Magik - Przełaj Na Ramie P. Rychtarskiego (Columbus Sl, Campagnolo Athena)
Napisano 14 czerwiec 2016 - 23:29
- EverRestOnTheBike, er_te i qzn lubią to
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 14 czerwiec 2016 - 23:46
Hmm...nieco zbyt barokowo jak na mój gust. Wolę chrom. Ale rama, jako rama, ładna, kiedy odejmę sobie w myślach tą miedź.
Chrom jest wszędzie, na puszkach (samochodach), motocyklach i w kiblu.......a mieć miedź (miało być barokowo -takie faberge - na przekór i do błota).
tu masz chrom i chyba mosiądz?
PS
Magik też ma chrom - pod miedzią na aluminiowych elementach - osprzęt.
Napisano 15 czerwiec 2016 - 07:42
Świetny pomysł i realizacja. Na mój gust za dużo tej miedzi, np. na napędzie bym nie dawał. Na zębatkach to się częściowo wytrze i nie będzie wyglądać za dobrze.
Ciekawy jestem jak to się będzie z czasem zachowywać. Wiesz może? W Gdańsku postawili nam takiego kolosa z miedzianą elewacją i wygląda to po krótkim czasie tragicznie:
Napisano 15 czerwiec 2016 - 08:28
Zapodaj na http://www.cycleexif.com/- tam chyba nie było jeszcze żadnego roweru z .pl :-)
Ritchey Road Logic | Cervélo P3 | PlanetX Full Monty SL | GT Zaskar | On-One Pompino V4
Napisano 15 czerwiec 2016 - 09:39
Ciekawy jestem jak to się będzie z czasem zachowywać. Wiesz może? W Gdańsku postawili nam takiego kolosa z miedzianą elewacją i wygląda to po krótkim czasie tragicznie:
Budynek, który przedstawiłeś na zdjęciu nie jest pokryty miedzią. To stal kortenowska o specjalnym składzie chemicznym, na której po wystawieniu na działanie powierzchnia i deszczu samoczynnie pojawi się powłoka ochronna przypominająca rdzę. Miedź patynuje "zielenieje" ale można temu zapobiec pokrywając powierzchnię np. lakierem bezbarwny.
- EverRestOnTheBike lubi to
Napisano 15 czerwiec 2016 - 09:49
Budynek, który przedstawiłeś na zdjęciu nie jest pokryty miedzią. To stal kortenowska o specjalnym składzie chemicznym, na której po wystawieniu na działanie powierzchnia i deszczu samoczynnie pojawi się powłoka ochronna przypominająca rdzę. Miedź patynuje "zielenieje" ale można temu zapobiec pokrywając powierzchnię np. lakierem bezbarwny.
i tak zrobiłem. miedź jest pokryta lakierem bezbarwnym. Fajnie wyglda rower całkowicie w miedzi nie lakierowany
- Xelius lubi to
#28 Gosc_Bullet_*
Napisano 15 czerwiec 2016 - 11:08
Po co amortyzatory! Z jednej strony zdejmuje się wagę -aluminium i dokłada 2x tyle- amortyzatory. Na prawdę na większość terenu nie potrzeba amortyzatora - gdy rama jest na Columbusach. Chyba że jest się kozicą i skacze po skałach albo uprawia zjazd! Stal wspaniale sprężynuje/amortyzuje.Nie wiem jak zachowuje się carbon w stosunku do stali. Jak amortyzuje, ale obawiam się o trwałość carbonu w terenie. Widziałem parę twarzy po złamanym carbonowym widelcu w szosówce. Stal się wygnie i można naprawić (Rychtarski) a plastik/węgiel pęka od razu i nieszczęście gotowe, a naprawa nieopłacalna.
Amortyzatory ( konkretnie przedni ) są głównie po to, by koło nie straciło kontaktu z powierzchnią, tego żaden, choćby najbardziej komfortowy widelec sztywny nie zapewni.
Niema rzeczy idealnych, więc nie ma co przekraczać granic fascynacji stalą - może korodować. Za całkowitą cenę naprawy stali kupuję nową, lżejszą ramę alu i jeżdżę dalej na nówce.
O estetyce nie wspominam, bo to rzecz względna, dla mnie kicz.
- Xelius lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Rychtarski, przełaj, columbus, miedź, Magik, Campagnolo Athena
Sponsorzy serwisu →
Rosebikes.pl →
Rose BackroadNapisany przez paulsen , 17 gru 2018 rower, szosa, przełaj, gravel i 5 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Koła - obręcze - piasty - szprychy - nyple →
Koła Szosowe Do PrzełajaNapisany przez mazinello , 01 paź 2017 koła, cx, przełaj |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
[Przednia Przerzutka] Górny Ciąg Do 50/34TNapisany przez mario_awario , 24 lip 2016 fd-cx70, górny ciąg, przełaj |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Ramy →
Poszukiwania RamyNapisany przez Robob , 26 cze 2016 rama, przełaj, tarczowe |
|
||
Trening, zdrowie i wszystko co z tym związane →
Trening i zdrowie →
Plan Treningowy Dla MłodzikaNapisany przez jobitko , 29 kwi 2016 Mtb, przełaj, xc, szosa, plan i 4 więcej |
|