Mój rowerek:
Więcej zdjęć na:
https://pl.pinterest...ój-rower-magik/
Napisano 13 czerwiec 2016 - 23:05
Napisano 13 czerwiec 2016 - 23:23
Piękny, przydało by się więcej szczegółów.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 14 czerwiec 2016 - 06:06
W końcu projekt doczekał się finału
Napisano 14 czerwiec 2016 - 09:26
Napisano 14 czerwiec 2016 - 11:17
Piękny, przydało by się więcej szczegółów.
Szczegóły:
Napisano 14 czerwiec 2016 - 11:42
Piękny, ale te opony jak dla mnie za szerokie nie pasują do całości. Ale naprawdę gratuluje efektu, robi wrażenie!
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:06
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:19
To jest jeden z najpiękniejszych rowerów jakie w życiu widziałem. I dlatego pozwolę sobie napisać uwagi (choć nigdy tego nie robię), bo uważam, że ten rower na to zasługuje.
1. Owijka niedbale założona
2. wywal błotniki
3. wywal noski
4. kierownica ustawiona zbytnio do góry.
Piękny sprzęt! Nawijaj kilometry bezpiecznie!
pozdr
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:32
1.owijki nie zakładałem - nie umiem
2. błotniki są fajne - "drzewniane" ale wkurzają - chyba je zdejmę (do użytku na jakieś parady?
3.noski wywalić? mam buty pod noski, a nie lubię jeździć nie przypięty
4. wolę kierę trochę do góry - kręgosłup rozwaliłem na góralu
PS - za "Chiny" nie mogłem dostać zielonego (takiego) zielonego pancerza przerzutki 4mm.
Mam 3 komplety i pancerze przerzutki są 5mm i nie wchodzą.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:36
Noski są super!
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:50
Rower bez wątpienia niepowtarzalny, zasługuje na odpowiedni strój do jazdy. Jedynie przyczepiłbym się do fizika pod dzwonkiem
Napisano 14 czerwiec 2016 - 16:43
Straszna ta koszulka. Tutaj to tylko wełna pasuje.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 18:59
Co ty nie powiesz? Już oklepana Rapha tutaj dużo bardziej pasuje, niż to świecące się poliestrowe coś z dziwnymi logosami.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 19:30
Piękna maszynka.
Jak to miedziowałeś, te wszystkie fikuśne blaszki na ramie, niesamowite.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:10
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:25
Pierwszy rzut oka - super! Drugi, trzeci, czwarty, oj, cos mi zaczyna przeszkadzać... - coraz bardziej razi mnie ta cygańsko-odpustowa estetyka, za dużo "pozłotki", zawijasów i burbońskich lilii... Przekroczona granica dobrego smaku.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 22:06
Piękna maszynka.
Jak to miedziowałeś, te wszystkie fikuśne blaszki na ramie, niesamowite.
Rama miedziowana w całości (stal- P. Rychtarski- jakaś firma ze Szczecina) i polakierowana. Części aluminiowe - rozebrane na czynniki pierwsze- co się dało - i do Wrocławia (tylko tam w miarę rozsądny termin i mnie nie spławiono - firma FERYL), potem lakier bezbarwny - Rychtarski.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 23:26
Pierwszy rzut oka - super! Drugi, trzeci, czwarty, oj, cos mi zaczyna przeszkadzać... - coraz bardziej razi mnie ta cygańsko-odpustowa estetyka, za dużo "pozłotki", zawijasów i burbońskich lilii... Przekroczona granica dobrego smaku.
Jak zobaczyłem ramę na zdjęciach kopara opadła. Jak rama dotarła do mnie - szok! - oczopląs - o wiele lepiej niż na zdjęciach. Foty nie oddają efektu. To samo jest z rowerem w całości.
Takie spełnienie marzeń z dzieciństwa (zawsze marzyłem o żółtym metaliku - Jaguarze - dużo starszego sąsiada .
Rower miał być "cukierkowy" z założenia. Jeden jedyny, mój! Na przekór właśnie - dlaczego przełajówka - rower konstruowany do błota, śniegu i piachu ma być szary, nudny, brzydki - taki sam jak wszystkie -sztampowy?
W realu wygląda lepiej (nie jest to tylko moje wrażenie, ale przyjmuję krytykę)- albo nie umiem robić fotek.
Mam 3 rowery - dwa stoją w przedsionku a Magik w salonie przed sprzętem audio
Naczelna Władza Domowa pozwoliła )))))) Tak jak nienawidzi tego sportu , tak "Magik" parkuje w "honorowym" miejscu ))) (fotka w załączeniu).
Raz przewoziłem go pociągiem do Konina - pasażerowie robili sobie z nim zdjęcia - całą drogę nie mogłem się opędzić od gapiów
A miny kierowców i przechodniów . Nie mogę się zatrzymywać, bo od razu mam forum
Z Konina wracałem wzdłuż Warty do Poznania (ok 140km w tym ok 90k teren) - piach , łąki, błoto i korzenie
Rower zdał egzamin wyśmienicie!. Dotychczas trasę pokonywałem full-em (Cube Race). Poza jednym momentem - jazda wzdłuż skarpy (duży skos) w piachu i po korzeniach - walnąłem fikoła (nie wiem jak to się stało- albo pedałem zahaczyłem o skarpę/korzeń albo ... coś mnie szarpnęło, stanąłem w miejscu i fikoł - cisnąłem mocno) i złamałem korpus lewej manetki ;| , powyginałem druty przedniego błotnika, ale w tym miejscu nawet Cubem na laczkach 2,25 nie zawsze udaje mi się przejechać.
Jazda "Magikiem" w terenie - niesamowita zabawa. O WIELE WIĘKSZA niż full. Po 3 tygodniach jazdy - przesiadka na Cuba - i tragedia. Poczułem się dziadkiem na kanapie. Jakbym człapał z nogi na nogę w mule (w teren - błotniki trzeba zdjąć - wk...wiają).
Tego co dał aluminium na ramę za .... bym powiesił. NIGDY WIĘCEJ nie kupię/złożę roweru na aluminiowej ramie. Po co amortyzatory! Z jednej strony zdejmuje się wagę -aluminium i dokłada 2x tyle- amortyzatory. Na prawdę na większość terenu nie potrzeba amortyzatora - gdy rama jest na Columbusach. Chyba że jest się kozicą i skacze po skałach albo uprawia zjazd! Stal wspaniale sprężynuje/amortyzuje.
Nie wiem jak zachowuje się carbon w stosunku do stali. Jak amortyzuje, ale obawiam się o trwałość carbonu w terenie. Widziałem parę twarzy po złamanym carbonowym widelcu w szosówce. Stal się wygnie i można naprawić (Rychtarski) a plastik/węgiel pęka od razu i nieszczęście gotowe, a naprawa nieopłacalna.
Fotki z terenu (nad Wartą)
Sponsorzy serwisu →
Rosebikes.pl →
Rose BackroadNapisany przez paulsen , 17 gru 2018 rower, szosa, przełaj, gravel i 5 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Koła - obręcze - piasty - szprychy - nyple →
Koła Szosowe Do PrzełajaNapisany przez mazinello , 01 paź 2017 koła, cx, przełaj |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
[Przednia Przerzutka] Górny Ciąg Do 50/34TNapisany przez mario_awario , 24 lip 2016 fd-cx70, górny ciąg, przełaj |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Ramy →
Poszukiwania RamyNapisany przez Robob , 26 cze 2016 rama, przełaj, tarczowe |
|
||
Trening, zdrowie i wszystko co z tym związane →
Trening i zdrowie →
Plan Treningowy Dla MłodzikaNapisany przez jobitko , 29 kwi 2016 Mtb, przełaj, xc, szosa, plan i 4 więcej |
|