Witajcie drodzy forumowicze.
Na wstępie jako, że jestem nowy na tym forum wypada się przywitać i przedstawić.
A więc witam, jestem Robert.
W związku, że z kolarstwem szosowym nie mam za wiele wspólnego. Postanowiłem zwrócić się z prośbą o pomoc do osób, które mają większa wiedzę niż ja.
Dorzeczy. Od niedawna mój teść przekazał mi swoją szosówkę z racji zakupu przez niego nowego sprzętu. Nigdy nie miałem styczności z tego typu sprzętem. Jestem kolarzem górskim i tego typu rowery mam u siebie w garażu. Oczywiście z ciekawości spróbowałem jazdy na "szosie" jest to coś nowego. Ale w związku z tym, że mimo to zawsze ciągnie mnie gdzieś na boczne drogi.
Poczytałem o rowerach przełajowych, które przykuły moją uwagę.
I tu zwracam sie z prośbą o waszą pomoc.
Poszukuję ramy do przełaju, najlepiej razem z widelcem, ale pod hamulce tarczowe.
Dlaczego samej ramy i dla czego pod tarcze?
1 szpej planuje przełożyć z szosy od teścia.
2 mam na stanie zachowane avidy bb5r razem z piastami z starego trekingowego roweru mojej żony.
Oczywiście przeszukałem już internety. Niestety jakoś nic sensownego nie udało mi sie znaleźć.
Wpadłem na szalony pomysł kupna Rometa Mistral
http://portal.bikewo...01306270928.jpg
Ale czy to się nada na przełaj, nie za ciężka ta rama? Nigdzie nie mogłem znaleźć wagi samej ramy.
Pojawia się też problem widelca. Amortyzator a raczej kowadło odpada. Szukałem sztywnego cro-mo ale znów znikomy wybór.
Będę wdzięczny za pomoc i propozycje.