Skocz do zawartości

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1583 odpowiedzi w tym temacie

#1421 benton77

benton77
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądRacibórz Śląsk

Napisano 19 październik 2010 - 09:13

Dzięki za odpowiedz!

#1422 Gosc_gitezez_*

Gosc_gitezez_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2010 - 15:37

dooogie, jeśli chcesz kupić rower za max 6000zł to na pewno nie będzie to BMC na sram red. Musiałbyś dołożyć z 10tys :lol:

#1423 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 26 październik 2010 - 19:48

Prośba o pomoc: plany związane z prezentem w postaci ramy Felt-a poszły się j...ć niestety, w związku z tym rozglądam się za za jakąś szosą.
Na razie szukam i nic (i szukam dalej , żeby nie było), ale jak ktoś znajdzie przypadkiem jakąś fajną ofertę będę wdzięczny:
- sklep online lub stacjonarny, oferujący sprzedaż ratalną (niestety nie mogę wydać takiej gotówki naraz )
- cena max 6000 zł (od bidy 7000 zł)
- rama carbon na wzrost 186 cm czyli myślę, że rozmiar 58 będzie git
- grupa Shimano 6700 (chowane linki od klamek)
- koła nie muszą być super (mogę wydać na koła za rok ) jednak aby były przyzwoite do startów

Pytanko czy się zmieszczę w limicie z takim sprzętem ???

Z góry dzięki za ewentualne propozycje.

#1424 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 26 październik 2010 - 20:21

wicklowman, ciężko będzie(nawet bardzo ciężko) znaleźć dobry carbon na SH6700 do 6 tysięcy, jeszcze z jakimiś fajnymi kołami. U Formickiego jest Viper Verbier na Ultegrze SL, ale Aksiumach na zamówienie za 6 tys. Focus Cayo na SH6700 powyżej 7 tysięcy. Trek Madone 4.5 za 7300. U Chrzanowskiego Wilier Mortirolo, ale na miksie 105-ultegra(6600) i koła Fulcrum R5.

Warto pogrzebać po większej ilości sklepów na necie, jeśli rozglądasz się za nówką - a nuż się trafi gdzieś jakaś okazja. łatwiej by było znaleźć coś na ramie alu-carbon albo samym alu - może jakieś colnago albo canyon(z którego jestem mega zadowolony;)) i wtedy od razu na lepszych kołach przy ultegrze.

Są wprawdzie jeszcze kallysy, ale słyszałem, że im wyższy model, tym częściej lubi pękać przy główce ramy.

#1425 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 26 październik 2010 - 20:33

Domyślałem się, że łatwo nie będzie. Teraz mam dylemat, rama carbon-alu czy może grupa osprzętu niższa...

Na cyklotour znalazłem coś takiego: http://www.cyklotur....3010484&WSZDZ=T

edit: stronę Chrzanowskiego oglądałem, natomiast U Formickiego nie mogę znaleźć nic oprócz Trek-a.

#1426 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 26 październik 2010 - 20:37

A może by tak coś poskładać? Z tym, że na ramę musiał byś wydać kasę od razu tak z 1,5 tyś a osprzęt i kółka np na raty. Pozostałe części to już drobne wydatki w zasadzie, czyli prawie jak na raty. Przez zimę byś skompletował.
Rama jakąś z HongFu 1500zł, osprzęt 6700 albo Rival na raty ok 2000zł, kółka np Racing5 600zł. Zostaje jakieś 1900 zł na resztę ew kupić lepsze kółka lub osprzęt.

#1427 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 październik 2010 - 20:40

Wicklowman, jak chcesz wybrać pomiędzy ramą carbon a osprzęt niżej, to schodź z osprzętu! Później go wymienisz, a ramę sobie zostawisz na carbonie!! ;) Pozdrawiam!

#1428 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 26 październik 2010 - 20:42

Ta F40ka całkiem fajna - koła aksiumy(te już lepsze od starych masełek), jeszcze jak nie ważysz za wiele, to powinny wystarczyć.
Możesz też zaczekać do stycznia, kiedy rowery będą z tego roku będą w dużych przecenach. Wybierając carbon w tej cenie i dobry osprzęt tracisz na kołach, i odwrotnie, a przy alu-carbon zyskujesz na osprzęcie i kołach. Wybierz co dla Ciebie ważniejsze. Ja znowuż jestem zwolennikiem lekko używanych(czasem trafiają się nieużywane, bo co to jest 50 czy 200km dla roweru;)) rowerów z allegro, na których można ładnie zbić cenę, lecz zazwyczaj trzeba sporo cierpliwości, żeby trafić w swój rozmiar - czasami trafi się z drugiej strony Polski.
Alu-carbon są podobno czułymi połączeniami, ale kumple jeżdżą na takich i żaden nie miał z nimi probwemów.

Najlepszym wyborem będzie pomysł thoriana. O tym nie pomyślałem, tylko wziąłem się za grzebanie po necie za nowymi rowerami. Ramę z HF - nie narzekają na nie tutaj i resztę dobrać wg zasobów lub upodobania. Ksyriumy equipe(1500zł) np. i właśnie ultegrę za 2tys. - reszta zostaje na siodełko, kierę, owijkę, opony...

#1429 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 26 październik 2010 - 20:49

thorian Ultegry 6700 za około 2000 zł to jeszcze nie spotkałem :-P Najtaniej do tej pory to 2300 zł.
Z kasą to u mnie jest tak: w lutym, jak będzie dobry sezon będzie gotówka, problem w tym, że niestety więcej niż 300-500 zł wydać jednorazowo nie mogę i nie przeskoczę tego za Chiny Ludowe :-P . To bardzo długa historia i nie będę tłumaczył publicznie - bardzo skomplikowana sprawa niestety.

Dobra opcja według mnie to Bikestacja. Z dostępnością żadnych kłopotów (rozmawiałem wstępnie ze sprzedawcą). Można od ręki kupić dosłownie wszystko prawie, za wyjątkiem ramy. Chociaż uważam, że coś mogli by sprowadzić fajnego (nie pytałem jeszcze).

#1430 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 26 październik 2010 - 21:50

wicklowman, Jak będzie Sujka na ustawce to zapytam czy coś ma z tego co szukasz. Handluje Feltem wiec moze się coś skombinuje sam zresztą u niego kupowałem

u2250y2014v3.gif

#1431 jabarney

jabarney
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKorczyna

Napisano 26 październik 2010 - 22:01

Witam! Jakiś czas temu na allegro Antkowiak wystawiał rower na Chińskiej ramie z kołami FFWD i starą ultegrą za 6,5 tysia. Kierownica i mostek były chyba WCS-a, a siodełko i sztyca serii PRO. Także rower wart swojej ceny, kołe na poziomie Cosmików MAVIKA. Teraz ma do sprzedania używanego MOSERA na sram force, jego nick to Antekzwa.

#1432 Gosc_Bestia szos_*

Gosc_Bestia szos_*
  • Gość

Napisano 07 listopad 2010 - 09:28

Witam!! Co myślicie o tym rowerku

#1433 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Napisano 07 listopad 2010 - 12:46

A co można myśleć o nowym karbonowym Cube na nowej Ultegrze. Jak ktoś ma kasę to kupuje i ma się czym cieszyć przez parę ładnych lat.

u5227y2014v4.gif

#1434 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 14 listopad 2010 - 19:21

Przełajówka za 3,5 tyś zł - Focus Mares, coś składanego, czy może coś innego?

#1435 triohl

triohl
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopad 2010 - 21:24

Po długim zastanowieniu zdecydowałem się wydać ok 4500 pln na rower.
Jako warunki wstępne postawiłem sobie, że wybieram osprzęt shimano co najmniej 105 oraz, że rower musi być nowy.
Przeglądałem aukcje na alledrogo, ale tam oferta nie była b. ciekawa.
Na forum znalazło się kilka ciekawych propozycjim które nakłoniły mnie do objechania mojego miasta pos sklepach z szosówkami.
Zaproponowano mi :

CAAD9 na 105 za 4300 pln
Treka 2.3 2009 za 4100 pln

po zastanowieniu byłem zdecydowany na caad'a, ale szukałem dalej.
Wtedy znalazłem linka na forum do sklepu Bianchi w niemczech i roweru:
Bianchi Carbon Tech 105 za 1000 EUR. Kusił mnie ten rower przez pewien czas, ale na głównej stronie Bianchi nie mogłem go znaleźć w katalogu.

I ostatecznie mój wybór padł na:
Bianchi C2C Cento Strade Carbon 105
Właśnie wymieniłem PLN na EUR i jutro składam zamówienie.
Koszt z dostawą to 1170 EUR co przy wymianie po 3,92 i drobnym opłatom za przelewy będzie 4600 PLN.

Teraz już nie szukam dalej, bo całkowicie zdecydowałem się na ten rower i tylko niecerpliwie czekam. Nastawiłem się, że w najgorszym razie zdobędę go przed świętami.

Jak tylko rower dojdzie, to zamieszczę zdjęcia i wrażenia z użytkowania.

Pozdrawiam Brać Szosową

PS. mój aktualny rower to stalówka na Shimano Dura-Ace AX, więc mam nadzieję, że nowy rower będzie nie z tego świata. :)

#1436 Gosc_Bestia szos_*

Gosc_Bestia szos_*
  • Gość

Napisano 19 listopad 2010 - 09:52

Cześć
Rowery z bianchistore.de to są używki czy nowe?

#1437 K2110

K2110
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 listopad 2010 - 16:53

Nie no, na pewno są nowe :)

Ja sam również jestem prawie zdecydowany na zakup w bianchistore.de, jednak skłaniam się ku modelowi Carbon Tech na 105. Ale również martwię się o to, że znalazłem tylko jedną informację na temat tej ramy, w dodatku na oficjalnej stronie, więc ciężko powiedzieć jakie są opinie na jej temat

http://80.91.49.253/...e 02/Intro.aspx

Spotkał się ktoś może z tą ramą wcześniej? Nie mogę jej znaleźć w żadnych innych katalogach Bianchi, czy możliwe, że to był jakiś "chwilowy" produkt?

Jeśli chodzi o C2C Cento Strade to w moim przypadku obawiam się troszeczkę rozmiaru (na moje 175 cm rozmiar ramy 55 wydaje mi się za duży, niby tylko 1cm więcej niż przy wcześniejszym modelu, ale tamte 54 to chyba i tak już górna granica), poza tym geometria ramy wydaje się strasznie dziwna.

Napisałem maila do tego sklepu z zapytaniem o model Carbon Tech i przy okazji z pytaniem jak wygląda sprawa gwarancji. Czekam na odpowiedź.

#1438 szymczyk

szymczyk
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądCzaniec

Napisano 11 grudzień 2010 - 00:13

Co sądzicie o tym rowerze,głównie interesuje mnie rama DE ROSA z którą spotykam się pierwszy raz.
http://allegro.pl/de...1354436155.html

#1439 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 11 grudzień 2010 - 00:33

szymczyk, firma uznana..

Gość sobie chyba jaja robi z tymi pedałami...

#1440 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 grudzień 2010 - 02:52

Wg mnie pęknięty i naprawiany przy "splocie kierownicy". Zapytałem wprost kupującego o uszkodzenia i to miejsce. Nie odpowiedział na pytanie, więc odpowiedź jest dla mnie jasna. Poza tym ołupane z prawej strony siodło. Prześwietlone zdjęcie tylnej przerzutki. Wymienione na czas zdjęć pedały. Dwa różne koła. Sprzedaje z innymi jak na zdjęciu. Dla mnie to się składa w jedną całość. Oczywiście kolor lakieru przy główce nie pasujący do reszty ramy. Niby można licytować dla osprzętu. ale ie wiadomo czy coś nie jest przekoszone i naprostowywane na kolanie. Nie oskarżam, ale dla mnie za dużo pytań i zero odpowiedzi.
pozdrawiam