Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trasy - �ódź i okolice

35 odpowiedzi w tym temacie

#21 trof

trof
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwiec 2010 - 11:17

Planuję wyjazd w niedzielę 4.07. z Retkini na Górę Kamieńsk.Dojazd do podstawy góry Vśr 25km/h i taki powrót.Sam wjazd na górę każdy wg możliwości.
Będą chętni?

#22 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 01 lipiec 2010 - 10:39

ja jadę tam 3.06 ale nie powiedziane że 4.06 też pojadę wiec jak coś się zgłosze ta tel. :)

u2250y2014v3.gif

#23 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 01 lipiec 2010 - 14:19

Ja w sobotę zamierzam tam wjechać. Ale od początku jadę dość mocnym tempem, więc mogę was złapać na podjeździe. Planuję wjechać kilka razy (3-5), zależy wszystko od tego jak będzie noga podawać. Tempo podjazdu nie za mocne, z wyjątkiem ostatniej próby.

A i uprzedzam wszystkich, żeby nie szaleć na zjazdach, bo jest dość dużo piachu na drodze.

#24 hlmale

hlmale
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądlitzmanstadt

Napisano 03 marzec 2012 - 08:19

Hej, zbliża się nowy sezon i moze byśmy opisali standardowe miejsca spotkań, dzień :arrow: i stopień zaawansowania wycieczek/treningów: http://m.wypoczynek.turystyka.pl/

#25 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 03 marzec 2012 - 08:31

masz nastepujące ustawki

Maniakowo Kasztany Wycieczkowa Aleksandów ł. Rektinia
Andrespol itd. itd. jak pisał Tompoz w temacie

http://www.forumszos...der=asc&start=0

u2250y2014v3.gif

#26 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 marzec 2012 - 09:42

W Łodzi jest całe mnóstwo wspólnych treningów. Podaje przybliżone godziny startu, ale za pierwszym razem proponuję być 10 minut wcześniej.

Sobota:
- Kasztany (zbiórka przy ul. Zachodniej i Julianowskiej pod Kasztanem, godz. 10.15 ruszają),
- Hyundai (zbiórka przy Hyundaiu na Retkini, ul Maratońska, godz. 10.15)

Niedziela:
- Rzgowska (zbiórka przy ul. Rzgowskiej i Bankowej, godz. 10.15)
- Strykowska (zbiórka przy Aptece na ul. Strykowskiej przy ul. Wycieczkowej - naprzeciw stacji benzynowej Orlen, godz. 10.00)

Do tego normalnie w sezonie (przeważnie od kwietnia) są jeszcze:

- we wtorek i czwartek runda, która może podlegać modyfikacji na konkretnym treningu. Niestety teraz nie pamiętam gdzie się spotykają, ale są to okolice ulicy Strykowskiej, albo Wycieczkowej(godz. 16.00 bądź 16.15)

- we wtorek i czwartek jadą tzw. Pabianice. Runda w dużej mierze po trasie niedzielnej Rzgowskiej (startują z Pabianic, chyba krańcówka autobusowa na Bugaju, o godz. 16.10)

- w środę Jaroszki (zielony skwer przy ul. Tomaszowskiej i Kolumny, najlepiej podjechać od ulicy Brójeckiej - godz. 16.15)

#27 hlmale

hlmale
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądlitzmanstadt

Napisano 03 marzec 2012 - 11:30

Fajnie, na Wiskitnie mi pasuje, tylko ja o 16 prace kończe w środę... nawet do domu nie dojadę

A z tego Andrespolka to dobrze pamiętam, że Nd godz 10??

#28 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 03 marzec 2012 - 11:44

w Andrespolu jest najwolniejsza ustawka w łodzi

u2250y2014v3.gif

#29 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 03 marzec 2012 - 13:47

hlmale, Andrespol ndz 10,
a co do tempa to zazwyczaj wychodzi 36-37, ale ciągną 2-3 osoby max - będzie więcej osób będzie szybciej.

#30 hlmale

hlmale
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądlitzmanstadt

Napisano 05 marzec 2012 - 13:52

Mnie się na razie podoba wolne tempo, nie trenowałem w tym roku na trenażerku, więc ok...

#31 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 marzec 2012 - 21:25

W najbliższą sobotę inauguracja Kasztanów !

#32 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 06 marzec 2012 - 21:41

tronado, mógłbyś podać jak wygląda trasa ?

#33 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marzec 2012 - 17:49

Postaram się opisać całą trasę.
Zaczynamy na rogu ul. Zachodniej i ul. Julianowskiej. Start 10.15.
Jedziemy przez Warszawką, Wycieczkową, Okólną (czasem skręcają w ul. Moskule, ale niestety decyzja jest podejmowana na danym treningu, zatem warto być od początku) do Strykowskiej.
Następnie odbijamy na Stary Imielnik i następnie na Michałówek. Dalej na Stryków, gdzie skręcamy na światłach w prawo (ulica Targowa). Jedziemy w stronę Sierżni i odbijamy w lewo na Anielin. Dalej w lewo na Lipkę. Później w prawo na Tadzin, ale do niego nie dojeżdżamy, bo odbijamy w lewo na Dąbrówkę Małą i dalej w lewo na Syberię i Bielanki. Dalej w prawo na Jabłonów. Dalej ma kłopot opisać. Jedziemy prosto, przecinamy skrzyżowanie z odbiciem na Wolę Cyrusową. Póżniej (około 1km) w prawo. Dojeżdżamy do drogi Dmosin - Kołacin. Skręcamy w prawo w stronę Kołacina. Nie dojeżdżamy do niego, bo odbijamy w lewo na "Schody Dulasa". Dalej do drogi 704 prowadzącej do Kołacina. Stamtąd w lewo do Brzezin. Po zjeździe z Szymaniszek nie wjeżdżając co centrum Brzezin, odbijamy w prawo i dojeżdżamy do drogi Brzeziny - Stryków. Wracamy przez Tadzin i odbijamy w lewo na Lipkę, dalej Sierżnia, Skoszewy, Boginia. Następnie "Przy Śmietniku" odbijamy w prawo i jedziemy na Byszewy, Borchówkę i finiszujemy na Kalonce.

Mam nadzieję, że nic nie pokiełbasiłem. :lol:

#34 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 07 marzec 2012 - 17:51

tornado, ile km ścigania wychodzi ??

u2250y2014v3.gif

#35 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 07 marzec 2012 - 18:11

Dzięki za opis trasy. Róg Zachodniej i Julianowskiej - na Google Maps widzę, że Zachodnia kończy się kawałek wcześniej i zaczyna się Zgierska. To tam ?

#36 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marzec 2012 - 23:09

O ile dobrze pamiętam, runda ma niecałe 90 km, ale nie jestem pewien. Jeśli się mylę to w dół i maksymalnie o 10 km.
Oczywiście chodzi o skrzyżowanie Zgierskiej i Julianowskiej - moja pomyłka z Zachodnią. Zbiórka jest po prawej stronie, jadąc w stronę Zgierza, nie przecinając Julianowskiej. Charakterystyczne są kasztany, stąd nazwa rundy :mrgreen: Obok są wysokie 10 piętrowe bloki. Pamiętajcie, prawa strona Zgierskiej jadąc w stronę Zgierza.

Dodaj odpowiedź