz powalczyć o jakiś darmowy serwis, przeglądy, regulacje itp. Ramy nie zmieniaj bo 2000 i 3000 to ten sam materiał. Oznaczenie dotyczy tego różnicy w osprzęcie. 105 to bardzo dobry osprzęt biorąc pod uwagę, że jesteś początkujący. Aksiumy też ludzie sobie chwalą. Czy KTM robi dobre szosy tego Ci nie powiem bo nigdy nie użytkowałem KTM. Ogólnie rowery MTB od austriaków są chwalone, więc jeśli w szosie stosują podobne materiały to warto. Bierz KTM w sklepie.
Pozdrawiam

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#1362 Yossarian

Yossarian
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpień 2010 - 16:49

Dzięki za opinię. Rzeczywiście 105 jest dla mnie więcej niż ok. Powód jest prosty. Szukam solidnego sprzętu, który da przyjemność z jazdy, ale nie szukam sprzętu do startowania w zawodach, z tego powodu zbyt wyżyłowany sprzęt byłby dla mnie wadą, nie zaletą, byłby lżejszy, ale mniej trwały w długoletnim użytkowaniu i bardziej kosztowny w utrzymaniu (droższe części napędu w wyższych grupach). A tak do jazdy dla zdrowia i frajdy powinien wystarczyć.

Jeszcze jakbym usłyszał jakąś opinię o rowerach KTM od użytkowników lub osób bardziej zorientowanych ode mnie, to byłbym już zdecydowany. Ostatnie czego się boję, że osprzęt dobry, ale reszta, sygnowana logiem KTM to może jakiś szajs?
Pozdrawiam!

#1363 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 30 sierpień 2010 - 17:08

Szajs to nie będzie na pewno.

#1364 Gosc_Zaborowski1_*

Gosc_Zaborowski1_*
  • Gość

Napisano 30 sierpień 2010 - 18:47

Witam .

pisze teraz juz w dobrym temacie bo wczesniej mi sie polecialo gdzie indziej. Szukam szosowki w granicach cenowych 7-8tys. Bedzie to moja druga szosa (obecnie Trek 1500 SLR). Bardzo prosilbym o pomoc w wyborze poniewaz nie siedze w tym tak dobrze tak jak wiele osob z tego forum. Z gory dzieki !

#1365 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 sierpień 2010 - 19:17

jak masz rower to poczekaj do zimy :).
zdr.

#1366 dynia100

dynia100
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpień 2010 - 20:16

Chłopcy i dziewczęta. Od jakiegoś czasu widzę Meride 905 na alledrogo. Trochę to daleko ode mnie, ale niedługo wybieram się do Niemcowni i jeśli byłoby to warte zachodu, to zajechałbym obejrzeć tą maszynę.

Co o tym sądzicie? Jeśli podany przebieg jest realny to warty jest tych pieniędzy ?

http://allegro.pl/me...1203836314.html

#1367 michalw877

michalw877
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 sierpień 2010 - 09:01

Myślę , że tak. Ultegra za taka cene. Koła do pupy ale ujdzie z bidy.
Mój się tak prezentuje , tylko koła będa zmienione na Ksyrium Elite jednak
Dołączona grafika

#1368 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 31 sierpień 2010 - 09:44

Symaptyczny rowerek :-) Przekręć tylko mostek na "minus".

#1369 Yossarian

Yossarian
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 sierpień 2010 - 13:53

Nikt już nic więcej o marce KTM nie napisze? Czy ramki w modelach Strada są sensowne?

#1370 dynia100

dynia100
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 sierpień 2010 - 15:37

Te koła to faktycznie taka padaka, bo czytałem jakiś test gazetowy i w sumie podsumowanie było takie, że w tej grupie cenowej to jeden z najlepszych wyborów. Ważę prawie 100 kg i się zastanawiam czy nie będzie tak, że od razu będę musiał kupić inne koła bo te nie wytrzymają.

#1371 Navi

Navi
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:31

Witam. Mam możliwośc kupna już w czwartek roweru BH Volan 6.7. Będę brał rozmiar XL dla wzrostu 185 cm. Nie znam się za bardzo na rowerach, dlatego mam pytanie: Ddlaczego ta rama jest taka opadająca? Osprzęt jest całkiem niezły, więc myślę, że za 2050 zł warto brac.

#1372 Gosc_Jonder_qind_*

Gosc_Jonder_qind_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2010 - 21:33

Witajcie. Mam okazje (a może to nie okazja) kupienia Kellysa 9.7 za ok 1500 zł mniej niż tu:
http://rowerowysklep...Path=21_501_505

Nie przeszkadza mi naklejka Kellys :) Ponoć z tymi ramami nie ma problemów, a jak koła? Za dużo informacji o nich nie znalazłem, a chciałbym wiedzieć czy wytrzymają parę dziur, bo osobiście nie jestem przekonany do kółek z małą ilością szprych. Dodam, że waże ok 75kg.

#1373 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2010 - 11:53

Żadne koła szosowe, chocby miały 36 szprych i pancerne obręcze nie wytrzymają ,,paru dziur''. Miałem kiedyś w rowerze kola shimanowskie - z przodu 16 szprych, z tyłu chyba dwadzieścia. Wjechałem na nich chyba w 3 lub 4 dziury. Koła były dalej całe, tyle że w tylnim kole gdzieś jedna szprycha zaczęła ocierac o inną. Ważyłem przy tym ok. 90 kg. Przy Twojej wadze i jezdzie amatorskiej na tych kółkach z pewnością długo pojezdzisz. Mam tylko taką uwagę, że moim zdaniem od paru lat jakośc wyrobów Ritcheya się pogarsza, nie jest to już synonim dobrej jakości. Nie wiem jak z tymi kołami, ale tak jest w przypadku innych komponentów. Generalnie fajny sprzęt, ale jest parę innych firm specjalizujących się w kołach - może niekoniecznie Ritchey.

#1374 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 18 wrzesień 2010 - 17:41

Do kumpla do serwisu facet przynosił te Protocol'y średnio raz na miesiąc. Po pół roku stwierdził, że wreszcie ma kasę na nowe a te może wyrzucić. Z tego to co wiem to koła rozcentrowywały się nagminnie (facet ważył ok 80 kg). Czy tak jest ze wszystkimi kołami Ritchey'a nie wiem.

#1375 Gosc_Jonder_qind_*

Gosc_Jonder_qind_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2010 - 23:10

Dzięki za informacje. Co sobie jakiś rower wynajde to ma albo korbe 50 albo jakieś koła kiepskie i to wymagałoby dodatkowych nakładów. Cóż będe jeździł narazie na tym co mam i szukał dalej.

#1376 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 19 wrzesień 2010 - 00:04

Dzięki za informacje. Co sobie jakiś rower wynajde to ma albo korbe 50 albo jakieś koła kiepskie i to wymagałoby dodatkowych nakładów. Cóż będe jeździł narazie na tym co mam i szukał dalej.

Zobacz może coś takiego:
http://www.sklep.bik...roducts_id=3627

Koła, co prawda też nie są tu rewelacyjne, ale cena za cały rower jest atrakcyjna. W ostateczności te koła shimanowskie można sprzedac, kupic lepsze i masz bardzo dobry sprzęt w cenie niższej od tego Kellysa. Ja na Twoim miejscu kupiłbym jednak coś uznanego: Scotta, Specializeda lub Treka.
Niekoniecznie na karbonowej ramie.
Inna możliwośc to szukanie tanich marek ( co nie znaczy, że złych ), bo kupionych na Zachodzie jako stoki: oprócz tego Bullsa np. Fuji w pro bike, może gdzieś uchował się jakiś Radon, kiedyś też Focus miał fajne ceny. Poszukaj w necie. Dobre koła robi np. Mavic.

#1377 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 19 wrzesień 2010 - 08:43

http://allegro.pl/ca...1234969776.html Rama piękna, idealna pod dalszą modernizację.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#1378 Gosc_Jonder_qind_*

Gosc_Jonder_qind_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2010 - 13:39

Dostałem fajną ofertę kupna mojego obecnego roweru i chyba muszę przyśpieszyć poszukiwania następcy.

http://allegro.pl/carbonowa-principia-evolution-i1234969776.html Rama piękna, idealna pod dalszą modernizację.

Rower piękny, strasznie mnie kusi. Nawet bym nowe pedały dokupił bo z moich już zszedł prawie cały lakier :) Narazie czekam na kontakt ze sprzedawcą.

Wizualnie podoba mi się Bianchi pokazane pare stron wcześniej:
http://www.bianchist...arbon-Tech.html

+Wygląda chyba ładniejsza niż cała w Celeste, od małego chciałem mieć Bianchi :)
+wszyscy mówią że bianchi to genialne ramy
+ nawet z wysyłką prawie 1k taniej
- "tylko" 105
- korba 50
- koła

Ogólnie łatwo w niemczech dorwać fajne rowery ze sklepu w okolicach 1k euro, ale wszystko korby "kompaktowe". Czy ktoś może przesiadł się z 53 na 50 i czy miał problem z przyzwyczajeniem? Jechałem kiedyś na przełajówce 50 i jakoś było inaczej :)
I czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma ta rama bianchi do tej z Principi? Zakładam, że Principia lepsza. I czy warto dołożyć tej 1k?

#1379 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 20 wrzesień 2010 - 15:30

Ja bym brał Principie. Osprzęt klasę wyższy. Zawsze to w Polsce, więc można jechać i przymierzyć. Chociaż Ty jesteś z Tych, a rower w Koszalinie, trochę km jest. :-)
Mało jest takich rowerów w Polsce, a ja lubię postawić na indywidualizm i oryginalność. :-) Dlatego jeżdżę na BeOne. W Polsce może kilka sztuk.

Pozdrawiam

#1380 xanavi

xanavi
  • Użytkownik
  • 136 postów
  • SkądStarachowice

Napisano 21 wrzesień 2010 - 08:08

Czy ktoś może był w stanie rozpoznać po zdjęciach co to dokładnie za koła na tej Principii siedzą?? Race Lite nie wiele mi mówi, kojarzy mi sie z bontrager alt to na pewno nie te koła. jeżeli kółka jakieś przyzwoite to oferta dobra z tą ceną.