Nie do najnowszych.
Elite Czy Camelbak Od 710 Do 750Ml
Napisano 14 czerwiec 2016 - 18:37
Tym bardziej, ze piszesz pod postem, gdzie wyraznie jest mowa o nowym modelu!
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:45
Napisano 15 czerwiec 2016 - 09:34
Z jakich to plastikow trzeba pic, zeby smakowe izotoniki czy karbsy przechodzily jego smakiem?
@ Dari porownujesz do nowych Podium?
uwazasz, ze izotonik/inny smakowy napoj nie przechodzi smrodem plastiku? przechodzi tak samo jak zwykla woda, z tym ze tego po prostu nie czujesz, bo zapach/smak jest zamaskowany mocniejszym, np. cytrynowym
Napisano 02 wrzesień 2016 - 07:56
A co sądzicie o bidonach Tacx?
Aby mieć bidon Tacx-a równie funkcjonalny (membranowy ustnik) co Camelbak Podium, musiałbyś kupić model Shanti, więc za 40,- zł lub więcej. Nie wiem jak one się sprawują. może są i niezłe, ale Podium lub inne Camelbaki to sprawdzone bidony, więc to byłby zakup bez pudła.
Ale czemu nie miałbyś przetestować Tacx Shanti ? - chętnie posłuchamy opinii.
Shanti nie miałem ale inne Tacx miałem w dużych ilościach. Wszystkie ciekły na potęge. Z jednym wyjątkiem. Nie pamiętam modelu (zwykły tani z logiem Kross) ale miał on ustnik, który można było zakręcić. Normalnie do picia otwierało się go góra - dół ale jak chciałeś sie zabezpieczyć przed wyciekami to po zamknięciu można go było dodatkowo przekręcić. Rozwiązanie sprytne ale niepraktyczne ponieważ odkręcenie dziubka w czasie jazdy jest bardzo trudne. Trzeba by się zatrzymać i w jednej ręce trzymać bidon, a drugą odkręcić dziubek. Jak umiesz to zrobic w czasie jazdy to jesteś gość !!! Albo raczej akrobata ;-)
Właśnie szukam kolejnego bidonu, który nie cieknie i chyba spróbuję tego Shanti. Mają akurat w bajkstacji za 29 zeta
Napisano 22 kwiecień 2017 - 12:29
Żaden inny bidon nie łapie tego tak szybko i w takiej ilości;)
Poza tym wcale nie trzeba zamykać ombry bo otwarta też trzyma.
Mam zamiar przetestować jeszcze speca purist bo podobno też jest dobry.